gixxxar 17.05.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Wtam co sadzicie o takich ulewach,co spowoduje taki deszcz na działkach?pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian_D 17.05.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Jeśli ktoś bardzo niedawno zakładał trawnik to istnieje spora szansa, że będzie musiał zacząć od nowa. Ale jeśli ogród jest w miarę "stabilny" to chyba straty nie będą zbyt wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 17.05.2010 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Ponoc ma tak lac do konca maja,a jak z drzewami i roslinami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 17.05.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 U mnie w ogrodzie na trawniku już woda stoi - ziemia jest tak namoknięta że już wody nie przyjmuje - można by ryż sadzić Oczywiście trawie to nie przeszkadza - rośnie jak szalona. Poza tym po wczorajszych wichurach u sasiada trzy drzewa z korzeniami wiatr wyrwał - piekne 6-7metrowe modrzewie. Drzewka owocowe zakwitły i zawiązały zawiązki owoców - cóż z tego - ponad połowa nadgniła i zapleśniała - wiśni , brzoskwiń w tym roku chyba nie będzie ... A padać ma dalej i dalej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 17.05.2010 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 No własnie szkoda tych drzew owocowych ja tez mam brzoskwinie,sliwy,jabłka itp,wszystko pognije tak mi sie wydaje, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.05.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Co ma być, to będzie - na takie długotrwałe deszcze nie mamy żadnego wpływu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 17.05.2010 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Opytmistyczna odpowiedz,moze zadaszenie jakies na całosci dzialki,hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 17.05.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Ponoc ma tak lac do konca maja,a jak z drzewami i roslinami? Magnolie u nas pięknie zakwitły - cóż z tego - wilgoć i ciągłe deszcze oraz wichury zniszczyły prawie wszystkie kwiaty , po wczorajszej zawierusze na magnoliach nie został już chyba żaden kwiat , r-h ciągle mokre - ciągle leje - na płatkach kwiatów pleśń sie pojawia - prawie połowa kwiatów moich Red Jacków opadła , reszta szara i zapleśniała ... Drzewka owocowe - morela zaczęła wypuszczać młode listki - cóż z tego jak są już czarne i oślizłe - zaczynają gnić , tak samo zawiązane brzoskwinie i wiśnie - prawie wszystkie opadły nadgnite ... Drzewka ozdobne trzymają się dobrze , szczególnie te wilgociolubne. Klon palmowy , perukowiec podolski , wierzby i brzozy , buk czerwony zwisający - rosną jak burza - deszcz im nie przeszkadza Jak będzie dalej - zobaczymy - na razie rozglądam się za woderami i małym pontonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 17.05.2010 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 No masz racje nieługo nam domy popłyna normalny oblend najlepiej tratwy zaczac budowac, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 17.05.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 No masz racje nieługo nam domy popłyna normalny oblend najlepiej tratwy zaczac budowac, Akurat zalania się nie boję - mam działkę i dom na wzgórzu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 17.05.2010 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Ma ktos jeszcze jakies zniszczenia w ogrodach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hustawek 17.05.2010 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 U mnie 1/3 thuji Smaragdów wysokich na ok 70cm, posadzonych w marcu z gruntu stoi "po kostki w wodzie". Czy może im to zaszkodzić w jakiś sposób?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 17.05.2010 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 (edytowane) No u mnie 1/2 dzialki jest w wodzie,chyba wszedzie jak to na slasku,non stop leje,ale czy cos z tujami sie stanie,to niewiem napewno w puzniejszym czasie sie okaze,ja tez sadzilem w pazdzierniku,ciekawe, Edytowane 17 Maja 2010 przez gixxxar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.05.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Na działce u matki żadna ilość wody nie będzie za duża - piaski Po większości deszczy gleba jest zmoczona najwyżej na parę centymetrów a pod spodem sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 17.05.2010 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Nie bedzie zmoczona,niewieze jak ma lac do konca maja,juz zapowiadali,co najmniej 10 dni ma padac, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.05.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Zdarzało się kilka godzin deszczu, który po kilku godzinach nie zostawiał po sobie śladu. Teraz jest zimno i woda wolniej paruje z gleby, fakt. Ale jak wspominałam - takie długotrwałe, ulewne deszcze to błogosławieństwo dla piaszczystych działek. Gorzej, kiedy pojawią się grzyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maslak 18.05.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 U mnie działka piaszczysta ale po tych opadach stan wody podskórnej mam na poziomie -20cm a sąsiad co zebral humus ma wodę na poziomie 0 bo ma działkę trochę niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 18.05.2010 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Ja tez mam piach,a woda na srodku stoi,a dalej taka ciapra, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 20.05.2010 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Czy zalało wam działki?domy? moze jakies foto, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 21.05.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Elfir o jakich grzybach mówisz takich z kapeluszami, czy takich grzybowatych na roślinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts