Gość 18.06.2003 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 wlasnie cos takiego wczoraj tez przyszlo mi do glowy, musze to rozrysowac sobie, abym nie spierniczyl calego wygladu http://www.buteo.bullterrier.pl/anms/page_01.htm tak to ma wygladac w zamiarze Pozdr anms moze znajdzie sie jakies miejsce aby puscic rurke dyskretnie po suficie i opuscic ja razem z okapem, "zaslonic malym filarkiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 01.08.2004 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2004 no właśnie jaka?moja kuchnia ma 16 m2lepsza okrągła czy prostokątna a może kwadratowa?może znacie wady i zalety różnych wyspchodzi mi np o umieszczenie czegokolwiek pod blatempoza tym jaka da nam więcej miejsca na komunikacjęlepsza z szufladami czy pusta pod blatem?jakie macie doświadczenia?czy w ogóle na 16 m2 ma ona sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikka 04.08.2004 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Moja kuchnia ma ok. 13 m2. Na środku stoi prostokątna wyspa o wymiarach 140 cm na 90 cm. Na środku wyspy mam płytę elektyczną i piekarnik, pod piekarnikiem szufladę, po bokach od piekarnika 2 szuflady oraz pod nimi 2 szafki o szer. 40 cm. Dodatkowo po bokach wyspy mam 2 szafki o szer. 30 cm. Teraz planujemy z mężem budowę domu. Kuchnia będzie miała ok. 17 m2. Będzie w niej również wyspa prostokątna o wymiarach 240 cm na 60 cm. Na środku znajdzie się płyta elektryczna i piekarnik a po bokach szerokie (90 cm) i głębokie szuflady. W stosunku do wyspy, którą mam teraz będzie ona (moim zdaniem) lepsza ponieważ na blacie, obok płyty będę miała więcej miejsca do przygotowywania jedzenia i łatwiej będzie mi w niej pomieścić wszystkie sprzęty kuchenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 10.08.2004 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Ja mam kuchnie 16m2 otwarta jednym bokiem (2metrowy otówr) na jadanie. Na srodku zaplanowałem wyspę 90x60 szfka połączona ze stolikiem 3/4 koła. Nie planuje zadnych sprzetów tylko blat roboczy do skladania zakupów itp.Jak mi sie znudzi albo bedzie cos nie tak to wywale. Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 29.12.2004 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Witam wszystkich bardzo serdecznie!!!Właśnie odkryłam forum muratora(planuję budowę domu i stąd zainteresowanie tematem ) i na wstępie muszę powiedzieć, że jestem zachwycona ilością porad i informacji! Moje pytanie dotyczy kuchennej wyspy. Czy to dobry pomysł? Jakie macie doświadczenia? Czy kuchnia musi być duża, otwarta, zamknięta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.12.2004 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 witam serdecznie na forum - uważaj - bardzo wciaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 02.01.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Widze, że nikt nie wybrał takiego rozwiązania w swojej kuchni...albo nikt nie ma ochoty podzielić się swoimi doświadczeniami Tak się zachwyciłam tym forum a tu taka lipa...żartuję jestem optymistką i myślę, że ktoś się w końcu odezwie.A może jakies fotki...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 02.01.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 U nas bedzie wyspa, ale nie bedzie na niej ani plyty grzewczej, ani zlewu. Mam spora kuchnie (28 m), dlatego jest miejsce na wyspe. Zabudowa ciagu kuchennego z szafkami jest w ksztalcie litery L, wyspa posrodku kuchni, bedzie to dodatkowy blat (z granitu), a zarazem bufet przy ktorym mozna zjesc sniadanie. Podobne rozwiazanie mialam w poprzednim domu i sie sprawdzilo, dlatego taki nasz wybor. Uwazam, ze wyspa to swietne rozwiazanie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.01.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Wiesz co slyszalam, ze wyspa ma sens przy bardzo duzych kuchniach, gdzie nie stanowi przeszkody komunikacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 02.01.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Witaj Życzę samych miłych doświadczeń na drodze w dążeniu do wybudowania własnego domu . A co do kuchni z wyspą – owszem , jest to bardzo fajne rozwiązanie i rzeczywiście polecam je przy dużych kuchniach . W mniejszych raczej nie bardzo ma sens ... po za tym , trzeba wziąć pod uwagę ergonomię pomieszczenia – dobrze , by w wyspie znajdowało się trochę szafek : jeśli wstawisz tam kuchenkę – trzeba również zaprojektować odpowiednio pochłaniacz ; i w tym przypadku musi być on elementem dobrze dobranym i spełniać również funkcje dekoracyjną . Zbyt skromnie wyposażona „wyspa” sprawia pewien kłopot - nie potrzebne bieganie do dalej oddalonych szafek zabiera cenny czas ...Wszystko jest oczywiście sprawą indywidualną – lecz niewątpliwie jest to moda . W razie czego służę pomocą , pozdrawiam słonecznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 02.01.2005 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Myślę, że wybiorę jednak to rozwiązanie a jak będę miała jakieś konkretne pomysły i pytania to się zgłoszę Ale to raczej nieprędko - póki co czeka nas masa innej (trochę "grubszej") pracy...hmm...może skuszę się na dziennik? Fajnie się ogląda jak Wasze domki wprost rosną w oczach Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bachac 03.01.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 W mojej kuchni jest zbyt mało miejsca na wyspę, a szkoda. Czasem kiedy gotujemy "rodzinnie" trudno dopchać się do kuchenki czy zlewozmywaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 03.01.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 '''''''''''''''' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 03.01.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 W duzych kuchniach to dobry pomysl. Szczegolnie jak sie lubi zespolowo gotowac. U mnie bedzie ze zlewem i plyta ceramiczna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 03.01.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 W mojej kuchni jest zbyt mało miejsca na wyspę, a szkoda. Czasem kiedy gotujemy "rodzinnie" trudno dopchać się do kuchenki czy zlewozmywaka. Jeśli faktycznie podobają Ci się kuchnie „wyspy” nawet w małych pomieszczeniach można sobie zafundować coś na jej kształt – moim sprawdzonym sposobem jest ustawienie pół wyspy w ciągu kuchennym w nawet dość wąskiej kuchni : dzięki temu może faktycznie gotować więcej osób , jeśli chcesz spróbuję Ci naszkicować to w wolnej chwili . Pozdrawiam z kuchennym zaangażowaniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bachac 03.01.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Dzięki Osowa ale niestety już za późno. Mieszkam od lipca, kuchnia już urządzona i po budowie nie chcę nawet słyszeć o remontach czy przeróbkach.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullmyrcha 03.01.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 wyspa jest bardzo funkcjonalna i efektowna , nieststy musze przyznac ze powoduje dodakowe koszty:1. dodatkowe wykonczenie, (moja 'stara' uparla sie na granity2. ten pieronski okap wyspowy kosztuje o wiele wiecej niz przyscienny Nasza fotkawyspy:http://www.myrcha2002.webpark.pl/domek/2004-12-18_007.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 08.01.2005 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 W mojej kuchni jest zbyt mało miejsca na wyspę, a szkoda. Czasem kiedy gotujemy "rodzinnie" trudno dopchać się do kuchenki czy zlewozmywaka. a jaka duza masz kuchnie?? ile m2?? zastanawiam sie jakie jest minimum powierzchni kuchni- aby wyspa nie byla przeszkoda a ozdoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 08.01.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 witajcie tez mysle o wyspie ..... ale bez zlewow ani kuchenek-ze wzgledu na koszty chce poprostu blat do pracy lub do szybkiego sniadania nie wiem czy bede miala duza kuchnie(16m2) i jak to by wyszlo.... mam dopierow fundamenty ale mysle juz o wyposazeniu i urzadzeniu jak myslicie lepiej wyspe wymurowac czy zrobic ja z szafki??? pozdrooofka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullmyrcha 09.01.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 jak myslicie lepiej wyspe wymurowac czy zrobic ja z szafki??? pozdrooofka my swoja murowalismy z pustakow (gazobeton) ale tylko dlatego ze blaty mamy ciezkie (granit) przy tradycyjnym blacie zrobilbym konstrukcje drewniana wystarczy w zupelnosci. Kilka razy uczulalem magika od mebli kuchennych zeby zrobil soldniejsze meble do zamontowania w wyspie z uwagi na ciezar blatu pozdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts