Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zniszczona przez wykonawcę podłoga żywiczna - Jak uratować?

morfeusz1

Recommended Posts

• 2 years później...

Odświeżę temat, ponieważ teraz ja mam problem z podłogą.

Wykonawca nie odzywa się, zapadł się pod ziemię, a ja zostałam z taką podłogą.

Pierwszy problem, to łata w centralnym miejscu przedpokoju:

IMG_6087.jpgIMG_6088.jpg

zdjęcie z i bez lampy.

Jeszcze kilka takich plam mam w mieszkaniu, ale są w mniej widocznych miejscach i aż tak mnie nie bolą.

Kolejne, to żółte zacieki. W świetle dziennym są okropnie widoczne, dodatkowo są tylko w salonie w centralnym miejscu, że od razu po wejściu rzucają się w oczy.

Zdjęcia robione przy sztucznym świetle, postaram się zrobić jutro przy dziennym.

Są dwie wielkie żółte plamy i takie jeszcze 'drapowiania'

IMG_6089.jpgIMG_6090.jpg

Na zdjęciach stanowczo słabiej są widoczne.

Pan Irek z Żyrardowa wydawał się bardzo sympatyczny i uczciwy.

Już przy oddawaniu podłogi zwróciłam uwagę na te łaty- powiedział, że przy zmywaniu się wyrównają (od początku głupio brzmiało, ale machnęłam ręką).

Natomiast tych żółtych plam nie było widać, jedynie załamujące się światło- na to zwrócił uwagę mój tata- też powiedział, że się wyrówna.

Uwierzyłam, że to naprawi, bo części pieniędzy nie wypłaciliśmy mu, umówiliśmy się, że jak się wyrówna to wypłacimy, a jak nie to przyjedzie na poprawki. Zapewniał, że zależy mu na opinii...

Jestem zła bo to był mój pierwszy kontakt z 'fachowcem' i nie pomyślałam o umowie...

Z tego co tu czytam to muszę zamówić kolejną ekipę i pewnie całe mieszkanie muszą od nowa zrobić?

Czy są jakieś inne metody? Przynajmniej na te łaty?

Ostrzegam przed tym panem. Numer telefonu i nazwę firmy nie wiem czy tu mogę podać?

Edytowane przez właścicielka

• 2 years później...

Jeżeli chodzi o posadzkę żywiczną, to dobrze wykonana jest efektowna.

My zdecydowaliśmy się na posadzkę firmy Poxico, pomimo tego, że miała być twarda i nie rysować się, przypomina bardziej gumoleum.

Firma nie odpowiada na reklamacje. Podłoga jest do tego stopnia miękka, że ugina się pod szklanką herbaty. Nie użytkujemy jej nawet roku a jest całą porysowana. Właściciel firmy kasuje komentarze na yt.

Co gorsze to w trzech miejscach się już rozwarstwiła, jak wiadomo koszt podłogi jest wysoki. Dodatkowo byłą źle odpowietrzona.

Odradzam firmę Poxico. Nic złego Państwo o niej nie znajdą, bo właściciel zadbał o to, żeby usuwać negatywne komentarze.

Chętnie prześle zdjęcia naszej podłogi.