Kavior 24.05.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Witam wszystkich:)W najbliższym okresie muszę zakupić wkład kominkowy. Budżet to okolice 3tyś.zł. Wygląd wkładu jest mało istotny, ma dobrze ogrzewać dom. DGP na cztery małe pokoje na piętrze jest już rozprowadzone. Odcinki są bardzo krótkie, rury biegną pod sufitem podwieszonym na parterze a kratki są przy podłodze. Metraż całego domu z garażem to 120metrów. Również pod wylewką mam doprowadzone powietrze z zewnątrz od strony zachodniej pod przyszły wkład. Czytam od przeszło kilku tygodni co się da i im więcej czytam tym głupszy jestem. Może ktoś z doświadczeniem napisać co mam kupić by w zimie mieć ciepło a wkład posłużył kilka lat? Chcę ogrzewać dom głownie kominkiem bo ogrzewanie mam gazowe a gaz płynny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mojra 25.05.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Myślę, że godnym polecenia wkładem biorąc pod uwagę Twoje wymagania i budżet jest Arysto A10/450. Bije na głowę inne wkłady w tej grupie cenowej. Solidny wkład stalowo-szamotowy. Parametry też będą ok na Twoją powierzchnie. No i jeszcze jeden plus - jest większy niż standardowe żeliwne 700.. Nie spotkałam się z jakimiś negatywnymi opiniami na ich temat więc śmiało polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 25.05.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Kosztuje ok 3200, trzeba doliczyć koszty podłączenia ok 700-800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mojra 26.05.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Myśle, że warto dołożyć trochę pieniędzy i zamknąć wszystko w niecałych 4tys. - w końcu to jest inwestycja na długie lata... z reszta 3200zł to cena brutto 22% VAT a przecież może to zrobić na 7% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 27.05.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Ciekawe skąd moi przedmówcy, wiedzą jaki typ (kształt) fasady wkładu kominkowego byłby najbardziej optymalny. By dobrać najlepiej pasujący wkład kominkowy, trzeba byłoby spojrzeć na układ salonu oraz dowiedzieć się, jakim kominek dysponuje klient. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 28.05.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Przestań bredzić. Przecież pisze że chce tani, gdyby miał więcej środków, mógłby sobie powybrzydzać. Poza tym Arysto pasuje pod każdą zabudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kelly2352 30.05.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 mam pytanie wlasnie zastanawiamy sie nad instalacja grzewcza do naszego domku 180m i bedziemy mieli kominek z plaszczem piec co i chcialbym jakis solar na dach by latem nie palic w piecu mozna te trzy rzeczy polaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 03.06.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 mam pytanie wlasnie zastanawiamy sie nad instalacja grzewcza do naszego domku 180m i bedziemy mieli kominek z plaszczem piec co i chcialbym jakis solar na dach by latem nie palic w piecu mozna te trzy rzeczy polaczyc można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts