Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zastanawiam się nad połączeniem płytek z podłogą drewnianą. Tak mnie to kusi...

Macie może pomysł na ciekawe zestawienie?

Kolory stałe:

-bialawe płytki (co by do kuchni białej pasowały)

-fioletowe dodatki

-meble w salonie wenge

-okna w orzechu

Trochę się tych kolorów nazbierało ;)

To po środku to właśnie element drewniany:

projektDSC00972[1&#93.jpg

• Odpowiedzi 882
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

naberia widziałam gdzieś w knajpce w Krakowie połączenie ciemnego dość panelu [ciepły kolor] z ciemnymi płytkami [arkesia paradyża prawie czarna] i mi się nawet podobało.

Ale to w knajpie było. w domu bym nie robiła. w ogóle nie trawie płytek w salonie! płytkom w salonie mówię "zdecydowane chyba nie" ;)

naberia a będziesz miała tyle przestrzeni żeby postawic cały zestaw wypoczynkowy, tv i parę innych rzeczy na tym drzewie czy raczej bedzie to tylko kawałek na środku? bo na tych zdjęciach w ten sposób są wydzielone strefy.... i tam jest duuużo miejsca, plus część jadalna łączy się chyba/prawdopodobnie z kuchnią.

naberia takie połaczenie parkietu z płytkami ktore zapropnowalas jest ok jesli np za salonem jest wyjscie na taras, albo jesli wszystkie meble wypoczynkowe mieszcza Ci sie na tym drewnianym polu.

Zaproponowalabym ci zebys np zrobila pasek 1,5-2 m plytek przy scianie do wejscia do tarasu (przy kominku), a reszta salonu w drewnie. Tylko ze to optycznie skroci/zmniejszy salon.

Mozna np dac plytki tylko w kuchni - a jadalnie i salon w drewnie.

Mi tez najlepiej podoba sie ostatnia wersja :) Ten wycinek na srodku dobry ale raczej przy duzej przestrzeni. Poza tym jak macie podlogowke to chyba takie laczenie wymyslne odpada - tez tak chcialam, ale podobno jest wtedy problem z wyrownaniem paneli i kafli (domyslam sie ze wszystko mozna) i jeszcze laczenie paneli i kafli.

Naberia czy salonowe meble wenge sa nie do ruszenia? :) Moze dalabys sie namowic np na orzech amerykanski, to raczej sredni kolor drewna z ladnym (przynajmniej dla mnie) uslojeniem. Fajnie laczy sie z czernia i biela.

Meble w kuchni moglyby byc cale biale, cokol moze dla kontrastu orzech chociaz tu nie mam pewnosci + polwysep jakby lezacy na blacie wyzszy o jakies 6-8 cm i tez w orzechu z jedna noga. Wszystko kanciaste.

Venus, sprawa mebli jest taka, że mi ich po prostu szkoda - nie mam ich dlugo i nie są zniszczone. Planuję je zmienić za jakieś 2-3 lata. Zawsze fajnie będzie wprowadzić kolejna zmianę, jak mi się już opatrzy nowy dom.

Masz rację, podobno jest problem z wyrownaniem paneli i kafli i jeszcze laczenie paneli i kafli (chodzi chyba o pracę drewna). Sama się na ty nie znam. Wiem, że płytki najlepiej oddają ciepło, a z drewnem jest gorzej. Nie wiem czy nie lepiej dać paneli. Na pewno chcemy jakiś jasny ciepły kolor.

Co do blatu położonego na zabudowie - bardzo mi się to rozwiązanie podoba, ale mało zasłania płytę. Najgorsze jest to, że zaraz na wejściu widać właśnie ją.

Edytowane przez naberia

[ATTACH=CONFIG]39074[/ATTACH]

ja teżgłosuję za ostatnią wersją. jest bardziej spójna, aczkolwiek rujnuje Twoje plany podłogowe.

to co mi się podoba to fakt, że np jak ustawisz stół bardziej na środek jak będzie więcej osób przy nim to wtedy wszyscy będą na tej samej podłodze, a nie część na płytkach a część na podłodze [jakby było w przypadku wersji przed ostatniej, gdzie jest pasek płytek od ściany]. Widzę, że też masz poparcie dziewczyn :D

te panele/drewno po stronie barku trochę odszpitalą wygląd kuchni ;) ale może z motywem drewnianym jeszcze wrócić w ramach blatu?