Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Zalaczam zdjecie i wstepne ustawienie mebli w salonie. Jednak nie do konca mi sie to podoba - mnostwo miejsca zosaje niewykorzystane.

Poprzedni własciciele mieli dwa komplety wypoczynkowe - przy kominku jeden a drugi w lewej wnece. TV było tam gdzie na zdjeciu komoda. Jednak my nie chcemy _ze wzgledów takze finansowych kupowac dwoch kompletów wypoczynków. Może macie jakies sugestie.

http://www.fotowisko.pl/d3p.html [/img]

• Odpowiedzi 882
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A gdzie jest kuchnia ? :)

Aaaaa koło schodów. Ale kominek fajniej mieć przy sofie... chociaż można i namiejscu sofy pierdyknąć jadalnię , dlaczego nie ?

Wszystko kwestia gustu....

W końcu z tej sofy ( co by była na miejsu stołu) też kominek byłby widoczny...

faktycznie trochę to nieszczęsliwe ze stół daleko od kuchni...

nie wiem jaka jest powierzchnia tego salonu i jaki duży planujecie stół...

Janym zostawiła sofę i ławę przy kominku-fajnie wypić drinka ze znajomymi...

niezbyt duży stół postawiłbym na srodku salonu blisko wejscia do kuchni-inaczej nie bedziecie jesc przy stole, tylko na szybko w kuchni, a przeciez nie o to chodzi......

i kupiłabym jednak dodatkowa, wygodną sofę kub narożnik do tej częsci w której teraz planujecie stół...w miejscu komody zestaw rtv a naprzeciwko ta sofa własnie-wtedy mozna zrobic wypasione kino domowe...a komoda pod którąs ze scian albo tam gdzie planowaliscie rtv, ale tylko wtedy jesli nie utrudni dojscia do stolu, który bedzie taki centrum zycia rodzinnego:)

wszystko zalezy od powierzchni jaka dysponujecie-w ten sposób uzyskacie az trzy strefy w jednym salonie operujac tymi samymi meblami.

Ps kino domowe "przeciete" wejsciem do kuchni to pomyłka:( wiem bo mam tak teraz:(ale z przyczyn ode mnie niezaleznych:(

EEE ... a ja chyba postawilabym stol przy kuchni - tam gdzie na szkicu jest teraz sofa z fotelami... :oops: po pierwsze miejsce: "jadalniane" blisko kuchni, to chyba najlepsze rozwiazanie; po drugie ... i tak pewnie czesto z gosciem zasiadziecie przy tym stole w ramach "najlepsze imprezy sa w kuchni" a kominek bedzie do tego jeszcze bardziej zachecal ... no a jak beda wieksze imprezy, uroczystosci, stol bedzie sluzyl za np. bufet (szwedzki stol jak kto woli)... Moze poprostu warto zainwestowac w wygodniejsze krzesla do tego stolu :roll: No a czesc rozrywkowo - telewizyjna przenioslabym do drugiej czesci salonu.

Pozdrawiam

Jak duża jest kuchnia?Cy masz tam stół ?

Jeśli tak to zostaw tak, jak jest,kanapy raczej powinny stać bliżej kominka.

To tworzy przytulną wypoczynkową całość.

Jeżeli nie ma w kuchni stołu,to trzeba go postawić w tej kominkowej części,bo niepraktyczne jest bieganie z talerzami taki kawał.A na kominek zerkać z daleka.

A wypoczynek tam gdzie stół.

A może uda się komin zrobić w większej części i przenieść tam kominek?

Wiele zależy od Waszego trybu życia.

Jak duża jest kuchnia?Cy masz tam stół ?

Jeśli tak to zostaw tak, jak jest,kanapy raczej powinny stać bliżej kominka.

To tworzy przytulną wypoczynkową całość.

Jeżeli nie ma w kuchni stołu,to trzeba go postawić w tej kominkowej części,bo niepraktyczne jest bieganie z talerzami taki kawał.A na kominek zerkać z daleka.

A wypoczynek tam gdzie stół.

A może uda się komin zrobić w większej części i przenieść tam kominek?

Wiele zależy od Waszego trybu życia.

Kuchnię mamy nie za duzą, ale jest stół :).

Nie chcemy inwestowac w remont ze zmiana komina- to bardzo kosztowne. :(

Chyba zdecyduję się na taki układ. Przy kominku wypoczynek, stół bliżej kuchni, a jakies dwa fotele w lewej czesci salonu i naprzeciwko tv.

Dzieki za wszelkie sugestie i pomysły. Bardzo mi pomogliscie

• 1 month później...

czesc. potrzebuje pomocy w rozplanowaniu salonu tzn gdzie telewizor a gdzie komoda i gdzie sofa.

niby wszystko ze zdjecia ok ale nie wiem czy dostane wypoczynek naroznikowy pod okno w ksztalcie jak na rysunku i czy wogole to ma sens by siedziec tylem do okien

jak macie inny plan to zapodajcie jakies szkice

tu macie linko do zdjecia i haslo

http://www.tidia78.ao.pl i haslo 123456

w miarte potrzeby pomozcie?

• 5 months później...

Ja swój salon przemalowywałam 3 razy. Gdyby nie fochy męża, że więcej malowania w salonie nie będzie . Prosiłabym o pomalowanie raz czwarty na .......biało. W twoim salonie proponowałabym ecru lub bardzo jasny żółty, jedną ze ścian widziałabym w kolorze budyniu czekoladowego .

Może u ciebie wybór koloru będzie trafniejszy niż u mnie - Oby!!!

Mnie się podoba jedyneczka :D

Teraz mam czekoladę na dwóch ścianach (chciałam optycznie zmniejszyć salon - jest prostokąt 4x7) wcZeśniej miałam żółte ściany i jakoś nie bardzo mi się podobało :-?

http://lh3.google.com/magibudowa/R5Y-nXjvF9I/AAAAAAAAAVM/NSRans3g-X4/s144/magus%20086.jpg

http://lh6.google.com/magibudowa/R5Y-gHjvF5I/AAAAAAAAAUs/_Di5FGJjirI/s144/magus%20098.jpg

Ja swój salon przemalowywałam 3 razy. Gdyby nie fochy męża, że więcej malowania w salonie nie będzie . Prosiłabym o pomalowanie raz czwarty na .......biało. W twoim salonie proponowałabym ecru lub bardzo jasny żółty, jedną ze ścian widziałabym w kolorze budyniu czekoladowego .

Może u ciebie wybór koloru będzie trafniejszy niż u mnie - Oby!!!

którą ścianę ciemniej widzisz?