Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SALON KĄPIELOWY czyli coś dla ducha i ciała...

piu

Recommended Posts

reni1980

A nie chcesz choćby krzesła w łazience? U mnie do SPA daleko, ale mam pufę i dwuosobową wannę, okupowaną ostatnio przez córkę, która robi dookoła wystawkę z pet shop'ów (LPS) i puszcza bańki kotu :lol:

ps zajrzałam, przepięknie u Ciebie!!! na krzesło czy toaletkę faktycznie nie ma już miejsca, ale pewno znajdą się w sypialni :)

Edytowane przez piu

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

piu może i bym chciała ale mam wąską lazienkę, raz w tyg bym przysiadła a codziennie walnęła się nogą, moja łazienka jest dodatkowo przechodnia do pralni, zajrzyj do niej moze coś wymyślisz?

wiesz napisalam tak bo zabrzmiało to jak standard posiadanie spa, a do tego moim zdaniem jeszcze daleko , bo duży metraż łazienki to nawet 10% spa nie czyni

reni1980

Pomyślałam o drewnianej ławeczce/skrzyni przy wannie, by było na czym usiąść i gdzie schować ręczniki i drobiazgi, które teraz są w koszyczkach, ale chyba by było za ciasno ( dokładnie w miejscu koszyczków na podłodze).

ps mamy chyba identyczne szare płytki marazzi, z tym że u mnie w kuchni :)

piu może i bym chciała ale mam wąską lazienkę, raz w tyg bym przysiadła a codziennie walnęła się nogą, moja łazienka jest dodatkowo przechodnia do pralni, zajrzyj do niej moze coś wymyślisz?

wiesz napisalam tak bo zabrzmiało to jak standard posiadanie spa, a do tego moim zdaniem jeszcze daleko , bo duży metraż łazienki to nawet 10% spa nie czyni

chciałam raczej pokazać, że kącik SPA i klimat SPA można zrobić nawet w małych łazienkach, wystarczą pewne elementy, dające komfort i wygodę, ale widać mi się nie udało, skoro tak to odczytałaś :oops::(

Trochę mam mało czasu, by pokazać właściwe inspiracje, w zbyt wielu wątkach się udzielam ;)

reni1980

a może zamiast ławeczki, która raczej się nie zmieści, zrobić na zamówienie piękny, drewniany podnóżek z odchylaną górą/schowkiem ? Niby drobiazg, ale potrzebny przy pedicure, depilacji itp. Te koszyczki na podłodze to jedyny element, który nie podoba mi się w Twojej łazience. Można by upiec dwie pieczenie na jednym ogniu :)

Kilka inspiracji.......

http://furnime.com/wp-content/uploads/2011/03/bath-deco.jpg

super reni!! Dokładnie o takich myślałam :) Czasem w Lidlu albo w Netto, a może i Jysk są identyczne z drewna orzechowego, których nie musiałabyś chyba bejcować :) Tylko materiał wymienić, bo u Ciebie jest bardzo elegancko :)

jest w JYSK, śliczna i akurat promocji -

http://cdn2.jysk.com/getimage/web.large/3609847/WEB/1005

Ławka LUPO z poduszką orzech

1 szt. 160,-1 szt. 229,-

• Oferta ważna do 8 lutego 2012.

Rozmiar po zmontowaniu: Szerokość: 94 cm, Wysokość: 50 cm, Głębokość: 47 cm

Rozmiar przed zmontowaniem: Szerokość: 52 cm, Długość: 91 cm, Wysokość: 13 cm

Materiał: Bawełna, Pianka, Orzech

Obróbka: Olejowany

Kolor: Orzechowy, Biały

Instrukcja montażu: Do samodzielnego zmontowania

• 3 weeks później...

Kludi dla Esprit, można kupić już przez net w Polsce. Fajne te podstawki na herbaciane świece w komplecie :)

http://luxury-idea.com/home-lux/wp-content/uploads/2011/07/kludi-bathroom-collection-esprit-3.jpg

http://luxury-idea.com/home-lux/wp-content/uploads/2011/07/kludi-bathroom-collection-esprit-6.jpg

Dlaczego nie jest salonem kąpielowym? Bo nie jest mi on potrzebny.

Nie potrzebuję siedziska, ani nawet krzesła - o zgrozo! używam balsamu stojąc.

Na stojąco myję zęby i suszę włosy.

Nie potrzebne mi także łóżko do masażu - nie posiadam masażysty.

Toaletka? Czyli szafka z lustrem? Mam szafkę, mam lustro, toaletka nie jest potrzebna.

I wreszcie - salon kąpielowy trzeba wybudować, urządzić i utrzymać.

Szkoda mi na to pieniędzy.