Kasiorek 04.02.2004 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Z braku ogrodu chcę posadzić tę piękność w doniczce.Czy już ktoś to robił ?Jakie były efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 05.02.2004 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 hi! mozesz smialo sadzic paciorecznik w pojemniku, ale musi on byc dosc duzy i bulwy wkopac dostatecznie gleboko. warto go podsadzic inna roslina, np. lobelia, werbena, wg gustu. ziemia nie jest lysa i nie wysycha. pamietaj, ze na zime trzeba wygrzebac bulwy. pozdrawiam. m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 05.02.2004 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 wejdz na te strone, znajdziesz informacje dotyczace uprawy paciorecznika, takze w pojemniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 05.02.2004 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 uuuuuuups! zapomnialam wkleic link. to ta strona http://www.canna.pl/index-pol.php?page=pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 16.02.2004 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Po obejżeniu tej stronki zupełnie się w nich zakochałam.Teraz pytanie gdzie je można kupić?Bo chyba nie są łatwo dostępne.Przeszukałam już internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 16.02.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 hi, kasiorek, w kazdym wiekszym sklepie ogrodniczym kupisz zapakowane bulwy, wg instrukcji do ziemi i czekasz na efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 20.02.2004 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Paciorecznik mieliśmy przepiękny, niestety w mieszkaniu zmarniał dosyć szybko i odżył dopiero na balkonie! Justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 20.02.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 do mieszkania on sie nie nadaje, piszac o pojemniku mialam na mysli oczywiscie pojemnik na zewnatrz, np. na balkonie lub tarasie, jesli nie w samym ogrodzie (o ile to mozliwe z uwagi na fakt jego posiadania ). w mieszkaniu mozna go podpedzic, teraz trzeba juz wysadzac bulwy do doniczek, a wystawic na powietrze w maju. m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 22.02.2004 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Tak Mad, teraz już to wiem. Sprzedawca w prowadził mnie w błąd.Justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 24.02.2004 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Jejku, jakie one są piękne te pacioreczniki! Zachorowałam!!!!!!! A Canna Indica rewelacyjna...... Ciekawe, czy mi się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 27.02.2004 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Kasiorku, jeśli nadal masz ochotę na pacioreczniki, to można zamówić mailem ze strony, którą podała Mad. Zamówiłam kilka sztuk (z tych co są jeszcze aktualnie do nabycia) i ponoć w poniedziałek mają mi wysłać. Wezmę głęboki wdech i zaczynam hodowlę Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 28.02.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Podciągam temat, bo to niebawem trzeba zajrzeć, jak tam bulwy przezimowały...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia385 03.03.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Witam Tak, moje też śpią w piwniczce, nie mogę się doczekać żeby je wybudzić. Kiedy ta wiosna przyjdzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.03.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Pacioreczniki- śliczne są i też się w nich zakochałam- kupiłam już parę bulw ze strony podanej w innym wątku- jednak sporo przepłaciłam. Kupiłam po 15zł/szt, podczas gdy wczoraj byłam w sklepie ogrodniczym i te same okazy kosztowały 5zł/szt- nieźle się wkurzyłam- ale trudno, nieraz człowiek przepłaci, mam nadzieję chociaż, że było warto. Tak więc uważajcie kochani Forumowicze. Moje kany posadziłam już w pojemnikach, jedną bulwę wykopałam zobaczyć czy zyją czy nie- bo coś długo nie dawały znaku życia i jest- zaczynają powolutku kiełkować, ale jeszcze się nie pokazują spod ziemi. Kasiorku- kany można jak najbardziej hodować w donicach, niekoniecznie w gruncie, na zimę ściąć i bulwy dać do ciemnicy, żeby odpoczęły i nabrały sił na wiosnę, a pod koniec lutego dać je znowu do ziemi (ok.4 cm ziemi, potem dosypać jak zakiełkują) no i w maju do donic i np w twoim przypadku jak masz balkon to na balkon a jak nie masz to chyba przy oknie. Zresztą masz tak cudnie wielki salon, że będą się tam te kany czuły jak w palmiarni A swoją drogą napiszcie czy wam też tak "odbiło" jak mi na punkcie ogrodu? Mam starszna ochotę, żeby mój nowy ogród był bardzo kolorowy. Wszelkie iglaki są fajne- ale mam już ich sporo więc teraz tylko kwiaty i jeszcze raz wszystko co pięknie kwitnie. Och gdzie ta wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 07.03.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Kanny mam juz w ogrodzie kilka lat ale dopiero teraz dowiedziałam sie, że można je wcześniej posadzić w doniczce. Oj przydaje się to forum W zeszłym roku wiosna była tak zimna, ze moje kanny zakwitły dopiero we wrześniu (a niektóe wcale) a potem przymroziło jednej nocy i kanny i dalie padły. Tyle się nacieszyłam. Za to mam teraz pół garażu bulw do posadzenia. Pytanko - czy to samo można zrobić z daliami? Chociaż z tymi miniaturowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 11.03.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Pytanko - czy to samo można zrobić z daliami? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matizka 28.03.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 W jednej z doniczek z kannami wychodzi juz czwarta łodyżka (z jednej bulwy)? Czy ja to będę miała jakoś podziewlić? Ale fajnie, że cos już wyłazi z ziemi:)! M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.02.2017 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Bosz... Jak już producent tego czegoś najmuje spamerów, to niech mają jakieś podstawowe pojęcie o roślinach. Bo tylko się wygłupiają polecając taką doniczkę do uprawy paciorecznika Podejrzewam, że doniczka jest inteligentniejsza od spamera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts