Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 882
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!

Architekt wnętrz z wieloletnim doświadczeniem zawodowym oferuje usługi w zakresie:

- Remodelingu elewacji budynków

- Architektury i aranżacji wnętrz

- Realizacji i nadzoru autorskich projektów

Gwarantuję, sprawdzonych przy wielu moich, wykonawców (opcja tylko na terenie Warszawy i okolic).

Działam na terenie Warszawy i okolic. Osoby z dalszych części kraju zapraszam do współpracy online! :)

Kontakt pod adresem e-mail : [email protected]

Pozdrawiam Wszystkich i mam nadzieję - do usłyszenia ! :)

A tak po za tym, to wszystko w porządku?

czy ktos posiada zdolnosci oraz ma mozliwosc zrobienia wizualizacji (moze byc jakis program) stosujac te meble modułowe ? http://brw.com.pl/pl/kolekcja/8-Pok%C3%B3j+dzienny/93-Tauri ... chcialbym zobaczyc czy takie mebelki beda pasowac oraz gdyby ktos pomógł mi ew w rozmieszczeniu

byłbym bardzo wdzieczny ...

Właśnie z małżonką urządzamy nasze pierwsze mieszkanie i utknęliśmy przy salonie. Został nam tylko on do umeblowania stąd mamy ograniczone fundusze :)

Pokój jest połączony z aneksem kuchennym, wizualnie oddziela go lada z witrynka na pokój, jak widać na poniższym zdjęciu.

http://images49.fotosik.pl/347/0125da3b8737971dm.jpg

Układ mieszkania:

http://images41.fotosik.pl/343/021257df5f982ff0m.jpg

Zlikwidowaliśmy drzwi wejściowe do salonu.

Kolor paneli w salonie to Dąb Sudecki Kronopola.

Myślimy nad jakaś 'lekką' meblościanką na ścianie naprzeciw aneksu, najlepiej jak najbardziej płytkiego. Jakie kolory dobrać? jaki naprzeciw tej ściany narożnik, w jakim kolorze?

bardzo prosimy o pomoc w aranżacji, najbardziej w doborze kolorów do tego co już jest, bo to nam nastręcza najwięcej problemow :)

Massin,

zrobiłabym tak: narożnik jest nieekonomiczny i jako mebel, który ma z Tobą potem zmienić mieszkanie, nie sprawdzi się. Kup kanapę, przed nią stolik - na kawę i/lub wyłożenie nóg podczas oglądania tv ;) Stolik nowoczesny, tak jak szafka rtv - niskie, najlepiej lakierowane. Biurko na ścianę płn. lub narożne, jesli proste - na krótką ściankę prosty regał na książki, płyty itp.

http://lh3.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/TKtGAZA6vZI/AAAAAAAADic/M4EN_Iz70WU/s720/mojem.jpg

Meble mogą być z Ikei. Na ścianach można powiesić plakaty w ramach, dodadzą koloru i zamkną trochę przestrzeń.

Kolorystyka ścian - tu mam kłopot, bo piszesz o męskim wnętrzu i pastelowych, ciepłych kolorach. Brr...

Jakiego koloru masz podłogę i drzwi?

Salon z kuchnią, krotki korytarz i trzy sypialnie. I .... jest koszmarnie glosno w tych sypialniach, mimo zamkniętych drzwi. Slychac grający tv, slychac trzasnięcie drzwiami, slychac gotującą się wodę. Dla mnie porażka:( Zastanawiamy się, w jaki sposob oddzielic ten salon od reszty. Jakaś kotara, zawieszony material ? Może ktos z was widzial cos takiego? teoretycznie moznaby zalozyc od strony alonu drzwi, ale zrobi się ciasniej i ciemniej a zupelnie tego bym nie chciala.

Zepsuta akustyka już na etapie projektu. Dobry specjalista na podstawie projektu powinien doradzić. Tak na szybko grube zasłony na całą ścianę w oknach. Grube dywany na korytarzu i salonie. Jakieś wysokie kwiatki typu fikus z drobnymi listkami na zamknięciu salonu. Można zastanawiać się nad doborem jakiś okładzin na korytarzu. U mnie np jedna ścianka w stoi tak, by odbijać dźwięk z salonu, na to będzie jakiś "chropowaty" tynk by to tłumić.

Zastanów się nad jakimś porowatym tynkiem na korytarzu typu klej do płytek z pacy zębatej :-) tutaj na forum widziałem kilku specjalistów od takich ozdobnych tynków. Taka powierzchnia ładnie tłumi. Oczywiście nie spodziewaj się od ręki rewelacji.

Na rzucie kondygnacji można by więcej wywnioskować.