Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 882
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny, co powiecie na takie zestawienie::confused:

-ściany: krem/biel

-podłoga (panele - wersja ostatnia): zebrano matadi:

661-..jpg

-komplet wypoczynkowy: beż (kiedyś dokupię biały)

-meble (komoda + szafka pod tv, ława) - oczywiście wenge :roll:

-okna są w orzechu - do tego jasne parapety i jasne roletki/ zasłonki (gładkie)

- dodatki fiolet (+ biel jak dojdzie kanapa)

-lampy białe

-będzie pasował fioletowy dywanik pod ławę? bo już mam, taki śliczny...

Panele by były połączone w białymi płytkami (gładkie mat)

- meble kuchenne - białe połysk

- barek drewniany (coś pod panele)

LUB:

- fronty jasne drewno:

DSC02853zm..jpg

barek i blaty - białe

górne szafki białe połysk, okap biały

Druga wersja mi się bardziej podoba. A co Wy myślicie? Ma to sens?

661-..jpg

DSC02853zm..jpg

:( tego się właśnie obawiałam :(

A może podsunęłybyście mi jakieś, co by pasowały? bo ja już wymiękam. Myślałam, że z panelami będzie łatwiej, a tu zonk - ta sama akcja co z płytkami!

:bash:

Chyba się zapiszę na jakiś kurs wnętrzarski... Hm... a może ja już się do niczego nie nadaję??? :eek:

Edytowane przez naberia

Witajcie,

Doradźcie mi proszę w sprawie salonu. Wiadomo, trzeba wczesniej rozplanowac oświetlenie i kontakty a żeby to zrobic trzeba miec wizję całości. Na etapie wybierania projektu wydawało mi się że wszytskie pomieszczenia sa super ustawne, ale przychodzi co do czego to nie mogę rozplanować ustawień mebli. Na przykład widzę że sporo osób robi nad stołem w jadalni / salonie oświetlenie - no ale trzeba wczesniej wiedziec gdzie ten stół ma stac i potem za bardzo sie go nie przestawi chyba, bo żyrandol/lampa straci sens.

No i właśnie w salonie musze mieć stół, bo w kuchni nie mam miejsca i nie wiem gdzie go postawic.

Jeśli macie jakieś pomysły na zagospodarowanie chętnie skorzystam

salon.jpg

Tak salon ma ~28m. kominka nie ma. No tak tez mysle ze stół powinien być blisko, może pomiedzy oknami, albo pod tym słupkiem między wejsciem z kuchni a wejsciem z korytarza (on ma 2 m). I poniewaz jestem telemaniaczką, fajnie by było żebym mogła z kuchni łypac okiem na tv, czy musiały być na scianie obok drzwi tarasowych. Tylko gdzie dać wypoczynek?

Od razu zapytam, może coś uda ci się Venus_m wymyśleć żeby w kuchni umieścić jakiś stolik- malutki żeby ze dwie osoby przy nim zjadły Wezme pod uwage kazda ewentualnosc :)

http://i1197.photobucket.com/albums/aa440/m2m55/dom/kuchnia.jpg

http://i1197.photobucket.com/albums/aa440/m2m55/dom/kuchniarzut.jpg

w tym małym rogu na dole może ale patrzec sie na sciane to jakos glupio.

o kurczaki! :D

Odnosnie salonu : myslalam ze na tej scianie gdzie sa 2 otwory to macie drzwi tarasowe...zastanawialam sie po co tyle, ale to nie moje to po co mam krytykowac...a to okna!! :D Generalnie TV powinno byc rownolegle do okna, zeby slonce z okna naprzeciwko nie oslepialo was przy ogladaniu tv. Oczywiscie zawsze mozna zaslonic okno roletami, tylko wtedy w piekny jasny dzien mamy ciemny pokoj...

Kuchnia:

Jestem pod wrazeniem jaka kuchnia przeszla droge :D Obserwowalam wasze postepy w projekcie kuchni od poczatku i ta opcja chyba jest najzgrabniejsza :)

Co to za wejscie o szerokosci 46 cm? (4670mm na rysunku) czy to moze znowu okno? bo jezeli tak to moznaby przedluzyc nieco blat przy kuchni, kuchnie usadowic wtedy symetrycznie na srodku np lub i nie ;) i do tego wmeldowac polwysep taki np nakladany na blat, tylko to zalezy na jakiej wysokosci jest okno i na jaka wysokosc maja byc szafki kuchenne :)

Nie nie, to jest przejście z korytarza i ma ok 1m (4670mm to długośc całości narysowanego pom. - taki sam wymiar jest przeciwnej strony:))

No właśnie z ta kuchnią najwiecej problemów było, bo maz koniecznie chciał w kuchni jesc, bo w salonie okruszki będą.... ;)

I suma kompromisów doszliśmy do tego co jest , ale ciągle myślę czy gdzies nie upchnąć jakiegoś blatu do jedzenia...

jakos wczesniej nie wzialam pod uwage tego ze dwa najwazniejsze pomieszczenia mają tyle wejsc i otworów w scianach- w kuchni w zasadzie mam jedna całą sciane wolną i to widoczna z salonu:[

wrzuce, moją wczorajszą pracę, i chyba już nic nowego tu nie wymodze:)

http://i1197.photobucket.com/albums/aa440/m2m55/domrzut.jpg

http://i1197.photobucket.com/albums/aa440/m2m55/dom2.jpg

http://i1197.photobucket.com/albums/aa440/m2m55/dom.jpg

http://i1197.photobucket.com/albums/aa440/m2m55/dom1.jpg

teraz zostaje szukac inspiracji i mysleć nad stylem, kolorami i dodatkami...

Odnośnie biurka to jest tak,że laptop musi stać w pobliżu telewizora ze względu na to ze bardzo czesto ogladamy na telewizorze filmy, gramy itp, i laptop jest na stałe podłaczony do telewizora. Myślałam żeby zamiast biurka dać jakies inne rozwiązanie, np, półkę+wysokie krzesło. Szukam jakiegos rozwiazania, ale jeszcze nie znalazłam dobrego rozwiązania zeby było wygodnie.