Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 882
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A z takim narożnikiem?

[ATTACH=CONFIG]38229[/ATTACH]

Już wiem! To ustawienie byłoby latem - żeby patrzeć wygodnie na ogród, a powyższe zimą - żeby patrzeć na kominek (latem na kominek i tak się nie chce patrzeć, a mała odmiana zawsze się przyda). Jest to jakieś rożwiązanie :)

oj, sami swoi będą w domu :) To nie wstyd iść do wc :) A jeśli, to dalej jest łazienka - zawsze z "grubszą sprawką" będą się mogli udać głębiej ;)

Edytowane przez joliska
Scalenie postów

Fakt - jest blisko, ale z boku kominka nie będzie tak grzało jak przed kominkiem, tym bardziej że będzie z płaszczem wodnym, więc nie pędzie jakiś wielki ogień...

Korzystając z tego, ze jest sezon, może znajdziesz kogoś, kto ma kominek. Warto sprawdzić, by potem nie żałować.

== edycja ==

nieaktualne

Edytowane przez fjuxxxu

naberia uzytkuję ogrzewanie podłogowe od 2 miesięcy. I stwierdzam fakt, że podłoga drewniana jest o wiele cieplejsza od płytek. Co więcej dłużej utrzymuje ciepło. Rano jak wstaje, to podłoga w kuchni jest chłodna i trzeba chodzić w kapciach, a w salonie śmigam na boso. Poza tym drewno samo w sobie jest w wyglądzie cieplejsze.

Propozycja:

http://img714.imageshack.us/img714/4499/znaroznikiemna32.jpg

Naprawdę? Ja właśnie słyszałam odwrotnie :( wszyscy znajomi, którzy mają drewnianą podłogę w salonie i płytki np w kuchni, mówią, że płytki są zdecydowanie cieplejsze i właśnie one dłużej ciepło utrzymują... Mówią że jak staną gołą stopą na płytki - to są fajne cieplutkie, a podłoga drewniana chłodna... U rodziców z kolei i u siostry są płytki na całej powierzchni kuchnio - jadalnio- salonowej i zimą jest super cieplutko, a latem fajnie podłoga chłodzi... Sama już nie wiem, co mam myśleć :(

Co do wizualki powyżej - nie umiem odczytać, co jest tam napisane. Co do układu - też myślałam o takim, ale wtedy kanapa byłaby odsunięta od ściany tylko o 40 cm, a to chyba trochę mało, co?

(405 -58 szafka tv - 95 przejscie - 65 ława - 45 przejscie - 100 kanapa =

Chyba, że ze kuchnię pomniejszyć o te 40 cm? Choć wolałabym nie :(

Edytowane przez naberia