Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Elfir - dzięki za radę :) Ciekawa aranżacja, tylko stół postawiłaś w miejsce... kominka :)

Aranżacja ze złoceniami też ciekawa, tylko nie do końca moja kolorystyka. Raczej wole elementy chromowane. Kuchnię planuję białą + okleinę drewnopodobną... Dlatego płytki beżowe chyba nie bardzo będą pasować..

.Zastanawiamy się nad ścianką ze szkła malowanego hartowanego lub pleksi... Coś jak tu:

5..jpg - biała trawa

4..jpg - bambus

• Odpowiedzi 882
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

właściwie to będziemy przerabiać kuchnię, więc jeszcze jest wersja ze scianką 3,5 m (na dodatek z barkiem) - dot. tej ścianki 260 cm. Reszta już jest.

No to trudno...

Jeśli jednak uznasz, że wszystkie inne kombinacje pogodzenia stołu, kominka i rekreacyjnej części salonu są niesatysfakcjonujące, to może warto rozważyć:

przesunięcie podwójnych drzwi wejściowych w głąb zakręconego korytarzyka + wybicie drzwi wejściowych do WC na wprost umywalki ( ze wskazaniem na drzwi typu prawe) + Zamurowanie otworu od strony salonu. Wtedy stół nie musi być przesłonięty jakimiś luksferami. Należy go jednak obrócić o 90 stopi i odsunąć od kominka bardziej w stronę barku.

Wydaje mi się, niestety, że bez ofiar się tu nie obejdzie.

Edytowane przez fjuxxxu

naberia - trzeba było pisać, że tam jest kominek :)

Szkoda tylko ze w dziwnym miejscu. Gdyby ustawić kanapy przodem do kominka, to byłby z nich tez pierwszorzędny widok na kibelek.

Wenge jest specyficznym drewnem, które trudno się komponuje. Przy szarych płytach, ścianach, chłodnych kolorach będzie się wydawał bardzo ciemny i mdły. Kolorystyka pomieszczenia powinna wydobywać jego głębokie, brązowe odcienie. Stąd namawiam na śmietankowe ściany, jasny gres, złociste dodatki.

A luksfery i stalowy chrom są zupełnie z innej bajki. Wenge IMHO nie pasuje do stylu indrustrial, tylko do klasyki.

Dwuskrzydłowe drzwi w wiatrołapie powinny otwierać się na pokój a nie do wewnątrz wiatrołapu - będzie w nim więcej miejsca.

Elfir - kominek tam gdzie ściana nośna i komin ;)

hm... a co z moją pleksi? przecież nie piszę nic o luksferach... :-/

Szczerze, to myślałam, że sciana z salonu i ta, krótka pleksi zasłonią drzwi do wc... Poza tym, planuję ładne drzwi :)

aha, drzwi wejściowe będą jednak pojedyncze :) A lepiej będą wyglądać otwierane na zewnątrz? a nie do środka wiatrołapu? tam jest dość wąsko -tylko 140 cm..

wówczas oglądasz TV pod kątem z najwygodniejszego miejsca.

też fakt :(

kominek będzie wpuszczany w ścianę - pionowy z kamienną obudową lekko wychodzącą...

coś jak tu tylko nie wiem jeszcze jaka kolorystyka:

http://forum.muratordom.pl/blog.php?u=106073&blogcategoryid=-1&page=4

wkleję przykładowy kominek:

30289...jpg

Edytowane przez joliska
Scalenie postów

może tak:

http://img153.imageshack.us/img153/1699/prawiebzwycine107.jpg

o kurcze! sporo tych zmian... , ale nie podoba mi się ta ścianka zaraz przed weiściem (mam wrazenie ze jest to "zmarnowana" przestrzeń), zrobiło się mało miejsca w salonie (np dodatkowy fotel już sie ledwo zmieści, nie mówiąc o 2;))

No, ta druga wersja zdecydowanie lepsza! :)

Ale mój mąż to pewnie by mnie... :mad:

poza tym wciąż mało miejsca w salonie :( jak przyjdą rodzice i teściowie to gdzie ich pomieszcze? ;)

a! co ważniejsze - nie dowidzę na telewizor z 5m! :(

A to w takim razie może na odwrót?

z naroznikiem na&#32.jpg

Edytowane przez joliska
Scalenie postów