Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Powódź u Kachny28 - POMOCY!!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wizardus wanna z umywalką i pare drobiazgow co mi sie udalo zorganizowac zarezerwował u mnie Bieruń...organizuja transport do Warszawy

ale pomyslałam, ze na osiedlu rozwiesze apel o datki i podam numery konta...moze ludzie dadzą nawet malutki dar serca...

przyszedł mi taki pomysł marketingowy: lokalna prasa, albo i ogolnopolska- zeby z nimi sie dogadac , że fiirmy , ktore przekaża dary powodzianom , dostaną np darmowa reklame

albo cos innego- prezydent Sandomierza , kazdej firmie da dyplom na pomoc dla powodzian- z pieczatka z podpisem i wtedy np takie firmy beda mogły na swoich stronach w necie pisac, ze aktywnie pomagały., beda miec taki dyplom w firmie, ze firma społeczna . I kto wie czy wtedy wiele firm, nie skusi się na reklame

albo zrobic np na alegrro licytacje jak licytuja serduszka wielka orkiestra swiatecznej pomocy i to w licytacji dla osob fizycznych , firm to własnie jakis znak , symbol, cos co jest dowodem na pomoc i ludzie licytuja i wpłącaja kaske...

albo zwrocic sie do muratora, ze firmy budowlane co dadza kase to np beda miec reklamie w muratorze....

jest taki portal www.rzetelnafirma.pl

i tam spis wielu firm i np wysłąnie do nich prosby o pomoc w zamian za mozliwosc zamieszczenia tej info na ich stronach i dyplomu od prezydenta Sandomierza

nie iwme mzoe to glupie pomysly ale tak mi przychodzi do glowy

widząc co sie dzieje w okolicy Sandomierza rezygnuję z odbioru darów od Szelmy29 i proszę o dogadanie sie z Wizardiusem w sprawie ich przejęcia - ten człowiek "czyni cuda "

Wizardus.

Organizuję paczki na terenie Pszczyny. Będę do Ciebie dzwonić w tej sprawie. Czy pojedziesz może w moje strony? Np. do Katowic?

Jeżeli nie dałbyś rady będę stawać na rzęsach, żeby załatwić jakiś transport bezpośrednio do Sandomierza, ale daj znać. Do środy jest u nas w domu punkt zbiorczy, a potem wysyłamy, żeby już nie przedłużać. Jak będą jeszcze później jakieś dary to najwyżej wyślemy jeszcze raz. Mamy głównie ubrania (najwięcej dla małych dzieci), zabawki, środki czystości, jeden używany ale całkiem spawny fotelik do karmienia dla dziecka 1-3 lat.

Kasiu, jesteśmy z Tobą.

W ogóle to chciałabym zrobić taką akcję, jaką kiedyś ( w 1997) zrobiła moje koleżanka. Poszła do księdza jednej wielkiej parafii, Ksiądz ogłosił z ambony o zbiórce darów w salce i byłam w szoku ile tego przez jeden dzień zebraliśmy. Ludzie przychodzili od samego rana do nocy. Następnego dnia mój mąż pojechał z tym do powodzian. Tak więc jutro pójdziemy do naszego księdza i zapytamy, czy w naszej parafii da sie coś takiego zorganizować. Trochę się boję, bo ksiądz nas nie zna, tak jak tamtem. Może nie mieć zaufania, ale postaramy się go jakoś przekonać. Najwyżej ten stary ksiądz się za nami wstawi ;) I jeżeli takie coś wypaliłoby, to moja wioska na pewno dużo by dorzuciła. Dam znać jutro wieczorem.

Kasiu jesteśmy z Tobą!

A, zapomniałam dodać, że do tego pierwszego transportu dokłada się forumowiczka z Tychów (nie pamiętam nicku). Nie wiem, ile ona uzbierała darów, ale jesteśmy w kontakcie. Do środy będzie wszystko u nas. Jeżeli to czytasz, napisz do mnie, bo przez nieuwagę wykasowałam sobie priva z Twoim numerem telefonu, a musimy się zdzwonić, żeby dogadać dostarczenie Twoich darów do nas lub naszych do Ciebie. Daj znać.

Kasiu mam nadzieję ,że piętro ocalało .......

Kochani.. szczerze mówiąc nie wiem czy piętro ocalało -zdjęcie wklejone powyżej było zrobione o 11.50 -od tamtej pory przybyło ok 40 cm wody -teraz sie waha -raz spada, raz przybiera... tu już centymetry stanowią granicę -więc w zasadzie nie wiem czy góra ocaleje....

Kasiu, tak naprawdę to nawet niewiadomo co pisać, jak pocieszyć...trzymajcie się jakoś najważniejsze, że Wam nic nie jest.

Wizardus, czy tam u Was jest jakaś pani przy nadziei? Mam chyba z 4 pary jeansów ciążowych, 2 pewnie jeszcze z metkami i jedne spodnie letnie w bardzo dobrym stanie. Przydadzą się?

Witam

Rasia - transport dotarł - wieeeeelkie dzięki

Wiolasz - część Twoich wspaniałości rozdysponowana - transporter dziecięcy :) w dobrych rękach - dzięki za wszystko

Kochani Forumowicze - wybaczcie że dziś nie odpisze na wasze posty - obiecuje jutro - dziś noc organizacyjna :) , ( łapiemy kontakty i wstępnie ustalamy co komu ).

Bardzo Dziękujemy za wszystko

Ps. Komary dają się we znaki masakrycznie, w Sandomierzu i okolicach słychać dwie latające skrajności - ryk Helikopterów i bzyczenie tych bestii :)

Pozdrawiam

przerwało właśnie opaske na Wiśle .....

kurcze mała dezinformacja - ze strony komitetu przeciwpowodziowego - na razie mocno przesiąka ale ewakuowali juz wszystkich ratowników - TRZYMAJCIE KCIUKI ZA SANDOMIERZ, Huta w sandomierzu to najwiekszy pracodawca oraz duze osiedle mieszkalne

To niestety - prawda - nadaję z samego "epicentrum" tragedii. Wizardus - naprawdę wielkie słowa uznania dla Twoich działan - ja - jak widzialeś - mimo iz " połamana" tez z odsieczą dlal rodziny i darami od dobrych ludzi dla powodzian z pobliskiej Trześni, Sobowa oraz osiedli na pograniczu Sandomierza i Tarnobrzega ( Wielowieś, Sielec) jechalam. W Trześni domy zalane po same dachy - tam naprawdę*nie ma do czego wracac :( wizardus - mam namiary na dwie rodziny bardzo potrzebujące pomocy ) obydwie całkowicie ( po sam dach) dwukrotnie zalane - W Trześni i Sobowie - podać Ci adresy?

Mam tez info od Gdańszczanek - kolezanek :) ze jakieś worki z ubraniami dla powodzian szykują/ Przesłać na Twoj adres?

Pamiętajmy tez o sąsiednim wątku - o powodzianach z Bierunia - niewiele tam osób zagląda, a bodzio_g dwoi sie i troi. Pomozmy

Edytowane przez anSi

To niestety - prawda - nadaję z samego "epicentrum" tragedii. Wizardus - naprawdę wielkie słowa uznania dla Twoich działan - ja - jak widzialeś - mimo iz " połamana" tez z odsieczą dlal rodziny i darami od dobrych ludzi dla powodzian z pobliskiej Trześni, Sobowa oraz osiedli na pograniczu Sandomierza i Tarnobrzega ( Wielowieś, Sielec) jechalam. W Trześni domy zalane po same dachy - tam naprawdę*nie ma do czego wracac :( wizardus - mam namiary na dwie rodziny bardzo potrzebujące pomocy ) obydwie całkowicie ( po sam dach) dwukrotnie zalane - W Trześni i Sobowie - podać Ci adresy?

Mam tez info od Gdańszczanek - kolezanek :) ze jakieś worki z ubraniami dla powodzian szykują/ Przesłać na Twoj adres?

Pamiętajmy tez o sąsiednim wątku - o powodzianach z Bierunia - niewiele tam osób zagląda, a bodzio_g dwoi sie i troi. Pomozmy

Witam cie serdecznie

Oczywiscie ślij adres tych dwu rodzin i nr. telefonu - paczki mozna przesyłać na biezaco reagujemy na potrzeby

Przyłączam sie do postu Ansi pamietajcie też o Bieruniu

Pozdrawiam

Kachna, mam nadzieję, ze wody już więcej nie przybyło, porażające jest to wszystko.

ja jeszcze poproszę też o pamiętaniu o Wilkowie.

Ci ludzie utrzymujący się w większości z rolnictwa, stracili nie tylko domy i dorobki życia, zniszczyło im pola i uprawy i nie będą mieli za co żyć cały rok.

Jakie konkretnie środki chemiczne są w tej chwili najbardziej potrzebne? Jakies płyny na komary, środki do sprzątania czy może do mycia się? Podjadę dzis do do sklepu i w miarę moich skromnych możliwości kupię troszkę potrzebnych produktów. Chciałabym wysłać paczkę w tym tygodniu, mam nadzieję, że w dalszym ciągu kurier będzie w stanie ją dostarczyć?

Jakie konkretnie środki chemiczne są w tej chwili najbardziej potrzebne? Jakies płyny na komary, środki do sprzątania czy może do mycia się? Podjadę dzis do do sklepu i w miarę moich skromnych możliwości kupię troszkę potrzebnych produktów. Chciałabym wysłać paczkę w tym tygodniu, mam nadzieję, że w dalszym ciągu kurier będzie w stanie ją dostarczyć?

Witam

Zdecydowanie wielka prośba o wszelkiego rodzaju płyny przeciw komarom, witamina b12, płyny i mydła antybakteryjne, kremy typu nivea - natłuszczające - kurierzy jeszcze funkcjonują

Z góry dziekuje

Pozdrawiam serdecznie

Kasiu, tak naprawdę to nawet niewiadomo co pisać, jak pocieszyć...trzymajcie się jakoś najważniejsze, że Wam nic nie jest.

Wizardus, czy tam u Was jest jakaś pani przy nadziei? Mam chyba z 4 pary jeansów ciążowych, 2 pewnie jeszcze z metkami i jedne spodnie letnie w bardzo dobrym stanie. Przydadzą się?

Witam

Jest dziewczyna w 5 miesiacu - zona kolegi z pracy na razie nie mogę zdradzic iniciałow - ;)

Pozdrawiam

A, zapomniałam dodać, że do tego pierwszego transportu dokłada się forumowiczka z Tychów (nie pamiętam nicku). Nie wiem, ile ona uzbierała darów, ale jesteśmy w kontakcie. Do środy będzie wszystko u nas. Jeżeli to czytasz, napisz do mnie, bo przez nieuwagę wykasowałam sobie priva z Twoim numerem telefonu, a musimy się zdzwonić, żeby dogadać dostarczenie Twoich darów do nas lub naszych do Ciebie. Daj znać.

Witam

mój nr i tak juz wypłynął na forum wiec nie ma problemu 695500073, daj mi 2 dni załatwiamy cos w sprawie transportu z okolic Katowic

Pozdrawiam