coulignon 02.11.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Trudno jednakże bym każdą wypowiedź zaczął od autoprezentacji, chyba, że tak będą czynić wszyscy i taki będzie wymóg forum. A powinieneś. Bo póki co autoprezentacja w twoim przypadku wygląda "jako lekarz odradzam ogrzewanie podłogowe a że nie propaguje siedzienia w zimnie ergo zalecam grzejniki bla.. bla.." Popatrz na posty Jareko - jeśli jest jakiś spór o okna Jezierskiego to on zawsze zaczyna swoją wypowiedź od informacji że nie będzie obiektywny gdyż jest dilerem tej marki. Elementarna uczciwość wobec użytkowników forum tego wymaga. Ale zdaje się że nie wiesz o czym piszę. W związku z tym dyskusja jest bezcelowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.11.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Jak najbardziej trzymam się tej idei.. A Ty ? Przejrzyj swoje teksty w tym kontekście... B. Boguś, jeśli piszesz krucjacie, to jakoś nieciekawie to wygląda Osobiście krucjata kojarzy mi się ze zbrojnym wystąpieniem przeciwko wrogowi/wrogom, gdzie krew leje się strumieniami i nie jest ważna siła argumentu, ale argument siły, zaś wymiana poglądów w ogóle w tym kontekście nie istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 02.11.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Myślałem, że stać Cię na poważne traktowanie choćby samego siebie, lecz myliłem się.Ty najzwyczajniej szukasz zaczepki lub jednak masz obsesję. Zastosowane przez Ciebie zlepki moich rzekomych tez, są kłamstwem i nikczemną manipulacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 02.11.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Boguś, jeśli piszesz krucjacie, to jakoś nieciekawie to wygląda Osobiście krucjata kojarzy mi się ze zbrojnym wystąpieniem przeciwko wrogowi/wrogom, gdzie krew leje się strumieniami i nie jest ważna siła argumentu, ale argument siły, zaś wymiana poglądów w ogóle w tym kontekście nie istnieje Twoje skojarzenia, Twoja sprawa. Przyjrzyj się mojej argumentacji. Leje się krew? Nie ma siły argumentu? B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 02.11.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Powtarzam od wielu, wielu miesięcy, że jestem producentem. Producentem, który ma własne przemyślenia, spostrzeżenia i własne doświadczenie. Trudno jednakże bym każdą wypowiedź zaczął od autoprezentacji, chyba, że tak będą czynić wszyscy i taki będzie wymóg forum. Jestem dumny ze swoich osiągnięć. Nie mam się czego wstydzić, dlatego zawsze będę działać z otwartą przyłbicą. Nie ma potrzeby, byś każdą wypowiedź zaczynał od "jestem producentem regulusów", wystarczy, że wpiszesz to sobie w podpis w profilu. Oczywiście warto byłoby, abyś jednak tak zaczynał wypowiedzi na temat swoich produktów, podobnie jak robią to wymienieni przez coulignona uczciwi forumowicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 02.11.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Nie ma potrzeby, byś każdą wypowiedź zaczynał od "jestem producentem regulusów", wystarczy, że wpiszesz to sobie w podpis w profilu. Oczywiście warto byłoby, abyś jednak tak zaczynał wypowiedzi na temat swoich produktów, podobnie jak robią to wymienieni przez coulignona uczciwi forumowicze. Jestem od A do Z twórcą i producentem wszystkich trzech systemów grzejnikowych REGULUS-system Dzięki za ułożenie scenariusza moich postów. Łaskawco. Nie licz jednak na to, ze będziesz popełniał bezkarnie swoje teksty. Co z Twoją definicją komfortu cieplnego? Przybliż ją nam wszystkim... Jedyne co pokazałeś co do swoich umiejętności, to czepianie się słówek. Mizeria... B. Post scriptum a propos tematyki wątku... Źle wykonane i nieprawidłowo eksploatowane ogrzewanie podłogowe płaszczyznowe czyli tzw. podłogówka, stanowić może istotny czynnik ryzyka dla pojawienia się rozmaitych schorzeń m.in. układu krążenia a także nasilenia objawów w już trwających schorzeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.11.2010 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Twoje skojarzenia, Twoja sprawa. Przyjrzyj się mojej argumentacji. Leje się krew? Nie ma siły argumentu? B. Chyba jej nie ma. Myślę, że jeśli by była, to byś tyle nie "mantrował", jak to kiedyś sam określiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 03.11.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Chyba jej nie ma. Myślę, że jeśli by była, to byś tyle nie "mantrował", jak to kiedyś sam określiłeś Chyba? Nie potrafisz ocenić? Wszak jesteś kobietą, dobrze czującą kobietą.. Potrafisz i czujesz doskonale wymowę mojej argumentacji. Można to poznać po Twoich próbach rozmywania moich tez i spychania ich na poboczne tory. Nic z tego jednakże. Jaki masz w tym interes? Nie wiem. Gdybyś go nie miała, byłabyś względem moich tez neutralna. A nie jesteś. Pzdr. Bogusław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 03.11.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Układ.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 03.11.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 spiskowa teoria dziejów, przestańcie już karmić trolla,please:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 03.11.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 No co jest kol. Bierunianinie z tą rozgrzaną okolicą króćca przyłączeniowego? Ps.I co z moim zaproszeniem do obejrzenia komory badań cieplnych w Regulusie?Skorzystaj. Jest okazja do poszerzenia horyzontów. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.11.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Chyba? Nie potrafisz ocenić? Wszak jesteś kobietą, dobrze czującą kobietą.. Potrafisz i czujesz doskonale wymowę mojej argumentacji. Można to poznać po Twoich próbach rozmywania moich tez i spychania ich na poboczne tory. Nic z tego jednakże. Jaki masz w tym interes? Nie wiem. Gdybyś go nie miała, byłabyś względem moich tez neutralna. A nie jesteś. Pzdr. Bogusław Ok, ocenę już sobie wyrobiłam przez dłuższy czas śledząc szczegółowo Twoje wypowiedzi. Słowo "chyba" było grzecznościowe, dla złagodzenia tonu wypowiedzi i myślałam, że potrafisz to właściwie odczytać. Co do odczuć, to mi mówią, że coś zgrzyta w Twoich "tezach", ponieważ nie mogę się doprosić, żebyś wrzucił konkretny rysunek/schemat prawidłowego Twoim zdaniem rozkładu temperatur. Może uściślę: rozkładu pożądanego dla komfortu cieplnego oraz najkorzystniejszego dla właściwego funkcjonowania organizmu. Dlatego proszę o schemat/rysunek, a nie wyjaśnienia słowne, żeby uniknąć (jak to określasz) rozmywania wypowiedzi. Poza tym schemat jaki jest - "każden to widzi" i jego odczytanie nie spowoduje niewłaściwego odebrania czy zrozumienia, tudzież interpretacji. Taki mam interes właśnie. Chcę poznać Twoją tezę dotyczącą prawidłowego rozkładu temperatur. Chyba zaczynam się powtarzać, ale to Twoja szkoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 03.11.2010 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 myślisz że dostaniesz jednoznaczną odpowiedź na te pytanie? przecież boguś nie jest samobójca i nie przyzna że podłogówka wytwarza lepszy rozkład temperatur niż grzejniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.11.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 myślisz że dostaniesz jednoznaczną odpowiedź na te pytanie? przecież boguś nie jest samobójca i nie przyzna że podłogówka wytwarza lepszy rozkład temperatur niż grzejniki. Tak myślę, taką mam nadzieję, że obejdzie się bez "rozmywania" i otrzymam prostą, jednoznaczną odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 04.11.2010 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 (edytowane) Układ.... Układ ??? Za duże słowo dla prezentowanego modus operandi... Czyjś biznes + towarzystwo wzajemnej adoracji... + okazja do pokręcenia nosem i wtrącenia swoich trzech groszy ni w pięć ni w dziewięć. Ale jak to raczył podpowiedzieć Bierunianin coś tam w powiązaniu z powieścią "Pustyni i w puszczy".... ? A w sumie wymowa jego kilku wypowiedzi była taka: My mamy swój biznes, ty masz swój biznes, nie atakuj naszego, to my nie będziemy atakować twojego.. Pisał o jakimś torcie do podziału... Bardzo "uczciwa" postawa..... ??? B. Edytowane 4 Listopada 2010 przez boguslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 04.11.2010 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Tak myślę, taką mam nadzieję, że obejdzie się bez "rozmywania" i otrzymam prostą, jednoznaczną odpowiedź Myślisz, że jestem na tyle prymitywny, jak co poniektórzy, by sprowadzić wszystko do jednego prostego schematu ??? Takie podejście może mieć jedynie człowiek kompletnie pozbawiony wyobraźni. Nawet nie zastanawiam się nad tym by to zrobić ... I po co? Jest zbyt wiele zmiennych. Ja je widzę. Inni je natychmiast dostrzegą, by mnie zaatakować. Każdy człowiek jest istotą o zmiennych potrzebach, odmiennym stanie organizmu, odmiennym stanie zdrowia, a co dopiero rodzina - grupa ludzi w różnym wieku, z różnym temperamentem.... Pzdr. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 04.11.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Strzał w plecy:rozkład temperatur w różnych systemach ogrzewania http://img820.imageshack.us/img820/9395/79595894.jpg Bogusław pewnie widzisz ten schemat pierwszy raz w życiu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadm1 04.11.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Z tego rysunku wynika tylko jedno, że najlepsze efekty dopasowania temperatury otrzymamy mając układ mieszany podłogówka + grzejniki. Podłoga będzie mogła mieć swoją właściwą temperaturę, która jest właściwa i bezpieczna a grzejniki dadzą nam możliwość podniesienia temperatury dla naszego lepszego indywidualnego samopoczucia. Co da nam ten wymarzony komfort cieplny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.11.2010 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Myślisz, że jestem na tyle prymitywny, jak co poniektórzy, by sprowadzić wszystko do jednego prostego schematu ??? Takie podejście może mieć jedynie człowiek kompletnie pozbawiony wyobraźni. Nawet nie zastanawiam się nad tym by to zrobić ... I po co? Jest zbyt wiele zmiennych. Ja je widzę. Inni je natychmiast dostrzegą, by mnie zaatakować. Każdy człowiek jest istotą o zmiennych potrzebach, odmiennym stanie organizmu, odmiennym stanie zdrowia, a co dopiero rodzina - grupa ludzi w różnym wieku, z różnym temperamentem.... Pzdr. B. Hmmmm, posiłkowanie się schematem nie jest chyba oznaką prymitywizmu, ale raczej posiadania konkretnej wiedzy z danej dziedziny i chęci podzielenia się nią z innymi. Obecnie każda dziedzina nauki operuje różnymi schematami, które w założeniu mają zobrazować lub wyjaśnić jakieś zjawisko, prawo, prawidłowość czy jakkolwiek to nazwać. Z Twojej wypowiedzi wynika, że naukowcy są ludźmi prymitywnymi i kompletnie pozbawionymi wyobraźni. Z praktyki wynika coś wręcz innego. Większość odkryć "pączkowała" w wyobraźni badacza zanim zostały sformułowane w konkretnej postaci. Jeśli uważasz, że nie istnieje jeden prawidłowy rozkład temperatury, wspólny dla naszego gatunku, to podaj kilka, z zaznaczeniem do jakich "grup" są dedykowane (uwzględniając ważne Twoim zdaniem cechy/potrzeby/stany organizmów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 04.11.2010 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Z tego rysunku wynika tylko jedno, że najlepsze efekty dopasowania temperatury otrzymamy mając układ mieszany podłogówka + grzejniki. Podłoga będzie mogła mieć swoją właściwą temperaturę, która jest właściwa i bezpieczna a grzejniki dadzą nam możliwość podniesienia temperatury dla naszego lepszego indywidualnego samopoczucia. Co da nam ten wymarzony komfort cieplny. nie wiem na jaki ty wykres patrzyłeś - ale wg tego co podał kolega - to nawet podłogówka ma za wysokie temperatury w stosunku do profilu idealnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts