trammel 11.01.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 W sumie projekt jest dość uniwersalny. Jakby komu za mały był salon, to kuchnię można zrobić w małym pokoju na parterze. Wszystkie media są w pobliżu z łazience. Ja nad garażem będę miał pralnię i garderobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodekgniewny666 03.02.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 w zeszlym tygodniu zakipilem projekt bw-01 , w lipcu bedziemy zalatwiac wszystkie pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodekgniewny666 03.02.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 wlasnie tez myslalem na starosc juz nie bede potrzebowac takiego wielkiego salonu a pokoj tak ze na starosc zrobie tak jak jest w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trammel 03.02.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Witam, Jest to fajny klasyczny domek z praktycznym rozkładem pomieszczeń . Dla niedużej rodziny w sam raz. A i dla gości miejsce się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm0123 04.02.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Witam, Super zdjecia. W jakiej odleglosci od ogrodzenia (od frontu) stoi dom? Pozdrawiam, Piotr Odpowiem za Asie - ich dom stoi 12m od drogi (jesli dobrze pamietam). U nas niestety warunki zabudowy nie pozwalaja odsunac tyle i bedzie 10. Mam pytanie do budujacych - zmienial ktos blachodachowke na ceramiczna, powaznie rozpatruje ta zmiane i interesuje mnie przyblizony koszt przeliczania projektu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trammel 04.02.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 m&m-w projekcie, przynajmniej moim jest dachówka - cementowa zdaje się. Ja mam ceramiczną i nic nie musiałem przeliczać. Tylko krokwie są 18cm zamiast 15cm. Łatwiej poddasze jest ocieplić - można dać wełnę 15cm z zachowaniem 3cm przerwy od membrany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystek1984 06.03.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Witam wszystkich budujących ten wspaniały domek. Dołączam się do forum, ponieważ my z żoną również jesteśmy zainteresowani tym projektem, tyle tylko, że z małymi przeróbkami. Mianowicie:salon bez wykuszu, front domu prosty tj.bez zasieku na opał, w kuchni zamiast spiżarki będzie stał mały stolik a na dachu zamiast lukarny wstawimy okno dachowe. Napiszcie co o tym sądzicie, jak to będzie wyglądało w realu? Wy możecie się wypowiedzieć bo widzicie ten dom, a nam jest trudno cokolwiek powiedzieć, to są tylko nasze plany ale nie wiemy jak to będzie wyglądało i trudno się zdecydować. Pomóżcie jak możecie. Mamy jeszcze prośbę czy mógłby ktoś podesłać w miarę aktualny kosztorys na: [email protected] Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i czekam na podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caxap77 09.03.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Wprowadzenie zmian, o których mówisz spowoduje, że BW-01 nie będzie wyglądał jak BW-01, szczególnie po usunięciu lukarny, która wg mnie daje dużo uroku temu projektowi. Ponadto kupowanie projektu BW-01 i wprowadzanie tych wszystkich zmian nie ma sensu ponieważ istnieje projekt W-21.12 tej samej pracowni, który różni się od BW-01 większością zmian, które planujesz wprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystek1984 09.03.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 No tak rzeczywiście jest taki jak pisałem tyle tylko, że mniejszy. Sam już nie wiem:( A czy mógłbyś mi podesłać kosztorys do BW-01? Chciałbym sprawdzić jak wyglądają koszta budowy tego domku, czy to nie problem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caxap77 09.03.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Kosztorys przesłałem na email.Jeśli chodzi o koszty budowy to uważam, że budując ten dom w wersji budżetowej tj. nie szalejąc z super materiałami i budując systemem gospodarczym (a więc jak najwięcej robić samemu) można ten dom (z garażem) wybudować za 300 tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystek1984 10.03.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Dziękuję za kosztorys już mniej więcej wiem co i jak. Teraz tylko musimy podjąć z żoną decyzję. Pozdrowienia dla wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack.s 31.05.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Witam, Dawno mnie tu nie było. Dom BW-01 jest u mnie " prawie skończony" , tak wygląda : https://picasaweb.google.com/111947881487869201793/Maj2012?authuser=0&authkey=Gv1sRgCIifr4v966C3OA&feat=directlink . do zrobienia została elewacja... ogrodzenie i chodniki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caxap77 01.06.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Panie Jacku,gratuluje domu - wygląda świetnie.Mam nadzieję, że również ja za rok będę mógł pochwalić się takimi zdjęciami.Zastanawia mnie jednak jedna rzecz. W projekcie są dwa kanały wentylacyjne w kuchni, których u Pana nie widzę. Jak Pan zrealizował wentylację: ma pan mechaniczną czy po prostu zrezygnował Pan z wentylacji grawitacyjnej?Pozdrawiam caxap77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack.s 01.06.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 witam, Wentylacja jest tyle tylko, że mam jeden kanał, który podłączony jest do kanału wentylacyjnego w kominie ( od kominka) mam tam 2 kanały wentylacyjne. Panie Jacku, gratuluje domu - wygląda świetnie. Mam nadzieję, że również ja za rok będę mógł pochwalić się takimi zdjęciami. Zastanawia mnie jednak jedna rzecz. W projekcie są dwa kanały wentylacyjne w kuchni, których u Pana nie widzę. Jak Pan zrealizował wentylację: ma pan mechaniczną czy po prostu zrezygnował Pan z wentylacji grawitacyjnej? Pozdrawiam caxap77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CichyMa 12.08.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Witajcie, czy Ktoś z Państwa buduje lub już szczęśliwie zbudował domek wg tego projektu BW-01 w warmińsko-mazurskim / pomorskim? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylah 26.08.2012 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Witam wszystkich. W końcu ruszyliśmy. Spróbuje dodać zdjęcia. Tak wyglądało to przed: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylah 26.08.2012 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 A tak wygląda obecnie. Zmiany takie, jak pisałam wcześniej czyli niezupełnie BW-01, bo ściana kuchni jest wyrównana. Garaż poszerzony o metr. Okna w wykuszu prawie do podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm0123 02.09.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 A to nasz BW-01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.09.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 juz poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylah 07.10.2012 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Witam wszystkich, Pytanie moje dotyczy otwarcia kominów wentylacyjnych ponad dachem. Większość "fachowców" twierdzi ,że należy otwierać na przestrzał. Do kominka jak w projekcie mamy komin z wentylacją - i tu zgodzę się , można otworzyć wentylację na przestrzał (chociaż kanał wentylacyjny przy otwarciu na przestrzał jest bardzo wąski - będzie to chyba głupio wyglądać), więc może otworzyć z boku - jakkie rozwiązanie wybraliście, jak myślicie? Gorsza sprawa jest przy kominie z kotłowni - tam jest kanał spalinowy z wentylacją + potrójny kanał wentylacyjny - i tego już się nie da otworzyć na przestrzał, chyba ,że powybijać ścianki dzielące pustak potrójny - no ale wtedy możemy mieć sytuację, że może zaciągać z pomieszczeniua do pomieszczenia przy niekorzystnych wiatrach. Czy pootwierać każdy z boku i nie dbać o to ,że na przestrzał ma być. Jak myślicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts