Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 882
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mnie się te wnętrza podobają, tylko jakoś nie widać tam osobowości domowników, są poprawne i funkcjonalne. Ja bym na twoim miejscu bardziej zaszalała, może masz jakiś klimat w którym lubisz przebywać: restauracja z której aż trudno ci wyjść, wspomnienia z wakacji w Grecji, może marzysz o Paryżu?

A mnie się ta kuchnia podoba. Barki oba też.

I połaczenie 2 gatunków drewna- bardzo fajne.

Brakuje stołków przy barku przy drzwiach. Barek drugi, moz ei mało funkcjonalny, ale tworzy przytulny zakątek na stół.

Jedyna wada jaka widzę, to piekarnik umieszczonyu ciut za wysoko, powinien być ze 20 cm niżej - chyba że jesteś bardzo wysoką osobą, ale wtedy to nie wiem czy nie masz za nisko blatów.

Płyta czy umywalka w rogu to porażka. I mówię to z doswiadczenia (kuchenkę tak miałam, a teraz tak mam zlewozmywak) - "kręgosłup pęka" jak trzeba garnek z tamtąd dzwignąć, czy trochę dłuzej postać żeby coś umyć.

Już lepiej mieć zaparowane okno.

Że wnętrze jest zimne- no jest, bo to plan zagospodarowania, "duszę" wprowadzi właścicielka jak się tam zadomowi. :-)

• 1 month później...

Witam serdecznie i proszę o pomoc:)))

Otóż salon (33m2) posiada orzechowe dwa okna, drzwi tarasowe (kazdy z otworów jest na inną stronę świata, więc pomieszczenie jest dobrze doświetlone), na podłodze będzie parkiet merbau- i to są pewniki.

Najchętniej widziałabym kolor szary w połączeniu z właśnie nie wiem jakim, to samo jaki kolor narożnika? Chciałabym też na dwóch ścianach tapetę z motywem kwiatowym.

Proszę podpowiedzcie jakieś pomysły połączenia kolorów, bo mąż twierdzi, że same szarości "wychłodzą" pokój.

Dziękuję i pozdrawiam

im

Jak szarość, to ładnie łączy się z aluminium, i z kolorami czerwień, brąz. Fiolet jak dla mnie jest za odważny. Też szukam jakiś inspiracji do adaptacji salonu z aneksem kuchennym. Nie wiem, czy nie skuszę się na stiuk wenecki na ścianach z Magnat Style. Ślicznie wygląda i jest sporo ciekawych odcieni, na ich stronie widziałem. Albo coś jak w tym wątku http://forum.muratordom.pl/niestandardowe-malowanie-scian,t139033.htm

Do tego elementy drewniane, drewniana podłoga. Zastanawiam się jeszcze nad czymś takim jak cegły na ścianach.

• 5 weeks później...