Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 882
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A z takim narożnikiem?

[ATTACH=CONFIG]38229[/ATTACH]

Już wiem! To ustawienie byłoby latem - żeby patrzeć wygodnie na ogród, a powyższe zimą - żeby patrzeć na kominek (latem na kominek i tak się nie chce patrzeć, a mała odmiana zawsze się przyda). Jest to jakieś rożwiązanie :)

oj, sami swoi będą w domu :) To nie wstyd iść do wc :) A jeśli, to dalej jest łazienka - zawsze z "grubszą sprawką" będą się mogli udać głębiej ;)

Edytowane przez joliska
Scalenie postów
Fakt - jest blisko, ale z boku kominka nie będzie tak grzało jak przed kominkiem, tym bardziej że będzie z płaszczem wodnym, więc nie pędzie jakiś wielki ogień...

Korzystając z tego, ze jest sezon, może znajdziesz kogoś, kto ma kominek. Warto sprawdzić, by potem nie żałować.

== edycja ==

nieaktualne

Edytowane przez fjuxxxu
hm, ciekawe czemu nieaktuale...

...

Nieaktualne stało się inne pytanie, które zadałem po edycji, dlatego wyedytowałem to drugi raz i je usunąłem.

Tak, wtedy zawsze można nimi pokręcić :) Dzięki elfir!

A gdyby tak zrezygnować z kremu czy beżu, a zrobić białe ściany i białe płytki - na to tylko ciemne meble? i fioletowe dodatki (mam ich sporo teraz w mieszkaniu).

Nie chce już jajechnicy :( mam ją od paru lat w mieszkaniu (beże) :(

naberia uzytkuję ogrzewanie podłogowe od 2 miesięcy. I stwierdzam fakt, że podłoga drewniana jest o wiele cieplejsza od płytek. Co więcej dłużej utrzymuje ciepło. Rano jak wstaje, to podłoga w kuchni jest chłodna i trzeba chodzić w kapciach, a w salonie śmigam na boso. Poza tym drewno samo w sobie jest w wyglądzie cieplejsze.

Propozycja:

http://img714.imageshack.us/img714/4499/znaroznikiemna32.jpg

Naprawdę? Ja właśnie słyszałam odwrotnie :( wszyscy znajomi, którzy mają drewnianą podłogę w salonie i płytki np w kuchni, mówią, że płytki są zdecydowanie cieplejsze i właśnie one dłużej ciepło utrzymują... Mówią że jak staną gołą stopą na płytki - to są fajne cieplutkie, a podłoga drewniana chłodna... U rodziców z kolei i u siostry są płytki na całej powierzchni kuchnio - jadalnio- salonowej i zimą jest super cieplutko, a latem fajnie podłoga chłodzi... Sama już nie wiem, co mam myśleć :(

Co do wizualki powyżej - nie umiem odczytać, co jest tam napisane. Co do układu - też myślałam o takim, ale wtedy kanapa byłaby odsunięta od ściany tylko o 40 cm, a to chyba trochę mało, co?

(405 -58 szafka tv - 95 przejscie - 65 ława - 45 przejscie - 100 kanapa =

Chyba, że ze kuchnię pomniejszyć o te 40 cm? Choć wolałabym nie :(

Edytowane przez naberia
naberia - zamiast rogówek dwie mniejsze kanapy

też tak myślę, dwie kanapy będą bardziej funkcjonalne

mi się wydaje, że to moze być zbyt duży kontrast. biale sciany ok, ale podłogę zrobiłabym w szarosciach

no właśnie chciałam szarą - taką jasno szarą :) ale boję się, że będzie za ciemno...

A dokładniej myślałam o

NOVA BELL Soft Look Grigio Chiaro. SFT 011 30x60

product płytka..jpg

Edytowane przez naberia

hm... może faktycznie... choć na wizualce jak poniżej nie wygląda to źle... Ale kolor brązu trochę odbiega od wenge. I myślałam o większej ilości bieli...

kuchnia z salone&#109.jpg

salon z kuchnia 1&.jpg

dodaj tam bakłażanowy akcent, by nieco ściemnić wnętrza. Teraz masz za duży kontrast: ciemne meble - jasna reszta.