wolf123 19.05.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 WitamZa tydzień rozpoczynamy remont mieszkania i mam problem z kuchnią... a właściwie z kolorem mebli. Mój mąż wybrał płytki podłogowe, jest nimi zachwycony, ja trochę mniej;) Na ściany wybraliśmy płytki jasne w delikatnym odcieniu złota i pomarańczy. Proszę o poradę jaki kolor mebli i blatu wybrać oraz o podpowiedz odnośnie frontów gładkie czy z frezem?? Myślałam nad kolorem waniliowym, a blat ciemna czekolada.Dodam jeszcze, że kuchnia jest niewielka- 7m2Zamieszczam zdjęcie płytek podłogowychhttp://img84.imageshack.us/img84/4100/cmsfoto143stellad.jpgZ góry dziękuje za wszelkie rady i uwagi.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 19.05.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Wanilia bedzie super.A blat moze cos z tego ciemnego co jest na podlodze. Nie wiem czy to szary?Ale jak to sie bedzie mialo do tych plytek na scianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 19.05.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Białe fronty, żeby neutralizować to, co jest Przy waniliowych będzie żółto wszędzie, strasznie wszędzie... Blat w kolorze maksymalnie zbliżonym do tego ciemnego na płytkach - grafit? Wybacz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolf123 19.05.2010 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 (edytowane) ellaj Witaj, dziękuję za szybką odpowiedz. To zdjęcie jest raczej kiepskie, zamieszczam inne, chociaż też nie oddaje kolorów jakie mają płytki w rzeczywistości.Barwy są cieplejsze i właśnie z nutką pomarańczy i złotahttp://img175.imageshack.us/img175/3410/4104.jpghttp://img30.imageshack.us/img30/5369/303d1fdd001618774b16a28.jpgCo do płytek ściennych to niestety nigdzie na necie nie mogę znaleźć ich zdjęcia... ale po przyłożeniu do podłogowych wydają się ładnie współgrać(chociaż nie ukrywam, że zastanawiam się nad ich wymianą), ich kolor jest bardzo delikatny beż żadnych wzorów.A co z frontami?? Myślałam o takim wzorze właśnie w wanilii, tylko czy wybierać fronty lekko patynowane? czy lepiej sobie to odpuścić?http://img203.imageshack.us/img203/285/thumbpic30106274alfa56p.jpg Edytowane 19 Maja 2010 przez wolf123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 19.05.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Fronty proste, bez frezów itp. wątpliwych ozdób ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolf123 19.05.2010 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 joliska Dziękuję za rady, z patyny rzeczywiście zrezygnuje, nad białym kolorem pomyślę- może faktycznie będzie lepszy, no ale frezy zostają i na pewno podjęłam decyzję o zmianie płytek ściennych, może kremowe, albo beż?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 20.05.2010 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 A może zrezygnujecie z płytek na ścianie i już po montażu kuchni dobierzecie kolor farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 20.05.2010 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Wolf123, posłuchaj Joliski, bo dobrze prawi.Żadnej wanilii czy kremów na frontach. Tylko biel. Blat grafitowy i będzie fajnie.Na ścianę najlepiej dobra zmywalna farba.Fronty też widziałabym gładkie, ale skoro już postanowione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 20.05.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Tez wybralabym raczej gladkie fronty.U siebie mam meble blaado kremowe, takie jasminowe. Wygladaja nawet czasami, jak biale i do tego mam grafitowy blat.Mysle, ze do tych plytek byloby to dobre rozwiazanie.Calkiem bialego bym nie robila.Taki chociaz lekko przelamany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolf123 20.05.2010 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Dziękuje Wam bardzo za rady:) Z tą wanilią na fronty to może przesada, ale znowu też obawiam się takiego czysto białego koloru. Ale ten jaśminowy i grafitowy blat... to mi się zaczyna podobać Co do farby to jakoś nie jestem przekonana, czy na prawdę jest ją tak łatwo utrzymać w czystości jak płytki? A doradźcie mi jeszcze proszę czy w górnych szafkach dawać jakieś szybki, czy może zupełnie zabudowane? Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 20.05.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Farbę dużo łatwiej utrzymać w czystości niż fugi płytek U siebie mam farbę z powłoką ceramiczną i nie zamieniłabym jej na żadne płytki. Popatrz też na kolor moich mebli - jest prawie biały (traffico bianco), ale widać to dopiero, gdy przyłoży się czystą biel. Nie dawaj jaśminu, bo on zżółknie w zestawieniu z podłogą Nie dawaj szybek w górnych szafkach - trzeba dążyć do minimalizacji form, a szyby wprowadzą dodatkowy, rozpraszający element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 20.05.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 joliska ma jak zwykle w 100% rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 20.05.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Nie dawaj szybek w górnych szafkach - trzeba dążyć do minimalizacji form, a szyby wprowadzą dodatkowy, rozpraszający element. Dziewczyny, nie żebym się czepiała, ale dlaczego trzeba?;) Przecież nie ma obowiązku...? A jak ktoś nie lubi minimalistycznych form? Bardzo często przeglądam "wnętrza" i zawsze jak radzicie to: szaro, prosto, minimalistycznie, biało, plastykowo... Rozumiem, że teraz tak jest modnie, ale przecież wbrew pozorom nie wszystkim tak się podoba i nie wszyscy dobrze się czują w takich wnętrzach. Powtarzam - nie czepiam się - ale rzuciło mi się to w oczy:) Do tych płytek na podłogę, które zaproponował małż, absolutnie nie robiłabym nowoczesnych mebli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 20.05.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Leo, czepiasz się słów, podczas gdy sens mojego posta jest inny W tym wnętrzu trzeba minimalizować (= ograniczać) kolory, faktury i materiały, bo podłoga jest bardzo bogata. Czy do wzorzystej spódnicy założyłabyś wielokolorową bluzkę i rajstopy z koronki? Białe, gładkie fronty nie muszą być nowoczesne, wystarczy, że będą klasyczne i ponadczasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 20.05.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 (edytowane) Tak wyglada ten moj jasminhttp://img262.imageshack.us/i/hpim4098.jpg/Raczej bialawo. A przy podlodze Wolf123 nie byloby takiego duzego kontrastu.A zreszta... nie mam wyobrazni przestrzennej i pewnie macie racje:) Edytowane 20 Maja 2010 przez ellaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 20.05.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Ellaj, ładnie wygląda, całkiem jak mój traffico bianco A pamiętasz numer tego jaśminu albo producenta, bo pewnie, co jeden, to inny kolor nazwie jaśminem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 20.05.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Meble zamawialam w firmie Daszczyk. Nie pamietam numeru, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 21.05.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Leo, czepiasz się słów, podczas gdy sens mojego posta jest inny W tym wnętrzu trzeba minimalizować (= ograniczać) kolory, faktury i materiały, bo podłoga jest bardzo bogata. Czy do wzorzystej spódnicy założyłabyś wielokolorową bluzkę i rajstopy z koronki? Białe, gładkie fronty nie muszą być nowoczesne, wystarczy, że będą klasyczne i ponadczasowe Wcale się nie czepiam, co zaznaczyłam aż dwa razy:) Kłopot w tym, że w każdym wnętrzu, jaka nie byłaby podłoga, dążycie do minimalizacji. Więc pytam: jest obowiązek? Kiecek nie noszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts