Monika B 25.05.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 (edytowane) Jak w temacie - macie? Pewnie większość ma schody tarasowe. Ja poszukuję inspiracji czym podsadzić ażurowe, drewniane schodki na metrowej skarpie. Chodzi o to żeby urokliwie przerastało między stopniami, ale nie przerastało chwastem. Oczywiście musi chyba znosić cień... Jakieś pomysły? A może już ktoś popełnił? Wstępnie myślałam o barwinku lub kocimiętce, ale jakoś mnie te pomysły nie zadowalają. Ja znalazłam tylko takie: http://pretekst.blox.pl/resource/do_niebaa.jpg Edytowane 25 Maja 2010 przez Monika B ups Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.05.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 podagrycznik pospolity w odmianie "Variegata", bluszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 27.05.2010 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Jejciu! Na zdjęciach jest śliczny (znaczy ten podagrycznik) No strzał w dziesiątkę! Rozumiem, że jak proponujesz - znaczy się sprawdzi. Nic tylko nie znalazłam, czy jest bardzo ekspansywny?W każdym razie sadzę. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 28.05.2010 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 .....czy jest bardzo ekspansywny?..... "Variegata" trochę mniej od normalnego bo to odmiana "szlachetna" więc siłą rzeczy delikatniejsza. Ogólnie to zależy od stanowiska. W słońcu nie bardzo, ale na zacienionych stanowiskach potrafi wypierać nawet pokrzywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egry 28.05.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 A możę runianka japońska, ale tylko do cienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 12.06.2010 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 runianka jakoś mi się nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikka55 12.06.2010 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Trzmielina Fortune'a Podagrycznika nie polecam. Rośnie wielki do pasa i kwitnie jak koper Błeeee :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 17.06.2010 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 trzmielina rośnie obok - i to w dwóch kolorach po rozważeniu za i przeciw zostaje niezastąpiony barwinek. Pewnie wrzucę jakiś białoobrzeżony dzięki wszystkim za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts