Gość Przemo 05.02.2004 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 kupiłem projekt z mtm stylu Poezja 2 w konstukcji więzby dachowej, jedna jetka przechodzi przez komin uwazam ze jest to nizbyt udane rozwiązanie prosze o porade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 05.02.2004 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Myslę ,że to jest nieciekawe rozwiązanie i trochę dziwne. Spotkałem kiedyś u swojego klienta przypadek,że zapalił się dach w takim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 05.02.2004 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Koło komina robi się wymianę tak to fachowcy nazywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sulejman 05.02.2004 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Robi się wymian, lub dodaje 1 parę krokwi odpowiednio rozmieszczonychby ominąć komin. Jeśli się nie mylę, dopuszczalne jest "wpuszczanie" jętek w kominy went. ale trzeba zabezpieczyć je blachą nierdzewną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 06.02.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 oczywiście jętka przez komin to nie za bardzo...trzeba by to zmienić..----- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.02.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Ani krokwa ani jetka nie powinna przechodzic przez komin, czy to wentylacyjny, czy dymowy.Takie rozwiązanie jest niedopuszczalne.Tak było równiez u mnie. Jetka i krokwa w chodzące w komin zostały odciąte a konstrukcja wzmocniona przez poprzeczna belkę tzw wymian.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 06.02.2004 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 U mnie też jętka wychodziła przy samym kominie, ale cieśle rozmieścili krokwie tak, by maksymalny rozstaw krokwi został zachowany, a jętka trochę sie odsunęła od komina.Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Przemo 22.02.2004 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Dziękuje wszystkim za radę napisałem z tym problemem do mtm stylu i jak narzie żadnej odpowiedzina ten temat. Przysłali mi tylko poprawioną stronę która miała błąd w orginalnym projekcie (coprawda błachy ale fakt jak masowo i czasem bezmyślnie robi sie te projekty) i natym koniec cisza. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 25.05.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Czy tak powinno wygladac w koło komina? Jak dla mnie zbyt mała odległosc ,teraz w trakcie obmurowywania cegły dotykają krokiew-no ale oczywiscie murarz twierdzi ze jest ok zarowno z lewej strony jak i z prawej nie ma odstepu-komin krokiew-kan.wen-kan.spal-kan.wen.-krokiew Co sądzicie? http://lh5.ggpht.com/_4C14wPh-Oyc/ShqxcYb5bNI/AAAAAAAABzs/vVyyIw37nCY/s640/DSC03899.JPG http://lh5.ggpht.com/_4C14wPh-Oyc/ShqczqB0m9I/AAAAAAAABy4/wLbpq_ztdLs/s640/DSC03948.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 27.05.2017 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Podepnę się pod temat, bo mam podobny problem. Na etapie budowy będę potrzebował przesunąć komin o ok. 60cm. Rzecz w tym, że będzie wtedy kolidował z więźbą. Nie wiem, czy to jest jętka czy krokiew czy jeszcze coś innego - nie znam się. Przesyłam rysunek z zaznaczonym na czerwono docelowym miejscem komina. Czy osoby znające się na tym mogą mi powiedzieć, czy taka kolizja jest łatwa do rozwiązania (obejścia)? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 12.06.2017 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 może mi ktoś podpowie. Czy podciąg zmniejszony na 6 cm może przechodzić przez komin wentylacyjny obok komina spalinowego. Trochę zagmatwałem ale dołączam rysunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts