duduś 03.06.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Może ktoś orientuje się jak długo na złotokapie utrzymują się te piękne kwiaty( miesiąć , dwa??) , ile lat od posadzenia zaczyna tak pięknie kwitnąć , czy jak przekwitnie też jest ozdobnym drzewem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.06.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 kwitnie dwa tygodnie. Po przekwitnięciu jest podobny do robinii akacjowej czy wyrośniętej karagany.Najszybciej zakwitają okazy rozmnażane przez szczepienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 04.06.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Nie wiem ile lat ma mój złotokap, ale zakwitł pierwszy raz/w tym roku/ gdy osiągnął około 3 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marius37 04.06.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 swojego kupiłem w tym roku - jakies 2 m - i jak kwitł 2 tygodnie temu tak jeszcze kwitnieczy trzeba ciąc to drzewko?czy mozna zostawic go na żywioł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.06.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 nie ciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly 10.10.2018 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 nie ciąć Hmmm, właśnie w maju dostaliśmy kwitnącego złotokapa (szczepiony ok. 1.7m) i teraz widzę, że puścił do góry zwisającą nową część o długości powyżej pół metra -czy to normalne i nie ciąć? W ten sposób robi się z niego "wierzba płacząca" gdyż cała ta nowa góra zwisa pod swoim ciężarem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.10.2018 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Odmiany ogrodowe ogólnie mają przewisający pokrój.Jak ci przeszkadza to utnij, ale lepiej zaraz po kwitnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts