lido41 09.05.2010 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Moja sunia (ok 2lata) od jakiegoś czasu skutecznie rozkopuje mi ogród. Na dodatek jej ulubione miejsce to rabata przy domu - skutek- ubrudzona do wys. ok. 1m elewacja, na dodatek jaśniutka. Żadne prośby czy groźby nie skutkują, niestety. Również weterynarz nie ma na nią sposobu. W tej nierównej walce brakuje mi już pomysłów. Nie chciałabym, aby psina była zamknięta w boksie. Mimo wszystko mi jej szkoda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.05.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 tiaaa, rzeczywiście - pies potrafi zrozumieć twoje prośby i groźby... Albo jesteś konsekwentna i karzesz psa za kopanie albo grodzisz rabatę siatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 09.05.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Zrób jej piaskową piaskownicę (piasek jej za bardzo nie ubrudzi i przy szczotkownaiu łatwo wypada). Pozwól jej w tym jednym miejscu kopać, bardzo chwal ją za to, baw się w kopanie razem z nią (moja lubi jak zakopuje jej zabawkę, a ona musi ją odszukać), .... a w każdym innym miejscu karegorycznie zakazuj - KONSEKWETNIE!!!!!Pies nie robi specjalnie na złość, sam się szybko nauczy, że milej jest mu kopać w miejscu w pelni akceptowalnym przez Państwa a nie w innych zakazanych. Ja tym sposobem oduczyłam moją kopania oraz sr....nia gdzie popadnie, chodź w tym wypadku jej nie towarzyszyłam przez zabawę ;P - Sunia poprostu ma widzieloną swoją psią toaletę - komicznie to wygląda jak otworzy się drzwi a ona pedzi ile sił w łapach w linii prostej do swojego kawałka trawnika. Jedyne czego nie potrafię jej oduczyć to wskakiwania do każdego stawu , oczka wodnego czy kaluży i taplania się w niej - na to silnych chyba nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-mam niebieski dach 10.05.2010 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 (edytowane) kiedyś ktoś napisał na forum że suki kopią wiosną przygotowują legowisko dla młodych (nawet te wysterylizowane, instynkt jest instynkt),u mnie to się sprawdza, po wiosennym "dołku" cały pozostały okres roku mam spokój, chyba że nieopatrznie jakiś krecik lub myszka zabłądzi, wtedy nie ma pomiłuj Edytowane 10 Maja 2010 przez marta-mam niebieski dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts