Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrzewanie podłogowe w bloku?

wilczeknyc

Recommended Posts

Trudno jednakże bym każdą wypowiedź zaczął od autoprezentacji, chyba, że tak będą czynić wszyscy i taki będzie wymóg forum.

A powinieneś. Bo póki co autoprezentacja w twoim przypadku wygląda "jako lekarz odradzam ogrzewanie podłogowe a że nie propaguje siedzienia w zimnie ergo zalecam grzejniki bla.. bla.."

Popatrz na posty Jareko - jeśli jest jakiś spór o okna Jezierskiego to on zawsze zaczyna swoją wypowiedź od informacji że nie będzie obiektywny gdyż jest dilerem tej marki. Elementarna uczciwość wobec użytkowników forum tego wymaga. Ale zdaje się że nie wiesz o czym piszę. W związku z tym dyskusja jest bezcelowa.

• Odpowiedzi 296
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak najbardziej trzymam się tej idei..

A Ty ?

Przejrzyj swoje teksty w tym kontekście...

B.

Boguś, jeśli piszesz krucjacie, to jakoś nieciekawie to wygląda :eek:

Osobiście krucjata kojarzy mi się ze zbrojnym wystąpieniem przeciwko wrogowi/wrogom, gdzie krew leje się strumieniami i nie jest ważna siła argumentu, ale argument siły, zaś wymiana poglądów w ogóle w tym kontekście nie istnieje :(

Boguś, jeśli piszesz krucjacie, to jakoś nieciekawie to wygląda :eek:

Osobiście krucjata kojarzy mi się ze zbrojnym wystąpieniem przeciwko wrogowi/wrogom, gdzie krew leje się strumieniami i nie jest ważna siła argumentu, ale argument siły, zaś wymiana poglądów w ogóle w tym kontekście nie istnieje :(

Twoje skojarzenia, Twoja sprawa.

Przyjrzyj się mojej argumentacji. Leje się krew? Nie ma siły argumentu?

B.

Powtarzam od wielu, wielu miesięcy, że jestem producentem.

Producentem, który ma własne przemyślenia, spostrzeżenia i własne doświadczenie.

Trudno jednakże bym każdą wypowiedź zaczął od autoprezentacji, chyba, że tak będą czynić wszyscy i taki będzie wymóg forum.

Jestem dumny ze swoich osiągnięć. Nie mam się czego wstydzić, dlatego zawsze będę działać z otwartą przyłbicą.

Nie ma potrzeby, byś każdą wypowiedź zaczynał od "jestem producentem regulusów", wystarczy, że wpiszesz to sobie w podpis w profilu.

Oczywiście warto byłoby, abyś jednak tak zaczynał wypowiedzi na temat swoich produktów, podobnie jak robią to wymienieni przez coulignona uczciwi forumowicze.

Nie ma potrzeby, byś każdą wypowiedź zaczynał od "jestem producentem regulusów", wystarczy, że wpiszesz to sobie w podpis w profilu.

Oczywiście warto byłoby, abyś jednak tak zaczynał wypowiedzi na temat swoich produktów, podobnie jak robią to wymienieni przez coulignona uczciwi forumowicze.

Jestem od A do Z twórcą i producentem wszystkich trzech systemów grzejnikowych REGULUS-system

Dzięki za ułożenie scenariusza moich postów.

Łaskawco.

Nie licz jednak na to, ze będziesz popełniał bezkarnie swoje teksty.

Co z Twoją definicją komfortu cieplnego? Przybliż ją nam wszystkim...

Jedyne co pokazałeś co do swoich umiejętności, to czepianie się słówek.

Mizeria...

B.

Post scriptum a propos tematyki wątku...

Źle wykonane i nieprawidłowo eksploatowane ogrzewanie podłogowe płaszczyznowe czyli tzw. podłogówka, stanowić może istotny czynnik ryzyka dla pojawienia się rozmaitych schorzeń m.in. układu krążenia a także nasilenia objawów w już trwających schorzeniach.

Chyba jej nie ma. Myślę, że jeśli by była, to byś tyle nie "mantrował", jak to kiedyś sam określiłeś ;)

Chyba? Nie potrafisz ocenić? Wszak jesteś kobietą, dobrze czującą kobietą..

Potrafisz i czujesz doskonale wymowę mojej argumentacji.

Można to poznać po Twoich próbach rozmywania moich tez i spychania ich na poboczne tory.

Nic z tego jednakże.

Jaki masz w tym interes? Nie wiem.

Gdybyś go nie miała, byłabyś względem moich tez neutralna.

A nie jesteś.

Pzdr.

Bogusław

Chyba? Nie potrafisz ocenić? Wszak jesteś kobietą, dobrze czującą kobietą..

Potrafisz i czujesz doskonale wymowę mojej argumentacji.

Można to poznać po Twoich próbach rozmywania moich tez i spychania ich na poboczne tory.

Nic z tego jednakże.

Jaki masz w tym interes? Nie wiem.

Gdybyś go nie miała, byłabyś względem moich tez neutralna.

A nie jesteś.

Pzdr.

Bogusław

Ok, ocenę już sobie wyrobiłam przez dłuższy czas śledząc szczegółowo Twoje wypowiedzi.

Słowo "chyba" było grzecznościowe, dla złagodzenia tonu wypowiedzi i myślałam, że potrafisz to właściwie odczytać.

Co do odczuć, to mi mówią, że coś zgrzyta w Twoich "tezach", ponieważ nie mogę się doprosić, żebyś wrzucił konkretny rysunek/schemat prawidłowego Twoim zdaniem rozkładu temperatur. Może uściślę: rozkładu pożądanego dla komfortu cieplnego oraz najkorzystniejszego dla właściwego funkcjonowania organizmu.

Dlatego proszę o schemat/rysunek, a nie wyjaśnienia słowne, żeby uniknąć (jak to określasz) rozmywania wypowiedzi. Poza tym schemat jaki jest - "każden to widzi" i jego odczytanie nie spowoduje niewłaściwego odebrania czy zrozumienia, tudzież interpretacji.

Taki mam interes właśnie. Chcę poznać Twoją tezę dotyczącą prawidłowego rozkładu temperatur.

Chyba zaczynam się powtarzać, ale to Twoja szkoła :yes:

myślisz że dostaniesz jednoznaczną odpowiedź na te pytanie? przecież boguś nie jest samobójca i nie przyzna że podłogówka wytwarza lepszy rozkład temperatur niż grzejniki.

Tak myślę, taką mam nadzieję, że obejdzie się bez "rozmywania" i otrzymam prostą, jednoznaczną odpowiedź :yes:

Układ....

Układ ???

Za duże słowo dla prezentowanego modus operandi...

Czyjś biznes + towarzystwo wzajemnej adoracji... + okazja do pokręcenia nosem i wtrącenia swoich trzech groszy ni w pięć ni w dziewięć.

Ale jak to raczył podpowiedzieć Bierunianin coś tam w powiązaniu z powieścią "Pustyni i w puszczy".... ?

A w sumie wymowa jego kilku wypowiedzi była taka: My mamy swój biznes, ty masz swój biznes, nie atakuj naszego, to my nie będziemy atakować twojego..

Pisał o jakimś torcie do podziału...

Bardzo "uczciwa" postawa..... ???

B.

Edytowane przez boguslaw

Tak myślę, taką mam nadzieję, że obejdzie się bez "rozmywania" i otrzymam prostą, jednoznaczną odpowiedź :yes:

Myślisz, że jestem na tyle prymitywny, jak co poniektórzy, by sprowadzić wszystko do jednego prostego schematu ???

Takie podejście może mieć jedynie człowiek kompletnie pozbawiony wyobraźni.

Nawet nie zastanawiam się nad tym by to zrobić ...

I po co?

Jest zbyt wiele zmiennych.

Ja je widzę.

Inni je natychmiast dostrzegą, by mnie zaatakować.

Każdy człowiek jest istotą o zmiennych potrzebach, odmiennym stanie organizmu, odmiennym stanie zdrowia, a co dopiero rodzina - grupa ludzi w różnym wieku, z różnym temperamentem....

Pzdr.

B.

Z tego rysunku wynika tylko jedno, że najlepsze efekty dopasowania temperatury otrzymamy mając układ mieszany podłogówka + grzejniki. Podłoga będzie mogła mieć swoją właściwą temperaturę, która jest właściwa i bezpieczna a grzejniki dadzą nam możliwość podniesienia temperatury dla naszego lepszego indywidualnego samopoczucia. Co da nam ten wymarzony komfort cieplny.

Myślisz, że jestem na tyle prymitywny, jak co poniektórzy, by sprowadzić wszystko do jednego prostego schematu ???

Takie podejście może mieć jedynie człowiek kompletnie pozbawiony wyobraźni.

Nawet nie zastanawiam się nad tym by to zrobić ...

I po co?

Jest zbyt wiele zmiennych.

Ja je widzę.

Inni je natychmiast dostrzegą, by mnie zaatakować.

Każdy człowiek jest istotą o zmiennych potrzebach, odmiennym stanie organizmu, odmiennym stanie zdrowia, a co dopiero rodzina - grupa ludzi w różnym wieku, z różnym temperamentem....

Pzdr.

B.

:eek: Hmmmm, posiłkowanie się schematem nie jest chyba oznaką prymitywizmu, ale raczej posiadania konkretnej wiedzy z danej dziedziny i chęci podzielenia się nią z innymi.

Obecnie każda dziedzina nauki operuje różnymi schematami, które w założeniu mają zobrazować lub wyjaśnić jakieś zjawisko, prawo, prawidłowość czy jakkolwiek to nazwać.

Z Twojej wypowiedzi wynika, że naukowcy są ludźmi prymitywnymi i kompletnie pozbawionymi wyobraźni. Z praktyki wynika coś wręcz innego. Większość odkryć "pączkowała" w wyobraźni badacza zanim zostały sformułowane w konkretnej postaci.

Jeśli uważasz, że nie istnieje jeden prawidłowy rozkład temperatury, wspólny dla naszego gatunku, to podaj kilka, z zaznaczeniem do jakich "grup" są dedykowane (uwzględniając ważne Twoim zdaniem cechy/potrzeby/stany organizmów).

:yes:

Z tego rysunku wynika tylko jedno, że najlepsze efekty dopasowania temperatury otrzymamy mając układ mieszany podłogówka + grzejniki. Podłoga będzie mogła mieć swoją właściwą temperaturę, która jest właściwa i bezpieczna a grzejniki dadzą nam możliwość podniesienia temperatury dla naszego lepszego indywidualnego samopoczucia. Co da nam ten wymarzony komfort cieplny.

nie wiem na jaki ty wykres patrzyłeś - ale wg tego co podał kolega - to nawet podłogówka ma za wysokie temperatury w stosunku do profilu idealnego.