pupi19 11.02.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 (edytowane) koktajl rzeczywiście mogłam podać więcej kryteriów oto one : najważniejszym priorytetowym jest to żeby zmieścic w kuchni taka wyspę jak na zdjęciu które pokazałam. planujemy domek oklo 120m2/135m2 ta liczba może sie zmniejszać/ zwiększać ale nieduzo. wejscie mam od południa nie znam sie nie wiem czy to dobrze czy nie i co sie z tym wiąże. podobaja mi sie domki w których wyjście na taras jest na tyłach domu ewentualnie z boku.z tyłu domu bedę miała duży ogród wiec to logiczne wyjście. GUMISIOWA twoja wyspa jest piękna ja jednak chciałabym aby moja była odwrócona w druga stronę tzn. krzesłami do ściany łączącej kuchnie z salonem. kinka ten projekt co zaproponowałaś to własnie mój nr. 1 jak na razie . problem mam z nim taki że łazienki nie maja okien, myślałam nad świetlikiem ale czy to sie sprawdza? jak go umyć ?itd. ale w sumie w tym projekcie nie chciałabym zmienić nic prócz powiększenia kuchni i dac okno chociaż do głównej lazienki. jeśli w tym projekcie polacze kuch nie ze spiżarnia to i tak wychodzi nam 12,1m2 czy to nie za mało na kuchnie z taką wyspa jak na zdjeciu. nie wiem jakie będzie mieć wymiary nie znam sie chciałabym aby byla identyczne do tej ze zdjęcia jedyne co to może wolałabym tylko 4 krzesła niz 5 troche poszperałam i znalazłam takie cudeńka : 1. http://z500.pl/projekt/695/Z96_tz,wersja-projektu-z96-z-zadaszonym-tarasem-zmieniony-obrys-dachu.html 2. http://extradom.pl/projekt-domu-ex-11-g2-wersja-d-WRC2457 3. http://extradom.pl/projekt-domu-natalia-iii-WAH1249 4. http://domus.wroc.pl/projekt/ala/rzuty 5. http://extradom.pl/projekt-domu-irma-ii-g1-WRC1651 jak myślicie któryś z nich sie nada do takiej kuchni jaka mi się marzy ? dodam jeszcze że chciałabym w salonie mieć stół jadalny i narożnik dla odpoczynku Edytowane 11 Lutego 2014 przez pupi19 dodanie treści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knittwiktoria 12.02.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Witam, proszę o podpowiedź jaki to jest fornir zachorowałam na taką kuchnię i chciałabym zrealizować identyczną? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziulaPM 18.02.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 (edytowane) Hej Dziewczyny! CZy moge sie dołączyć do zacnego grona wielbicielek wysp i półwyspów?? Nasz projekt ma być mniej więcej taki: Rezygnuję z wnęki w wiatrołapie przez co będę miała spiżarkę większą i dłuższą, wejście zrobione będzie "po skosie" ( wnęka na szafę będzie w garażu;) Na ścianie "spiżarkowej" wysoka zabudowa, łazienki na środku nie będzie- zostanie wolna przestrzeń, więc mogę spokojnie kuchnię "zakręcić" i zrobić półwysep, tylko tam musi być słup, lub komin najlepiej- i stąd ten pomysł, by go w półwyspie wkomponować Co Powiecie na takie rozwiązanie- a raczej coś w tym stylu ten słupek byłby grubszy- byłby to komin do którego podpięty byłby wyciąg. Jesteśmy na etapie nanoszenia zmian w projekcie i z tym kominem mamy troszke problemów Marzy mi się kuchnia z płytą gazową na półwyspie, czy może któraś z was ma takową, jakieś spostrzeżenia?? w mojej kuchni obok półwyspu będzie stała lodówka w ciągu wysokiej zabudowy. za kilka dni projektantka ma nam przesłać projekt będę znała dokładne wymiary pomieszczenia, więc łatwiej będzie zrobić wizualizację kuchnia około 3,5 x 3 m Co o tym myślicie?? Edytowane 18 Lutego 2014 przez MadziulaPM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 20.02.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 O kurcze to chyba telepatia bo to był pierwszy projekt który mi się wyświetlił przez google.Ja bym brała pod uwagę projekty nr 1,3,5 zwróć uwagę że oprócz wyspy musi być też stół najlepiej gdzieś dalej bo bez sensu jak będziesz mieć krzesła przy jednym i drugim obok siebie. Madziula ja bym nie kombinowała tutaj z półwyspem,masz zaraz stół a przecież jak dasz blat do słupa to nie będzie przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 23.02.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Pokażę też naszą wyspę - jest sercem domu! Cieszę się, że mieliśmy możliwość aby była taka duża http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/46/ju4j.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 23.02.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Basia-obłędna:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka200 27.03.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Basiu Wasza kuchnia jest przepiękna! Bardzo podoba mi się takie połączenie jasnego drewna i lakierowanej bieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszula30 27.03.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 I jakie okno duże Pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwus115 16.04.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Pokażę też naszą wyspę - jest sercem domu! Cieszę się, że mieliśmy możliwość aby była taka duża ] Basia_KRK Superrr kuchnia ... ja też chce taką Słuchajcie mogę prosić Was o radę, właśnie rozpoczynamy budowę i zastanawiam się nad swoją kuchnią (niestety nie jest aż taka duża 8,7m2 ). Marzy mi się kuchni z wyspą i lodówką nie zabudowaną side by side lecz nie wiem jak to rozmieścić aby było ok. Jestem ograniczona oknem rogowym i mam dwa wyjścia (chyba że podpowiecie mi inne ) 1. zrobić zabudowę z lodówką i piekarnikiem po lewej stronie - sciana ma 229 cm (powiększyć wnękę kosztem spiżarki o 13 cm tak by zlicować lodówkę) i zabudować po całości jak na zdjęciu nr 2 ; 2. zlikwidować ściankę na zabudowę z lewej i całą zabudowę zrobić z prawej strony (ale tam mam okno ?? ) więc wyszło by coś jak na zdjęciu nr 3 tylko że mogę trochę dalej wejść na salon ... ? Waszym zdaniem co będzie lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Batista 29.04.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 JAKA WYSPA? FUNKCJONALNOŚĆ, MATERIAŁY, ARMATURA, BLATY, ESTETYKA?Proszę o pomysły i rozwiązania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Batista 29.04.2014 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.04.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 JAKA WYSPA? FUNKCJONALNOŚĆ, MATERIAŁY, ARMATURA, BLATY, ESTETYKA? Proszę o pomysły i rozwiązania! Jakbyś użył/a wyszukiwarki, znalazłbyś/znalazłabyś wielki wątek o wyspach. Łączę i prosze na przyszłosć sprawdzić czy już taki wątek istnieje, przed zalożeniem nowego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Batista 04.05.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Bordzo jasno. Pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Batista 04.05.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Moje klimaty - to kuchnia w stylu angielskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.05.2014 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Batista - jesli planujesz tutaj się reklamowac, to załapiesz bana gdy wpiszesz jeszcze raz linka gdzies na forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 13.02.2017 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 (edytowane) Witam w super wątku! Doradźcie proszę bo żona podchwyciła pomysł wyspy w kuchni 307x380 -zresztą pomysł Elfir Mamy wątpliwości i poza tym nie znamy min. odległości funkcjonalnych. Chcieliśmy płytę ind. od str. jadani i salonu ukryć barkiem, ale ze względu na biokominek pasuje nam też wydłużyć ściankę przy wejściu do kuchni -podpowiedzcie ile min. takie przejście powinno wynosić, bo obecnie jest 90 cm, a psuje zmniejszyć, ew. odsunąć wyspę w stronę okna... B. proszę o opinię "wyspiaków" dot. szkicu Czy jak przesuniemy wyspę o 10cm do okna to 140 cm od blatu nie będzie za dużo? -chodzi o zwiększenie pzrejścia na 63cm. Edytowane 13 Lutego 2017 przez daniel.w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.02.2017 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 63 cm to zdecydowanie za małe przejście.Min. 100 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 13.02.2017 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Dzięki Elfir -wszędzie Cię odnajduję Czyli pierwotny stan (bez dod. pustaka) 90cm -mógłby chyba pozostać. Poza tym to 80 cm od zlewu i zmywarki byłoby OK? No i 130 od blatu nie za daleko? Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.02.2017 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Masz 380 szerokość kuchni. Od ściany zewnętrznej do wyspy 110 cm. Wyspa 80 cm szerokości (od strony kuchni szafki 60 cm od strony okna blat wystaje na 20 cm). Od wyspy do szafek 130 cm. Szafki 60 cm = 380 cm. Przejście między ścianą a wyspą to 92 cmMożesz ewentualnie jeszcze o 10 cm odsunąć wyspę od ściany zewnętrznej. Boczne przejście moim zdaniem powinno wynosić min. 90 cm, ale lepiej zrobić 100 cm, co daje wam wyspę długości 170 cm Tutaj masz zalecane wymiary:http://cdn2.muratordom.smcloud.net/t/photos/t/83/bc/a9/83bca99e772bbbde_1049432.jpg Wyspy nie możesz zagospodarować w ten sposób, bo będzie to zbyt niebezpieczne do użytkowania. Płyta grzejna NIE MOŻE być na samej krawędzi. Zahaczysz ręką o garnek i zleci wrzątek na ciebie. Płyta musi być oddalona od krawędzi zewnętrznej min. o 30-40 cm. wasza wyspa wyglądałby mniej więcej tak (czyli szerokość 80 cm z 20 cm wystającego poza szafki blatu):http://cdn19.muratordom.smcloud.net/t/photos/t/32346/wyspa-w-kuchni_1669949.jpg możecie też zagospodarować to tak:http://cdn19.urzadzamy.smcloud.net/t/user_photos/t/31129/kuchnia-z-wyspa-z-elementami-rustykalnymi_2310665.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.02.2017 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 (edytowane) ewentualnie zlew pod oknem, jeśli nie przeszkadza ci widok na zlew z salonu. edycja: pomyliłam długość kuchni. teraz jest dobrze Albo wyspę zrobić bez płyty, tylko jako blat roboczy. I wówczas od strony ściany zewnętrznej barek głębokości 40 cm a od strony kuchni płytkie szafki z szufladami 40x60 cm Edytowane 13 Lutego 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts