Robinson74 27.02.2017 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Wolę mieć czasem puste zbiorniki, a czasem nadmiar wody w takich zbiornikach i podlewać działkę 20m od domu (nawet podczas deszczu) niż mieć te hektolitry wody w sąsiedztwie podpiwniczonego domu. Akurat dla mnie podlewanie ogródka nie jest celem, a jedynie możliwością wykorzystania tej zgromadzonej wody. Dla mnie celem jest zabranie tej wody z dala od ścian piwnic. Na końcu działki taka woda może sobie stać tygodniami. Byle jej nie było przy domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portaga 27.02.2017 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Akurat zbiornik 1m3 nie uchroni cię przed hektolitrami wody opadowej, a tym bardziej roztopowej, w sąsiedztwie piwnicy.No ale teraz zacząłeś pisać o zbiornikach w liczbie mnogiej, czyli ile tych zbiorników masz? I po co ci aż tyle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 27.02.2017 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Ja jeszcze nie mam. Dopiero będę budował dom i rozważam zbiornik 6-9m3. Ewentualnie dwa - osobny na drenaż i osobny na wody z rynien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts