Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

meble vox opinie

amacio

Recommended Posts

• 4 months później...
  • Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Jako nowy na forum chciałbym na wstępie wszystkich powitać. Chce zakupic meble do pokoju ale na drewniane mnie nie stać, myślałem o Black Red White ale widzę po opiniach, że to tandeta. Myślałem o firmie VOX co sądzicie o ich meblach a może znacie jakieś inne firmy godne polecenia tak aby do 5 tyś można było umeblować nieduży pokój?

ja mam meble z VOX'a do sypialni już kilka lat (Romeo i Julia), teraz kupiliśmy też dla dzieciątka z serii Magnolia - tak więc polecam, bo się sprawdziły, są dobrze wykonane, niektóre części są z drewna, inne z płyty, ale i tak porządne. Do tego wszystkie mechanizmy (zawiasy, prowadnice) chodzą dobrze, nie trzeba szarpać szuflad, a drzwiczki nie zostają w rękach ;) Myślę, że nawet nie ma co porównywać z BRW... Edytowane przez Margoleta

• 1 year później...
mam u dzieci meble vox żadnych problemów, przezyly 3 przeprowadzki, padly tylko materace ale wiadomo ze sa one kiepskiej jakosci... teraz na nowe mieszkanie wymysliłam sobie wszystko z voxa za ciężką kasę, ale po pierwsze po tym co przeczytalam zastanawiam sie czy moze meble pokojowe sa gorszej jakosci czy po prostu trafiliscie na kiepskie egzemplarze, co akurat w takiej firmie nie powinno się zdarzyc... poza tym czekam na promocje 3+ 1 lub podobną jesli takowej nie bedzie do wiosny to rozpatrze sie w ikeowskich

• 1 year później...

Niestety zdecydowanie odradzam jakąkolwiek współprace z firmą VOX meble. Na meble do pokoju dziennego czekam już ponad dwa miesięce pomimo, iż miały się pojawić w ciągu tygodnia. Tak samo wygląda sytuacją z narożnikiem, który pomimo zapewnień sprzedawcy ciągle nie dojechał (a mija już 9 tydzień). Oczywiście sklep dostał pieniądze i jest zadowolony, a to, że mebli nie otrzymaliśmy go nie interesuje. Jak dla mnie są to oszuści i krętacze. Jest to niepoważne podejście do klienta a tłumaczenie, że fabryka się nie wyrabia, jest po prostu śmieszne. Skoro mają tak duzo zamówień to dlaczego przyjmuja kolejne? Za wydane pieniądze już dawno bym kupiła sobie meble innej firmy a nie mieszkała "na kartonach".

Dodam, że tak fatalna obsługa i zbywanie klientów wiecznymi kłamstwami ma miesjce w poznańskim salonie, więc ten salon VOX radzę szczegółnie unikać.

• 3 weeks później...
Niestety zdecydowanie odradzam jakąkolwiek współprace z firmą VOX meble. Na meble do pokoju dziennego czekam już ponad dwa miesięce pomimo, iż miały się pojawić w ciągu tygodnia. Tak samo wygląda sytuacją z narożnikiem, który pomimo zapewnień sprzedawcy ciągle nie dojechał (a mija już 9 tydzień). Oczywiście sklep dostał pieniądze i jest zadowolony, a to, że mebli nie otrzymaliśmy go nie interesuje. Jak dla mnie są to oszuści i krętacze. Jest to niepoważne podejście do klienta a tłumaczenie, że fabryka się nie wyrabia, jest po prostu śmieszne. Skoro mają tak duzo zamówień to dlaczego przyjmuja kolejne? Za wydane pieniądze już dawno bym kupiła sobie meble innej firmy a nie mieszkała "na kartonach".

Dodam, że tak fatalna obsługa i zbywanie klientów wiecznymi kłamstwami ma miesjce w poznańskim salonie, więc ten salon VOX radzę szczegółnie unikać.

buuu no to się trochę podłamałam:(

buuu no to się trochę podłamałam:(

Naprawdę proszę się nie podłamywać - pracuję w salonie mebli Vox na pomorzu- może nie mam doświadczenia w pisaniu na forum - ale wiernie śledzę tematy gdyż sam kupiłem działkę i zaczynam budować wymarzony dom . Meble Vox-a są naprawdę wytrzymałe , nie chcę się tu rozpisywać na temat zastosowanych okuć , czy jakości płyty zastosowanej do produkcji mebli - ale uczciwie mogę je polecić- sam użytkuję z żoną Romeo i Julia - sypialnia , a synowie mają Magellana , -OD 5 LAT - chętnie odpowiem na wszystkie pytania i w miarę możliwości rozwieję wątpliwości dotyczące mebli Vox- jestem doradcą jak i montażystą mebli - znam naprawdę wiele firm co produkuję dobre meble, i Vox na pewno jest jedną z tych firm . Na pani /pana ewentualnym zakupie - ja nie zarobię żadnych pieniędzy - ale nie mogę się zgodzić z opinią co niektórych użytkowników - że zła obsługa , złe meble , ,,Z ZWYKŁEJ PŁYTY WIÓROWEJ<< ITP.

POZDRAWIAM SERDECZNIE

PS-jeżeli zechce pani, abym odpowiedział na jakiekolwiek pytania dotyczące mebli Vox - proszę o kontakt na priv.

Edytowane przez ary_zet

biorę pod uwagę meble vox young lub besta Ikea (takie szafki wiszące). Fakt jest taki że na stronach mebelki voxa wyglądają super, w realu jak oglądałam już mniej. Zdaję sobie sprawę że wystawka jest bardziej może narażona na dotykanie obijanie itp. ale te mebelki mają służyć parę lat.

zrobiłam sobie nawet projekt - jeśli synowi by się spodobał to może byśmy się zdecydowali. Jeżeli chodzi o voxa to podobają nam się także (bardziej dziecku-choć ma dopiero 6 lat) metalic. nie widziałam ich jednak w realu, więc nie mam porównania.

Na plus przemawia za vox: szerokość mebli, więcej możliwości kombinacji. za Ikeą natomiast: cena i wydaje się podobna jakość wykonania (choć mąż uważa że "na oko" nawet lepsza).

Reasumując mam dylemat i wciąż kusi mnie vox:bash: jeśli łyknęłabym cenę to co z jakością?

Witam

Jako nowy na forum chciałbym na wstępie wszystkich powitać. Chce zakupic meble do pokoju ale na drewniane mnie nie stać, myślałem o Black Red White ale widzę po opiniach, że to tandeta. Myślałem o firmie VOX co sądzicie o ich meblach a może znacie jakieś inne firmy godne polecenia tak aby do 5 tyś można było umeblować nieduży pokój?

Potwierdzam ja i moi znajomi, że vox jest lepszy od BRW.