kala67 06.06.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 serce sie kraja jak patrze na te zdjęcia domu:(Kachna......trzymaj się!!!....jesteśmy z Tobą!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.06.2010 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Kasiu, brak słów po prostu..Trzymajcie się kochani.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 06.06.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Transport z Wawy jednak wyjechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 06.06.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Wizardus wanna z umywalką i pare drobiazgow co mi sie udalo zorganizowac zarezerwował u mnie Bieruń...organizuja transport do Warszawy ale pomyslałam, ze na osiedlu rozwiesze apel o datki i podam numery konta...moze ludzie dadzą nawet malutki dar serca... przyszedł mi taki pomysł marketingowy: lokalna prasa, albo i ogolnopolska- zeby z nimi sie dogadac , że fiirmy , ktore przekaża dary powodzianom , dostaną np darmowa reklame albo cos innego- prezydent Sandomierza , kazdej firmie da dyplom na pomoc dla powodzian- z pieczatka z podpisem i wtedy np takie firmy beda mogły na swoich stronach w necie pisac, ze aktywnie pomagały., beda miec taki dyplom w firmie, ze firma społeczna . I kto wie czy wtedy wiele firm, nie skusi się na reklame albo zrobic np na alegrro licytacje jak licytuja serduszka wielka orkiestra swiatecznej pomocy i to w licytacji dla osob fizycznych , firm to własnie jakis znak , symbol, cos co jest dowodem na pomoc i ludzie licytuja i wpłącaja kaske... albo zwrocic sie do muratora, ze firmy budowlane co dadza kase to np beda miec reklamie w muratorze.... jest taki portal www.rzetelnafirma.pl i tam spis wielu firm i np wysłąnie do nich prosby o pomoc w zamian za mozliwosc zamieszczenia tej info na ich stronach i dyplomu od prezydenta Sandomierza nie iwme mzoe to glupie pomysly ale tak mi przychodzi do glowy widząc co sie dzieje w okolicy Sandomierza rezygnuję z odbioru darów od Szelmy29 i proszę o dogadanie sie z Wizardiusem w sprawie ich przejęcia - ten człowiek "czyni cuda " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 06.06.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Kachna, ogromnie współczuję mam nadzieję, że to już ostatni raz i w końcu ta woda sobie pójdzie od was. trzymajcie się mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 06.06.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Kasiu, tak mi przykro, góra ocalała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 06.06.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Kasiu - myślę o Was codziennie ......a serce krwawi na takie wieści .......sił i nadziei na lepsze jutro Wam życzę ...... mam nadzieję ,że piętro ocalało ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 06.06.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Wizardus. Organizuję paczki na terenie Pszczyny. Będę do Ciebie dzwonić w tej sprawie. Czy pojedziesz może w moje strony? Np. do Katowic? Jeżeli nie dałbyś rady będę stawać na rzęsach, żeby załatwić jakiś transport bezpośrednio do Sandomierza, ale daj znać. Do środy jest u nas w domu punkt zbiorczy, a potem wysyłamy, żeby już nie przedłużać. Jak będą jeszcze później jakieś dary to najwyżej wyślemy jeszcze raz. Mamy głównie ubrania (najwięcej dla małych dzieci), zabawki, środki czystości, jeden używany ale całkiem spawny fotelik do karmienia dla dziecka 1-3 lat. Kasiu, jesteśmy z Tobą. W ogóle to chciałabym zrobić taką akcję, jaką kiedyś ( w 1997) zrobiła moje koleżanka. Poszła do księdza jednej wielkiej parafii, Ksiądz ogłosił z ambony o zbiórce darów w salce i byłam w szoku ile tego przez jeden dzień zebraliśmy. Ludzie przychodzili od samego rana do nocy. Następnego dnia mój mąż pojechał z tym do powodzian. Tak więc jutro pójdziemy do naszego księdza i zapytamy, czy w naszej parafii da sie coś takiego zorganizować. Trochę się boję, bo ksiądz nas nie zna, tak jak tamtem. Może nie mieć zaufania, ale postaramy się go jakoś przekonać. Najwyżej ten stary ksiądz się za nami wstawi I jeżeli takie coś wypaliłoby, to moja wioska na pewno dużo by dorzuciła. Dam znać jutro wieczorem. Kasiu jesteśmy z Tobą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 06.06.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 A, zapomniałam dodać, że do tego pierwszego transportu dokłada się forumowiczka z Tychów (nie pamiętam nicku). Nie wiem, ile ona uzbierała darów, ale jesteśmy w kontakcie. Do środy będzie wszystko u nas. Jeżeli to czytasz, napisz do mnie, bo przez nieuwagę wykasowałam sobie priva z Twoim numerem telefonu, a musimy się zdzwonić, żeby dogadać dostarczenie Twoich darów do nas lub naszych do Ciebie. Daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 06.06.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Kasiu mam nadzieję ,że piętro ocalało ....... Kochani.. szczerze mówiąc nie wiem czy piętro ocalało -zdjęcie wklejone powyżej było zrobione o 11.50 -od tamtej pory przybyło ok 40 cm wody -teraz sie waha -raz spada, raz przybiera... tu już centymetry stanowią granicę -więc w zasadzie nie wiem czy góra ocaleje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.06.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Kasiu, tak naprawdę to nawet niewiadomo co pisać, jak pocieszyć...trzymajcie się jakoś najważniejsze, że Wam nic nie jest.Wizardus, czy tam u Was jest jakaś pani przy nadziei? Mam chyba z 4 pary jeansów ciążowych, 2 pewnie jeszcze z metkami i jedne spodnie letnie w bardzo dobrym stanie. Przydadzą się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 06.06.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Witam Rasia - transport dotarł - wieeeeelkie dzięki Wiolasz - część Twoich wspaniałości rozdysponowana - transporter dziecięcy w dobrych rękach - dzięki za wszystko Kochani Forumowicze - wybaczcie że dziś nie odpisze na wasze posty - obiecuje jutro - dziś noc organizacyjna , ( łapiemy kontakty i wstępnie ustalamy co komu ). Bardzo Dziękujemy za wszystko Ps. Komary dają się we znaki masakrycznie, w Sandomierzu i okolicach słychać dwie latające skrajności - ryk Helikopterów i bzyczenie tych bestii Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 06.06.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Wizardus, mam nadzieje, ze to początek :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 07.06.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 (edytowane) przerwało właśnie opaske na Wiśle ..... kurcze mała dezinformacja - ze strony komitetu przeciwpowodziowego - na razie mocno przesiąka ale ewakuowali juz wszystkich ratowników - TRZYMAJCIE KCIUKI ZA SANDOMIERZ, Huta w sandomierzu to najwiekszy pracodawca oraz duze osiedle mieszkalne To niestety - prawda - nadaję z samego "epicentrum" tragedii. Wizardus - naprawdę wielkie słowa uznania dla Twoich działan - ja - jak widzialeś - mimo iz " połamana" tez z odsieczą dlal rodziny i darami od dobrych ludzi dla powodzian z pobliskiej Trześni, Sobowa oraz osiedli na pograniczu Sandomierza i Tarnobrzega ( Wielowieś, Sielec) jechalam. W Trześni domy zalane po same dachy - tam naprawdę*nie ma do czego wracac wizardus - mam namiary na dwie rodziny bardzo potrzebujące pomocy ) obydwie całkowicie ( po sam dach) dwukrotnie zalane - W Trześni i Sobowie - podać Ci adresy? Mam tez info od Gdańszczanek - kolezanek ze jakieś worki z ubraniami dla powodzian szykują/ Przesłać na Twoj adres? Pamiętajmy tez o sąsiednim wątku - o powodzianach z Bierunia - niewiele tam osób zagląda, a bodzio_g dwoi sie i troi. Pomozmy Edytowane 7 Czerwca 2010 przez anSi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 07.06.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 To niestety - prawda - nadaję z samego "epicentrum" tragedii. Wizardus - naprawdę wielkie słowa uznania dla Twoich działan - ja - jak widzialeś - mimo iz " połamana" tez z odsieczą dlal rodziny i darami od dobrych ludzi dla powodzian z pobliskiej Trześni, Sobowa oraz osiedli na pograniczu Sandomierza i Tarnobrzega ( Wielowieś, Sielec) jechalam. W Trześni domy zalane po same dachy - tam naprawdę*nie ma do czego wracac wizardus - mam namiary na dwie rodziny bardzo potrzebujące pomocy ) obydwie całkowicie ( po sam dach) dwukrotnie zalane - W Trześni i Sobowie - podać Ci adresy? Mam tez info od Gdańszczanek - kolezanek ze jakieś worki z ubraniami dla powodzian szykują/ Przesłać na Twoj adres? Pamiętajmy tez o sąsiednim wątku - o powodzianach z Bierunia - niewiele tam osób zagląda, a bodzio_g dwoi sie i troi. Pomozmy Witam cie serdecznie Oczywiscie ślij adres tych dwu rodzin i nr. telefonu - paczki mozna przesyłać na biezaco reagujemy na potrzeby Przyłączam sie do postu Ansi pamietajcie też o Bieruniu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 07.06.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Kachna, mam nadzieję, ze wody już więcej nie przybyło, porażające jest to wszystko. ja jeszcze poproszę też o pamiętaniu o Wilkowie.Ci ludzie utrzymujący się w większości z rolnictwa, stracili nie tylko domy i dorobki życia, zniszczyło im pola i uprawy i nie będą mieli za co żyć cały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 07.06.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Jakie konkretnie środki chemiczne są w tej chwili najbardziej potrzebne? Jakies płyny na komary, środki do sprzątania czy może do mycia się? Podjadę dzis do do sklepu i w miarę moich skromnych możliwości kupię troszkę potrzebnych produktów. Chciałabym wysłać paczkę w tym tygodniu, mam nadzieję, że w dalszym ciągu kurier będzie w stanie ją dostarczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 07.06.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Jakie konkretnie środki chemiczne są w tej chwili najbardziej potrzebne? Jakies płyny na komary, środki do sprzątania czy może do mycia się? Podjadę dzis do do sklepu i w miarę moich skromnych możliwości kupię troszkę potrzebnych produktów. Chciałabym wysłać paczkę w tym tygodniu, mam nadzieję, że w dalszym ciągu kurier będzie w stanie ją dostarczyć? Witam Zdecydowanie wielka prośba o wszelkiego rodzaju płyny przeciw komarom, witamina b12, płyny i mydła antybakteryjne, kremy typu nivea - natłuszczające - kurierzy jeszcze funkcjonują Z góry dziekuje Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 07.06.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Kasiu, tak naprawdę to nawet niewiadomo co pisać, jak pocieszyć...trzymajcie się jakoś najważniejsze, że Wam nic nie jest. Wizardus, czy tam u Was jest jakaś pani przy nadziei? Mam chyba z 4 pary jeansów ciążowych, 2 pewnie jeszcze z metkami i jedne spodnie letnie w bardzo dobrym stanie. Przydadzą się? Witam Jest dziewczyna w 5 miesiacu - zona kolegi z pracy na razie nie mogę zdradzic iniciałow - Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 07.06.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 A, zapomniałam dodać, że do tego pierwszego transportu dokłada się forumowiczka z Tychów (nie pamiętam nicku). Nie wiem, ile ona uzbierała darów, ale jesteśmy w kontakcie. Do środy będzie wszystko u nas. Jeżeli to czytasz, napisz do mnie, bo przez nieuwagę wykasowałam sobie priva z Twoim numerem telefonu, a musimy się zdzwonić, żeby dogadać dostarczenie Twoich darów do nas lub naszych do Ciebie. Daj znać. Witam mój nr i tak juz wypłynął na forum wiec nie ma problemu 695500073, daj mi 2 dni załatwiamy cos w sprawie transportu z okolic Katowic Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts