Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak umeblować pokój i na jaki kolor go pomalować ?

mateusz_1210

Recommended Posts

Witam, zamierzam pomalować swój pokój(pow.17m2), wymienić podłoge na panele (aktualnie wykładzina dywanowa) i co najważniejsze powiesić tv lcd na ściane. Oto ta ściana : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9186cc6bdace33fb.html Teraz ma tam być tylko telewizor komputer pójdzie na inną ściane !

Chciałbym abyście doradzili mi czy na ścianie gdzie będzie wisiał tv, kupić jakiś niski stoli rtv takie jak teraz są modne, czy może zrobić taki regał z połką z profili i płyt gipsowo kartonowych i to pomalować na inny kolor, Chciałbym upiększyć swój pokój bo teraz są 4 proste ściany. Czekam na wasze propozycje na jki kolor najlepij pomalować pokój i co by zrobić z tą scianą co będzie wisiał tv. Z góry dzięki za propozycje.

Ja bym zrobiła podwieszaną szafkę - nie lubię stolików i komódek, bo upierdliwie się wokół nich sprząta. A TV zawiesiła nad nią. Szafka byłaby długa, wąska i miała uchylane drzwiczki ze szkła mrożonego. W szafce można umieścić wówczas odtwarzacz, płyty, pochować kable (gniazdko zasilające można też umieścić w szafce)

Odradzam ci zabudowę k-g, bo kurzy się niemożebnie a odkurzyć ciężko.

http://images38.fotosik.pl/293/5c76a1dc2e5a0f00med.jpg

Co do koloru ścian - winny być dopasowane do kolorystyki mebli, podłogi, dodatków. Pokój jest mały i lepiej rozjaśnić go neutralna kolorystycznie farbą.

Mateuszu, piszesz o swoim pokoju, więc przypuszczam, że mieszkasz z rodzicami ;) Twój pokój zatem jest sypialnią i wszystkim innym, prawda? 17 mkw. to, wbrew temu, co pisze Elfir, całkiem sporo ;) U mnie mieści się na tej powierzchni gabinet i sypialnia ... Masz zapewne meble - jakie i jakiego koloru? Szafa, łóżko, biurko komputerowe... Nie można, jak już przedmówczynie pisały, pisać teoretycznie o kolorze, bo nic dobrego z tego nie wyjdzie.

Meble mam: duza szafa z przesuwanymi drzwiami w kolorze olcha, i do tego dokupie nowe biurko komputerowe narożne tez w tym kolorze, no i stolik lub szafke pod tv i oczewiście łóżko ( najprawdopodobniej tez będzie nowe).

A co sądzicie o takim stoliku http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1033144184 bo mam możliwość kupna w okazyjnej cenie w kolorze mebli które posiadam