Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 882
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Limonkowa zieleń do tego koloru mebli nie wygląda dobrze... Zresztą dobrze wygląda chyba tylko w białych pokojach dziecinnych ;) Poszłabym raczej w kolory ziemi, cos jak 3-4, albo zszarzałe fiolety, kobalty itp. Gdzie i jakie duże jest tu okno? Jaki duży jest ten pokój?

Nie szkoda Ci tego pokoju na sporadyczne użyczanie go gościom?

Też mnie zaskoczyło rezygnowanie z własnej wygody na rzecz pozostawienia pokoju kompletnie niewykorzystanym. Przecież goście właśnie mogą spać w salonie, jeśli muszą.
Też mnie zaskoczyło rezygnowanie z własnej wygody na rzecz pozostawienia pokoju kompletnie niewykorzystanym. Przecież goście właśnie mogą spać w salonie, jeśli muszą.

Dokladnie!!!! Moja siostra wlasnie kupila 2 pokoje z kuchnia, ale nie dla gosci, tylko dla siebie, zeby miec osobna sypialnie, troche mo\zliwosci na artystyczny balagan w sypialni itd. i dlatego wziela wiekszy kredyt.

A co proponujecie w 2 pokoju? Ma mniejsze okno z balkonowym oknem.Jest słoneczny. Pewnie macie na myśli sypialnie.. Jednak nie bardzo widzę tam duże łózko sypialniane.

No chodzilo mi ze w sensie dla gości ze beda tam spać jak przyjedzie rodzina.

Patrycjo, ale w salonie też nie planujesz sypialnianego łóżka :) Tak czy owak chcesz spać na rozkładanej kanapie...

Wolałabym spać w mniejszym, a salon traktować salonowo. A kiedy przyjedzie do Ciebie rodzina, oddajesz jej sypialnię, a sama śpisz w salonie. Masz obok otwartą kuchnię, więc żeby gościom przygotowywaniem śniadania nie przeszkadzać, przenosisz się Ty, zamiast kłaść gości w przechodnim pokoju.

Elfir, o komforcie nie piszę nawet; odnoszę się tylko do planów posiadania 2 rozkładanych łóżek :)
To grzech z takiego pokoju robić doraźną sypialnię dla gości! Jaka jest długość ściany z balkonem?

Przecież to ogromny pokój! Moja sypialnia jest mniejsza! A jest tam duże łóżko 160 x 200 cm .

Tylko osoba, która nie spała na prawdziwym łóżku, może uważać, że na kanapie jest wygodniej.

Zgadzam się z przedmówczyniami - salon powinien zostac salonem, tym bardziej, że masz drugi pokój do wykorzystania - gości nie ma się codzienne - lepiej pozwolic im na sporadyczne spanie w salonie, niż samemu rozkladac się tam codziennie! Myślę, że zmiana koncepcji będzie w 100% trafiona :) Pozdrawiam.

Dobra oderwijmy się od Waszych pomysłów teraz w końcu przejdźmy do Moich.

Czy ten kolor malinowy trochę, trochę amarantowy na kawałku ściany tej najdłuższej będzie dobry? I tapeta obok albo tylko na kominie i obok na ścianie a nie za sofą. A po 2 stronie komoda a nad nią tv powieszony i może jakiś jasny bez dopełnieniem

Jak to będzie wyglądało, ?Jak sadzicie

Oceń sama, dodając do tego kolejny kolor drewna (stół), kolor kanapy i czerń tv:

http://lh6.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/TBJr6XnOkBI/AAAAAAAADNg/-bdTw-Guj5k/be%C5%BC%20z%20kropl%C4%85%20b%C5%82%C4%99kitu.JPG

I poczytaj sobie ten wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?156005-sypialnia-%C5%BC%C3%B3%C5%82o-jarz%C4%99binowa - ku przestrodze i zrozumieniu, dlaczego umywam ręce ;)

o taki kolor na pewno mi nie chodziło ten róż perfidny he he.. Amarant wygląda inaczej.. np tak...

http://www.dobrzemieszkaj.pl/a/2960,Amarantowe_poszukiwania,,cale_wnetrza

Co do mebli się zgadzam;/;/

A może takie jak z tego linku kolor mebli...ale nie ma kolo mnie takich;/

W zalinkowanym wnętrzu moim zdaniem jest kolor jeżynowy (wygląda jak Tajemniczy ogród Duluxa)

Tu jest amarant (w mojej wklejce zjaśniał)

http://www.e-mieszkanie.pl/zdjecia_artykul/zdjecia_duze/amarant_d.jpg