Piątka 27.09.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 bardziej zlew, ale co tam..http://images43.fotosik.pl/14/5e96aebcfa963bd4m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 28.09.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 super są te wyspowe pomysły...a czy orientujecie się "wymiarowo" - jaka musi być kuchnia żeby wyspa miala rację bytu? Ja bym chciała użyć wyspy aby zasłonić nieco otwartą kuchnię... w kuchniach o jakich wymiarach udało Wam się zmieścić fajną wyspę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 28.09.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 super są te wyspowe pomysły... a czy orientujecie się "wymiarowo" - jaka musi być kuchnia żeby wyspa miala rację bytu? Ja bym chciała użyć wyspy aby zasłonić nieco otwartą kuchnię... w kuchniach o jakich wymiarach udało Wam się zmieścić fajną wyspę? Gdzies kiedy czytalam, ze kuchnia musi miec min.15m2 i odpowiedni oczywiscie ksztalt. Moja kuchnia ma 18m2, jest po (powiedzmy) kwadracie, zmiescily sie dwa rzedy szafek (przy scianach) i posrodku wyspa 2x1m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 28.09.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 kurcze.. ja mam 12m2, no ale moze da radę. Kuchnia ma 3 na 4, szafki w U i po p5rostu wyspa chcialabym ja zamknac od strony jadalni i salonu... no nic, moze chocby malutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 28.09.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 kurcze.. ja mam 12m2, no ale moze da radę. Kuchnia ma 3 na 4, szafki w U i po p5rostu wyspa chcialabym ja zamknac od strony jadalni i salonu... no nic, moze chocby malutka tutaj sa jakies przyklady http://www.muratordom.pl/kuchnie/projektowanie/wyspa-kuchenna,6434_15968.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 28.09.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 kurcze.. ja mam 12m2, no ale moze da radę. Kuchnia ma 3 na 4, szafki w U i po p5rostu wyspa chcialabym ja zamknac od strony jadalni i salonu... no nic, moze chocby malutka tutaj sa jakies przyklady http://www.muratordom.pl/kuchnie/projektowanie/wyspa-kuchenna,6434_15968.htm super, dzięki! Więc pewnie będzie półwysep a człowiek myśli, że ma tak dużą kuchnię, że wszysyko pomieści... póki nie dojdzie do projektowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika- 17.10.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 witam,czy ktos z Was ma płyte gazowa na wyspie bo chcialam sie dowiedziec jak sie uzytkuje?mam obawy czy jak bedzie przeciag bo wiadomo ze czegos takiego nie da sie uniknac w kuchni otwartej czy podmuch powietrza nie bedzie przeszkadzal w uzytkowaniu? pozdrawiam,weronika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 17.10.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Pewnie tak samo będzie przeszkadał, jak gdyby kuchenka była pod ścianą. wiesz, że nie jest tak hopsiup podłączyć kuchenkę gazową na wyspie np ni emając piwnicy? tylko pytam, bo ja myślałem, że to żaden problem i teraz mamy elektryczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 17.10.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Pewnie tak samo będzie przeszkadał, jak gdyby kuchenka była pod ścianą. wiesz, że nie jest tak hopsiup podłączyć kuchenkę gazową na wyspie np ni emając piwnicy? tylko pytam, bo ja myślałem, że to żaden problem i teraz mamy elektryczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika- 17.10.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 a moglbys rozwinac temat? bo my piwnicy nie mamy oczywiscie,tylko myslalam ze te przewody gazowe mozna wkuc w wylewke?ale pewnie cos zle kombinuje? pzdr,weronika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 17.10.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 No właśnie ja tak samo myślałem, ale projektatnt trochę mi zmienił koncepcję. z tego co powiedział itego mocno się trzymał, to rury z gazem nie mogą iść w wylewce, tylko na wierzchu. Chyba nwet nie mozna ich zabudowywac, ale to juz niech wypowie się ktoś mądrzejszy. Ale polecam elektryczną - my też na początku sobie tego nie wyobrażaliśmy, ateraz gotuje sie praktycznie tak samo, jak na gazie. Garnki sie nie brudza:) a jak mozesz to kup indukcję, jest chyba najbardziej ekonomiczna.Jedynie są drobne przeciwwskazania zdrowotne dla np osób z rozrusznikami serca;). My ze względu na fundusze kupiliśmy zwykłą elektryczną i jesteśmy bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika- 17.10.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 rozumiem,to kiepsko ze nie da sie tego wkuc:(,zastanaiwam sie teraz wlasnie nad zrobieniem nie wyspy tylko polwyspu-bo wtedy to chyba te rury bedzie mozna schowac w meblach?bo ja wlasnie nie za bardzo jestem pozytywanie nastawiona na ta plyte elektryczna,my bardzo duzo gotujemy,i chyba ze wzgledu na rachunki wolalabym jednak gazowa ale dobrze ze mi to napisales bo teraz przynajmiej wiem ze na wyspie sie nie da tego zrobic pzdr,weronika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 17.10.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 w szafkach to mozesz i kilometr cięgnać w wylewce sie nie da. z tego co kiedyś sąsiad mi tłumaczył to indukcja jest wiele tańsza od gazu, więc jesli duzo gotujecie to tym bardziej uwazam, ze powinnaś sie zastanowić, popytaj, bo wiesz ja nie do końca mogę mieć dobre informacje, poszukaj informacji na forum;) na pewno cos znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 17.10.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 w szafkach to mozesz i kilometr cięgnać w wylewce sie nie da. z tego co kiedyś sąsiad mi tłumaczył to indukcja jest wiele tańsza od gazu, więc jesli duzo gotujecie to tym bardziej uwazam, ze powinnaś sie zastanowić, popytaj, bo wiesz ja nie do końca mogę mieć dobre informacje, poszukaj informacji na forum;) na pewno cos znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika- 17.10.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 ok,dziekito sie jeszcze nad ta indukcja zastanowie choc taka indukcja kosztuje troche wiecej niz plyta gazowa:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 18.03.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Możecie mi powiedzieć z czego można zrobić blat 120x120 na wyspę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 19.03.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Możecie mi powiedzieć z czego można zrobić blat 120x120 na wyspę? Szukac granit lub dac do zrobienia z kompozytu. Kompozyt ciemniejszy niestety pozostawi widoczna ryske (cienka jak wlos) laczenia, nie rzuca sie to w oczy jakos specjalnie, ale widac. Co do wyspy. Jestem w uzytkowaniu 2 takowych, w dwoch roznych kuchniach. Jedna jest 100x240, na wyspie jest m.in. zlew, zmywarka, pralka, suszarka i jakies szafki. Druga jest 100x200 i tutaj jest plyta grzewcza+szafki-szuflady. Obie wersje bardzo dobrze sie uzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bioork 19.03.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 mój blat będzie miał 165x75cm i wysokość 85cm (chyba, pamiętam, że wysokości szafek ) blat roboczy (bez zlewu, płyty, etc.) pomiędzy wyspą a szafkami 100cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 19.03.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 No to dodam jeszcze z danych.......- wysokosc szafek z blatem 90cm- miedzy szafkami (przejscie) dokladnie 105cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 29.06.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 poszukuje jakiś inspiracji kuchni z wyspą - nad którą będzie komin/okap..... Mamy na forum taki wątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts