Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jedne panele to Classen dąb verden śnieżny (disovery)

[ATTACH=CONFIG]40994[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]40995[/ATTACH]

dziwne te ujęcia (na każdym wydaje się być inny)

te drugie to Classen dąb castle (w rzeczywistości wydawał się być ciemniejszy od śnieżnego).

[ATTACH=CONFIG]40993[/ATTACH]

Inne ujęcia:

wydaje mi się, że te kolory są ok. tylko, że kurcze pierwsze zdjęcia na moim monitorze i kolor super, drugie już jest taki pomarańczowo-żółtawy kolor i mi sie nei podoba za bardzo. nie wiem jak wygląda w rzeczywistości, ale jeśli bardziej jak zdjęcie pierwsze i 3cie [wiem, że to inny model, ale chodzi o to że ten kolor jest trochę zimny i nie taki agresywny] to ja jestem na tak. plus taki zimny kolor powienien ładnie połączyć się z bielą płytek - no chyba, że kolor płytek na moim ekratnie też jest przekłamany... u mnie wygląda raczej na zimny-biały.

• Odpowiedzi 882
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wiadomo - kolor wygląda inaczej w zależności od światła. W sklepie wyglądał najjaśniej ze wszystkich, o ciepłym odcieniu (te typowo jasne są wg mnie za zimne). Muszę na nie popatrzyć w świetle dziennym. Ale myślę, że najlepiej bym się czuła, gdyby podłoga byłą jasna, ale o ciepłym odcieniu.

dziewczyny, wypowiedzcie się również na temat układu pomieszczeń - chodzi o kuchnię (wiem, że wątek dotyczy salonu) - kurka, nie będzie to głupio wygladało - tak wchodząc do domu od razu mieć kuchnię otwartą? nie przydało by się jej lekko przymknąć?

dziewczyny, wypowiedzcie się również na temat układu pomieszczeń - chodzi o kuchnię (wiem, że wątek dotyczy salonu) - kurka, nie będzie to głupio wygladało - tak wchodząc do domu od razu mieć kuchnię otwartą? nie przydało by się jej lekko przymknąć?

Jak kuchnia ładna i będzie w niej porządek, to nie ma się czego wstydzić. :)

Ważne żeby współgrała z salonem i będzie dobrze.

No to kwestia ścianki/ścianek zakończona (no, prawie-bo zostały do położenia jeszcze 3 warstwy pustaków ). Efekt jest taki:

Mi się podoba :) Faktycznie jest dużo więcej przestrzeni. Jeszcze raz podziękowania dla Aja!?, która mnie przekonała do remontu :)

hhhhDSC02882zm_..jpg

DSC02880zm..jpg

DSC02871zm..jpg

DSC02880zm..jpg

DSC02871zm..jpg

Edytowane przez naberia

spoko, ten ostatni pomysł z podłogą super!

i tylko błagam... nie dawaj luksefrów... miej litość :)

jeszcze wracając do Twoich wątpliwości z "otwartą kuchnia" wg mnie naprawdę jest ok i nie ma czym się przejmować.

a pan majster się nie burzył jak mu focie trzaskałaś?

co do tej ścianki za stołem - ja bym chyba dała zwykła i już. żeby nie było wrażenia że jest krucha. bo przecież i tak będzei widać grubość ściany, np w kuchni. a przynajmniej będzie solidna

Pan Majster to mój szanowny Teść :D Troszkę marudził, że go flesz razi, ale bardzo nam dziś pomógł :)

Co do połączenia podłogi jak wyżej, mankament jak stół zostanie rozłożony - bo jedno krzesło na płytce stanie...

Jeśli chodzi o ściankę, to właśnie luksfery nie chcemy (choć na początku miała być :p)

Z tego względu, że jest tam ciasno (mało miejsca od ostatniego krzesła do kominka), ścianka musi być jak najcieńsza. Między nią a wc też jest ciasno - dlatego lekka ścianka/ na wpół przeźroczysta - w sensie prześwitująca) byłaby chyba najlepszym rozwiązaniem...

Co do połączenia podłogi jak wyżej, mankament jak stół zostanie rozłożony - bo jedno krzesło na płytce stanie...

...cóż ... nie można mieć wszystkiego ;)

ja bym nie dawała przezroczystej ścianki. a luksfery chyba aż tak bardzo dużo cieńsze nie są od cegieł... ? są? bo w sumie jeszcze tynk dojdzie....

hm... kurka. Gdybym jeszcze coś fajnego znalazła, a tu lipa...

pleksi ma 2 cm. ścianka 12 cm. Ale w sumie można dać cieńszą...

A gdyby faktycznie tam miała stanąć zwykła ściana - jak ją wykończyć? dać np tą samą tapetę lub strukturę, co na ścianie pomiędzy kuchnią a salonem? (bo są w tej samej płaszczyźnie)...

Naberia prawie dobrze z ta podloga :D Chodzilo mi wlasnie, zeby uniknac tego mankamentu o ktorym ostatnio pisalam pociagnac ta podloge tak jak jest w jadalni do barku kuchni i wtedy barek wyszedlby np 190 lub 185 cm, biorac pod uwage, ze na stolkach rozne gabarytowo osoby moga siedziec lepiej wiecej niz za malo.

Z ta scianka bym nie kombinowala za bardzo, chyba ze bardzo chcesz to spojrz sobie jak ma kolega forumowy w holu Rezi on ma takie chyba szklane wneki podswietlone z piaskowanym wzorem :)

Barek musiałby mieć 210 cm, żeby zrobić łączenie w linii prostej od tej ścianki przy stole. A to już by wyszedł prawdziwy kolos! Poza tym chyba nie wygodnie będzie obchodzić taki długi barek...

Co do ścianki, to podoba mi się cosik takiego - ale tu jest ze szkła, a przy krzesłach to chyba nie bardzo szkło:

glasitalia_wall_4&.jpg

Poza tym, teraz jak na tą ściankę patrzę, to ona bardziej by pasowała to wnętrza w stylu glamour...

A jeśli już się decydujemy na panele, to raczej nie będzie ona pasować. (jedynie do tych płytek białych).

A właśnie, a propos płytek, jeśli fronty będą w połysku, to płytki w półpołysku będą pasować :confused:

Hmn...ja mam kuchnie cala blyszczaca i matowe plytki i uwazam, ze bedzie dobrze :)

Faktycznie 210 to juz za duzy kolos wychodzi, a moze ta scianke przy jadalni daloby sie przesunac w strone salonu te 30 cm zeby ten klocek nam nie wystawal? bo to duzo zabkow sie robi :(

Ja bym z ta sciana nie kombinowala az tak, nie lepiej powiesic tam jakis ladny obraz niz zrobic cos co ciezko bedzie zmienic?

Złota lampa i zasłony giną przy tym kolorze ścian. Przemalowałabym na szaro cały salon :yes: wtedy żłóty odcień sosnowych mebli ładnie by kontrastował, tak samo jak ceglana ściana. Podwieszany ufit pomalowałabym na złąmany biały.

Przy przypływie funduszy, zmieniłabym krzesła, a dywanik położyła pod stolikiem przy kanapie.