Jola z Melisy 11.08.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Z wysepką to żart, ale tak poważnie to może półwysep. Nie stoi na środku i jest dostępny z trzech stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 11.08.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 mam podobny wymiar aneksu i niestety wyspa nie bardzo... pomysl nad półwyspem- jeśli chcesz....Ja bym jednak zostawiła zabudowę pod scianami bez półwypu-będzie przestrzennie i wygodnie-nie lubię ciasnych przejść a wkuchni musza sie czasem platać swie osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 11.08.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Też uważam że za wąsko -pamiętej że chodzi nie tylko o chodzenie -ale otwieranie szafek, szuflad, lodówki -ja bym nie robiła wyspy na twoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paullina 11.08.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 może tak ? http://images30.fotosik.pl/55/f6777088ab2da053m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 11.08.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 http://www.kuchnie.pl/images/kuchnia4_d.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmj 11.08.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Witam Czekam na wasze propozycje i pomysły. Moja opinia nie dotyczy konkretnego przypadku Twojej kuchni. Jeśli ktoś bardzo upiera się na wyspe w kuchni to faktycznie kuchnia powinna być duża z zachowaniem odp. proporcji ścian.. To oczywistość ale widziałem już różne cuda. Druga sprawa - funkconalna wyspa to albo tylko duży blat roboczy albo jeśli ma zawierać AGD ( a przecież z tego wzgledu wiele osób się na nią decyduje) to płyta grzejna razem ze zlewem. Jęśli wyspa zawiera tylko zlew albo tylko elementy grzejne to normalną rzeczą jest wiecznie pochlapana podłoga na linii zlew - kuchnia. No chyba, że jesteś bardzo bardzo porządna i właśnie umyta marchewkę dorzucasz do gotującej już się zupy z np. talerzykiem pod nią. Podobnie przenoszenie gorących garów, dla posiadaczy urwisów zawsze dodatkowe ryzyko.... Bardzo modne umiejscowienie kuchni na wyspie lub półwyspie pomiędzy kuchnią i salonem - zupełnie bez sensu. Nawet bardzo efektywne wyciagi nie eliminują silnegp przenikania zapachów i oparów wskutek swobodnego przepływu powietrza w każdym kierunku pod wyciągiem. Nie jestem też miłosnikiem układu jw + bar od strony salonu, lubię zapachy róznych potraw ale nie lubię pić drinka nad patelnią z rozgrzanym i pryskajacym tłuszczem. Reasumując - wyspa tak ale jako główna przestrzeń robocza w kuchni anie wizualne uzupełnienie reszty. darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 11.08.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 zgadzam się z przedmówcą w sprawie zachlapanych podłógtrzeba tak rozplanować ciąg roboczy żeby nie robić chlewu przy zwykłych czynnościach np. myjesz warzywka i co-niesiesz przez pół kuchni takie mokre i w innym miejscu kroisz? lepiej chlapać na blat niż na podłogę-po blacie nikt nie chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiac 11.08.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 a mnie mpodaobają se kuchnie z wyspą. Tez taka planuję, z tym,że na wyspie ma być tylko blat do szybkich zagryzek, a pod nią dodatkowa szafka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 11.08.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 a mnie podaobają sie kuchnie z wyspą. Mnie również, ale osobiście takiej mieć nie mogę bo wymiary mojej kuchni na to nie pozwalają (10 m2). A w tym przypadku proponowałabym półwysep, będzie to chyba lepsze rozwiązanie. Kuchnia będzie bardziej przestronna, bo wyspa mogłaby spowodować, że będzie mało miejsca. Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 12.08.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Wyspy są bardzo fajne, ładnie wyglądają, tak elegancko, ale muszą być pokaźnych rozmiarów, a co za tym idzie kuchnia musi być wielka.Zobaczcie jak to wygląda na ekspozycjach w sklepach to są naprawdę duże pomieszczenia. Zobaczyć nieduże kuchnie można np. w „Ikea” i tam wyspy nie widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 12.08.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Mnie też podobają się wyspy ale lubię też przestrzeń, a w tej kuchni niestety brak miejsca na obydwie rzeczy. Zostawiłabym blaty jak są. Widziałam kuchnię podobną do tej, z przejściem do salonu i nie wyobrażam sobie, że miałaby się tam zmieścic wyspa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 15.12.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Dla tych, co mają wyspę w kuchni ...Jak - gdzie macie na niej kontakt ? Z boku szafki, na blacie ?Będę wdzięczna za sugestie i zdjęcia rozwiązań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 16.12.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 mamy cos takigo http://www.super-av.pl/w/akcesoria/evoline strona producenta http://www.evoline.dk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 16.12.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 mamy cos takigo http://www.super-av.pl/w/akcesoria/evoline strona producenta http://www.evoline.dk Rezi, super rozwiąznie - ile kosztuje taki chowany słupek np z 2-3 gniazdkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 16.12.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 w studiu kuchennym za 3 gniazdka wykasowali nas ok 400 zł ale pewnie można dostac taniej, poszukaj w sklepach internetowychprzedstwaicielem jest firma http://www.dekorek.com.pl a producentem jednak Schulte Elektrotechnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 16.12.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Po licznych poszukiwaniach znalazłam : http://images34.fotosik.pl/80/08b3076beb3b6531.jpg Chyba zdecyduję się na wersje poziomą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 16.12.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Chyba zdecyduję się na wersje poziomą... a nie szkoda miejsca na poziomą no chyba ze masz 8 m2 blatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 16.12.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Chyba zdecyduję się na wersje poziomą... a nie szkoda miejsca na poziomą no chyba ze masz 8 m2 blatu ...no nie, mam 2 x 1,2 m...Może masz rację...Tylko czy pionowy system jest w miarę stabilny ? Sprawdził się u Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 16.12.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 ...no nie, mam 2 x 1,2 m...Może masz rację...Tylko czy pionowy system jest w miarę stabilny ? Sprawdził się u Ciebie ? bez obaw, będziesz zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 16.12.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 ...no nie, mam 2 x 1,2 m...Może masz rację...Tylko czy pionowy system jest w miarę stabilny ? Sprawdził się u Ciebie ? bez obaw, będziesz zadowolona dzięki bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts