Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kuchnia jest raczej nowoczesna i na łączeniu z salonem jest stół, co prawda możliwość przedstawienia jest ale narazie spełnia swoja funkcję ok. Zdjęcia kuchni i łączenia z salonem załączam

Okna są jak zaznaczone na zdjęciu razem z wyjściem na balkon na dole załączonego pliku.

Okna wychodzą na południowy zachód - nie są wysokie. ok 1m wysokości, są na wysokości od ziemi tez ok metra. Pod oknem grzejnik

Wnętrze raczej docelowo planowane nowocześnie

Stół jest wiec raczej potrzebny stolik kawowy

Gniazda tv. znajdują się na lewej ścianie patrząc na plan bliżej okna

Na podłodze deska barliniecka, ciemny dąb, kolor taki jak na zdjęciach blatu w kuchni

Drzwi na balkon białe, wejście do salonu jest otwarte, ale na korytarzu drzwi w podobnym odcieniu do meli w kuchni - dąb bielony

Ściany w kuchni będa beż i kawa w połączeniu.

Salon na razie biały ale będzie malowany pod wystrój

Co lubimy:

Niskie szafki stojące na podłodze, raczej nowoczesne

meble lekkie i nie masywne

Przede wszystkim możliwie praktyczne

Nie mamy wogóle pomysłu na meble, kombinacje ustawienie i kolory dlatego bardzo prosimy o rady.

KUCHNIA..jpg

KUCHNIA..jpg

Edytowane przez pszczolka0103

• Odpowiedzi 882
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zostałabym mniej więcej w tonacji już przez was wybranej - ściany o dosyć zdecydowanym szarym lub granatowym kolorze, do tego białe dodatki - kanapa, jakieś fajne mebelki w kanciastym klimacie. do tego coś w odcieniu podłogi - może komoda z innej parafii, może stolik nocny bardziej retro. zdecydowałabym się na jakieś 3-4 kolory, a przynajmniej 3-4 tonacje i krążyła w tym kierunku.

(podobną taktykę uskuteczniam u siebie w salonie - łączę czekoladową podłogę, siwo-srebrne ściany i chabrową tapetę. kanapa i dywan będą pewnie w bieli, meble w bieli i czekoladzie, zasłony - srebrzyste. chaber przemycę w jakiś poduchach. docelowo w salonie znajdzie się jeden element tzw. szalony - eggchair w kolorze żółtym lub fuksji :p)

nie moja kolorystyka, ale bardzo mi się podoba kuchnia. przypomina mi pewien projekt, który swego czasu na chwilę wpadł w oko.

Ja bym na twoim miejscu zrezygnowała z tej boazerii. Masz bardzo fajne mieszkanie, ale faktycznie potrzebne są tam poważne zmiany. Ja bym jednak pomalowała ściany farba ponieważ ta boazeria nie jest już od dawna modna. Bardzo ciekawe pomysły znajdziesz na n-design.pl, maja bardzo bogate portfolio, może tam ci się coś spodoba. Poza tym popracowałabym nad dodatkami w domu.

Witam wszystkich forumowiczów :) Czy ktoś może mi pomóc z aranżacją nietypowego salonu, połączonego z kuchnia? Potrzebuje pomysłu. Napewno chce żeby kuchnia i parkiet zostało po staremu. Jest to część większego mieszkania gdzie przedstawione zdjęcia to piętro dolne. Z lewej strony są drzwi (niewidoczne). Z prawej ściana.

http://www.partnerzy.pl/img_db/offer_fullsize_src.php?i=13041110_6921_4000_0000_000000000000.jpg

Kuchnia:http://www.partnerzy.pl/img_db/offer_fullsize.php?i=13041110_6921_5000_0000_000000000000.jpg

Edytowane przez adamgda

Bardzo dziękuję,

a może jakaś sugestia ustawienia?

i jakie kolory mebli?

Wstępnie myślałam żeby ustawić jedną kanapę pod oknem, drugą na lewej ścianie i regał na ścianie u góry na rysunku, ale boję się zagracenia.

Proszę o możliwe rady gdzie i jakie meble ustawić. Potrzebuję szafkę lub coś innego na telewizor, jakieś meble na dokumenty - segregatory itp, i na książki.

Będę wdzięczna.

Może ma ktoś namiar na firmy posiadające kanapy/sofy fajne nowoczesne, delikatne i nie masywne. Rozkładane i z pojemnikami na pościel. Najlepiej skóra w sensownej cenie

wiesz co - a może po prostu zaznacz na rysunku co bys gdzie widziała? i pokaż co byś widziała. jeśli szukasz etatowego architekta, to niestety nie na forum, bo pańszczyzny nikt tu odwalać nie będzie.

z całym szacunkiem, ale nie chce mi się wyszukiwać tobie konkretnych propozycji. mogę ci powiedzieć dlaczego jakiś pomysł uważam za trafny bądź nie, ew. podpowiedzieć jakąś modyfikacje, ale nie ma głupich - od pustych 4 ścian zaczynasz ty, a nie my. jeśli tobie się tego nie chce zrobić... no to już wiesz czemu nikt inny też tego za ciebie nie zrobi.

nie znacie się na meblach? jak większość bywalców forum, profesjonalistów jest tu mniejszość. poza tym - nie ma pomysłów "głupich".

Może ma ktoś namiar na firmy posiadające kanapy/sofy fajne nowoczesne, delikatne i nie masywne. Rozkładane i z pojemnikami na pościel. Najlepiej skóra w sensownej cenie

google?

Przedstawiam rzut dolnego piętra. Z góry dziękuję wszystkim za zaangażowanie.

Naprawde nie wiem jak to wszystko rozplanowac. Gdzie ma wisiec telewizor? Gdzie i jakie kanapy? Jakie kolory? I co zrobic z tym "zaułkiem" ?

http://www.sectec.pl/rzut.jpg

Pełny rzut dołu tu

Pełny rzut góry tu

Reszta zdjęc z tego niezbyt pomyślanego przez poprzedniego właściciela mieszkania

TU

Edytowane przez adamgda

Masz jedną ciemną ścianę - czerwoną, dałabym tam meble z jesionu, brzozy lub bielonego dębu, by nawiązać kolorystycznie do jasnej ściany.

Nie masz specjalnie dużo możliwości aranżacyjnych ze względu na dużą liczbę okien w pokoju. Sądząc ze stanu pokoju na zdjęciach, to przestawianie ścian już nie wchodzi w rachubę? :)

Wnęka jest trudna do zagospodarowania ze względu na stojący w niej pod oknem grzejnik. Możesz poszerzyć parapet i zrobić tam małe biurko - od ściany do ściany.

Inaczej wejdzie tam tylko fotel.

Telewizor w zasadzie można dać tylko na ścianie bez okien.

http://img576.imageshack.us/img576/2290/rzutt.jpg

Ja bym zrobiła taki rozkład mebli, jak zaproponowała Elfir i stół postawiła przy wyjściu z kuchni. Wydaje mi się też, że skoro kuchnia jest otwarta na salon to powinnaś trzymać się stylistyki, jaka jest w kuchni, zeby zachować spójność.;) Ta rura przy biurku jest okropna. Poza tym po co Ci w salonie biurko? Masz przecież duże mieszkanie i miejsce na biurko znajdzie się pewnie w innym pomieszczeniu. Wstaw tam może niewielką komodę, albo dużą donicę z kwiatem. Kolorystyka moim zdaniem za ponura. Jedna ściana w ciemnej szarości jest ok, ale pozostałe, łącznie z kuchnią pomaluj może na jasny popiel.:)

Dla mnie ten projekt jakos nie leci... jest zbyt kanciasto i zbyt ciemno [lubie szary, ale jakos nie w salonie] chyba mialobyc nowoczesnie, ale w salonie trzeba sie samemu dobrze czuc, bo z forum to tylko obejrzymy i pochwalimy albo skrytukujemy zdjecia, a mieszkac bedziesz tam Ty - wiec wybor nalezy do Ciebie. Dla mnie za ciemno i za kanciasto jest.

a tak - rurke go=go tez bym wyrzucial i te poleczki tam tez, jako ze bedzie na nich gromadzil sie kurz i beda tam staly rozne ustrojstawa wprowadzajace balagan, chyba ze jeste pewna ze po paru latach nie bedziesz miala ochoty dostawic tam 7dmej i 8smej pierdółki to spokojnie je zostaw - jesli Ci się podobają.

Najlepiej znalezc cos co samemu się podoba, a jedynie w gestii funcjonalnosci szukac opinii.