paryska 03.06.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Witam i pytanie czy zdażylo sie Wam uszkodzić płytę bez ramki. Chciała bym kupić płytę bez ramki ponieważ fajnie wygląda tz.komponuje się z blatem (blat będzie czarny) ale wyczytałam, że łatwo taką bezramkową płytę uszczerbić np, garnkiem-to prawda? miał już ktoś z Was taki wypadek, czy faktycznie tak łatwo się uszczerbia przy uderzeniu? Nie mogę się przekonać do metalowej ramki ale zdrugiej strony, nie chcę sie z płytą obchodzić jak z jajkiem, co wybrać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.06.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Poza tym pod tą metalową ramkę włazi brud i trzeba szczoteczką szorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 04.06.2010 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 niestety, pod płytę bez ramki metalowej, też wchodzi brud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radi79 04.06.2010 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Niestety mi się zdarzyło uszkodzić - spadł mi słoiczek z przyprawami i ukruszył się kawałek płyty 0,5 cm x 0,5 cm. Zakleiłem żywicą i liczę na to, że nic się nie będzie z tym działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 04.06.2010 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 zdecydowanie bez ramki,niema prawa się uszkodzic no chyba że garami będziesz rzucac,uzytkuję ponad 2 lata i nic się nie dzieje chociaż parę razy spadło mi na nią coś ciężkiego wygląda jak nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paryska 05.06.2010 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 dzieki wielkie, chyba jednak będzie bez ramki aczkolwiek rozsądniej było by jednak z ramką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 26.02.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Odświeżam temat- napiszcie swoje doświadczenia- z ramką czy bez? Ciekawe jak często taka płyta bez ramki potrafi się ukruszyć. Zależy to pewnie tez od modelu i producenta - vide- jakość użytego szkła.Może by zrobić ranking płyt- które najbardziej się kruszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 26.02.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 U nas w ogóle płyta z ramką nie wchodziła w grę. Użytkowaliśmy 3 lata w starym mieszkaniu płytę bez ramki i jakoś nawet do głowy mi nie przyszło, że są z ramką. Okazło się jednak, że większość ma ramki. Szukaliśmy zatem płyty bez ramki i żadna inna nie wchodziła w grę. Użytkujemy od października i tak samo jak w starym mieszkaniu nie ma żadnego problemu. Nie wiem jak możnaby ją uszkodzić. Jeżeli chodzi o ranking to w starym mieliśmy Amica i była rewelacyjna, teraz mamy Tekę i też jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.02.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 uzywalam przez 3lata z rama, brud wchodzil ale dalo sie jakos wyczyscic, teraz od pol roku mam bez ramy i jest super...wystarczy do okruchow przylozyc odkurzacz i jest czysto nic sie nie uszczerbia....blat mamy tez ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 26.02.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Dzięki - a ta bez ramki to jaka firma ? Jeszcze jedno mnie martwi - ja to jestem z takich co nawet wodę przypalą nie mówiąc o kipiącym mleku - jak radzicie sobie w takich przypadkach? Jak nie ma ramki to mleko będzie w całej kuchni rozlane - z przodu i z tyłu pięknych , nowych mebli kuchennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 26.02.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 W starym mieszkaniu miałam z ramką, w nowym - bez ramki. Niestety, brud włazi pod płytę i nie wiem, czym go wygrzebywać? Chociaż bez ramki prezentuje się zdecydowanie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 26.02.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 W starym mieszkaniu miałam z ramką, w nowym - bez ramki. Niestety, brud włazi pod płytę i nie wiem, czym go wygrzebywać? Chociaż bez ramki prezentuje się zdecydowanie lepiej. aby nie było problemu z widocznym brudem trzeba było na forum zapytać , jak zamontować odpowiednio płytę , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 26.02.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Anse, to oświeć nas laików i napisz jak się powinno zamontować taką płytę. Będzie to bardzo pomocne, przynajmniej dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 26.02.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Ja tez się chętnie dowiem , bo jestem na etapie projektowania kuchni . Może tez są sposoby na rozlane , kipiące mleko w dużej ilości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 26.02.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 aby nie było problemu z widocznym brudem trzeba było na forum zapytać , jak zamontować odpowiednio płytę , W takim razie pytam, może po fakcie, ale lepiej późno niż wcale - muszę przyznać, że z montażystów kuchni byliśmy zadowoleni jak z mało których fachowców, ale być może jest coś źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 26.02.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Ewadora ja nie mam sposobu na plyte ale mam sposob na kipiace mleko - bo mnie tez sie czesto zdarzalo:lol2:. Kupilam specjalny garnek do gotowania mleka z podwojnym dnem - pomiedzy jest woda jak mleko sie gotuje to jest taki specjalny gwizdeczek i delikatnie gwizdze i wiesz ze juz, no i co najwazniejsze nie ma szans zeby wykipialo:yes:.jak dla mnie idealny wynalazek Plyte mam bezramkowa, biala ale jeszcze nie uzytkuje. teraz mam czarna z ramka i krew mnie zalewa bo nie ma szans, zeby ja idealnie doczyscic:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 26.02.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 z tego co wiem Swiętną propozycję dała rere79 i powinna przedstawić ja na forum a nie ukrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 26.02.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Ktoś tu znowu szuka zwady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 26.02.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Ktoś tu znowu szuka zwady serio na priv porozmawialismy i jestem za Tym jaką mi przedstawiła - żadna ironia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 26.02.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Aneta- dzięki. Właśnie dziś wspominałam ten wynalazek. Moi rodzice kiedyś specjalnie to to sprowadzili - wtedy jeszcze z ZSRR . Ja niestety gotuje zwykle duże ilości mleka - spora rodzinka, chłopaki lubią pic mleko i kupuje od znajomego rolnika 4-5 litrów na raz. Coby nie zepsuło się trzeba za każdym razem po przyniesieniu zagotować. Nie wiem czy znajdę tak duży podwójny garnek ,a nawet jeśli to gotowanie tym sposobem zajmie chyba ogromną ilość czasu. Obecnie opracowałam sobie standard- a mam zwykłą kuchenkę gazową - 18 minut na timerze - spoko- a potem już siedzę i pilnuję.Ale niestety zdarzy się że coś mnie nagle oderwie i nie wrócę na czas . Dlatego drążę temat. Jak taka ilość wykipi - to przynajmniej pół litra mam na kuchence . Dziwi mnie ,że nie wymyślono do tej pory płyty indukcyjnej zrobionej na wzór starych gazowych - takich zagłębionych do środka.Pewnie kłopot ze zrobieniem takiej formy ze szkła. A może zrobiono a ja nie znalazłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.