Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

naberia ja bym wstawiła tam normalną ścianę. wg mnie będzie lepiej wyglądać niż taka szklana... plus chyba zrobi się przytulniejszy kącik.

boisz się to że jak stół będzie rozstawiony... a ile razy do roku go rozkładasz?! myślę że na te parę okazji to nic się nie stanie jeśli ktoś będzie jedną nogą na płytce :D

na ścianie - albo jakiś obraz, albo fajne Wasze zdjęcia w pass partu plus jakiś kinkiecik i będzie gites. z szybą, albo cieńszą ścianką przekombinujesz! pozatym cieńsza ścianka może wyglądać jakby tam była dostawiona w ostatniej chwili, natomiast ścianka taka jak wszystkie inne będzie wyglądała jak dobrze rozplanowana :)

zatem jestem za zwykła ścianą.

• Odpowiedzi 882
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

neeeeeeeee..........w tym miejscu taka fototapeta chyba nie mialaby glebszego sensu :)

Obraz przestrzeny to taki obraz przypominajacy eksponat z muzeum, planuje u siebie taki na holu...kiedys jak wygram w totka i kupie wszystko co chce :)

Link nizej: http://qubuss.nazwa.pl/dekoracje_domu/images/products/obrazy-i-rzeby/10481.jpg

Nie wiem jaka ostateczna ma byc kolorystyka, ale moznaby ta sciane pomalowac w 2 rozne odcienie tego samego koloru...takie szerokie poziome pasy, fajnie gdyby wtedy ten sam kolor mial swoje odbicie np w szkle w kuchni na scianie i zaslonach w oknach :)

Podobają mi się szare śviany ale mam salon otwarty na kuchnię i co wtedy z kolorem kuchni?. Co do krzeseł to są do wymiany łacznie ze stołem. Spodobał mi się również pomysł ściany ceglanej między kouchnia a salonem, chętnie postawiłabym ją na środku i zrobiła dwa wejścia do kuchni,a le to za dużo przeróbek. Natomiast pomyslę czy nie pociągnąć ścianki ceglanej do sufitu przy barku.

hm... nie widziałam nigdy takiego obrazu w rzeczywistości i dlatego nie umiem sobie wyobrazić, to co mi wysłałaś. Z kolei to co zobaczyłam w grafice googli, nie bardzo mi się widzi... Ale to może dlatego, że nie widziałam takiego obrazu w rzeczywistości.

Jeśli chodzi o kolorystykę, to taka, która by pasowała do mebli wenge, beżowej kanapy i fioletowych dodatków.... Czyli nie wiem jaka... Może beżowo/śmietankowo, biała...?

naberia przestań kombinować z tą ścianką. daj po prostu normalną, do sufitu, takiej grubości jak wszędzie. tych 10 cm mniej nikt nie zauważy.

jak wstawisz stół i będziesz miała wszystko to nabierzesz koncepcji na to co tam powiesić :D i jak ewentualnie przemalować. jeszcze masz trochę czasu więc daj sobie oddech :D

Naberia to na spokojnie, wazne aby sciany wygladzic i pomalowac nawet teraz na bialo. Zamontowac podlogi i meble kuchenne i wtedy zobaczysz czy brakuje Ci plamy koloru czy mozesz zostaniesz przy bialych scianach. Naprawde malowanie pokoju czy poszczegolnych elemntow pozniej niz cala reszta nie powinno sprawic Ci klopotu. W przypadku pozniejszego wykanczania bedziesz tez dokladnie wiedziala czy w ogole zwracasz uwage na ta scianke nad ktora sie rozwodzimy i czy jest sens ja akcentowac :)

pomocny byłby rzut, nie wiem np co jest na przeciwległej ścianie wyjścia na taras...

salon 23m2... moim zdaniem osobny stół

planujesz w tym pokoju tv ?

nie przepadam za zróżnicowaniem podłóg w salonie...jak juz - to w kuchni jedno a w salonie drugie....23m2 to za mało żeby dzielić to podłogą...mój ma 35m2 i też zrezygnowałam z 2 rodzajów podłogi

edit: obejrzałam rzuty...znalazłam :) podłoga w oryginale jest fajnie podzielona...ja bym jednak zmieniła troche jesli chodzi o wejscie do kuchni... :D ale to rano....teraz czas spać ;)

Edytowane przez queene

Princesa podlogi tez bym nie dzielila. 23m2 to nie jest duzo. ja przy prawie 40 robie jedna fakture, jedynie obok kominka plytki. rozumiem ze ten stol przy oknie balkonowym to ten sam co w przypadku kuchni?

ostatnio komus pisalam o tym, ale nie podoba mi sie jak jest wyrazny zyrandol [dlugi zwis] i stol jest docisniety do sciany. bo jak przyjdzie pare osob, odsuniesz stol to potem jedna z osob siedzaca pod danym swiatlem moze czuc sie jak w wylegarni :D

stol bym zrobila osobny, bo przy tej powierzchni mozna, plus jak kogos zaprosisz to przy barku jesc nie bedizecie. wiem ze nie zaprasza sie gosci az tak czesto... ale.

a zrzut z wymiarami by sie przydal, bo nie chce im sie buszowac po innych watkach i go szukac.

To tak:

1. wywalić wszystko co złote - koniecznie !

2. Zasłony jasne jakieś ecru identyczne przy wszystkich oknach, w kuchni roleta albo zazdroska (ale nie babcina tylko taka prosta jak roleta). Gryzie mi się ta pojawiająca się czerwień, bardziej czarny bym tu wprowadziła jeśli już.

3. Dywan po prostu zmienić na jakiś inny, skoro pies go lubi. Nawet w Ikei są dywaniki po 7,90 więc nie jakiś straszny koszt, a można znaleźć z odcieniem oliwki czy brązu albo beżu.

4. Krzesła można dać w pokrowce, ale to mało praktyczne. Bardziej pasowałyby bez żadnego obicia, ale to jasne że nie da się tak hop-siup wszystkiego zmienić.

5. Cegła jest świetna i powinna stanowić tło, bazę i być najmocniejszym akcentem jednocześnie. Narzuca ona nieco styl wnętrzom, o czym świadczą też sosnowe meble dlatego jak najmniej nowoczesnych dodatków. Naklejka na kominku mi się nie podoba, ale to rzecz gustu.

6. Zmieniłabym też lampę nad stołem jadalnym, na jakąś bardziej neutralną, bo nie pasuje do zwisu na środku ani do oswietlenia nad barkiem.

7. Zainwestować w poduszki i dopasować ich kolor do zasłon (kremowych, ecru, czy beżowych)

8. Aniołka bym zdjęła i powiesiła gdzie indziej (w sypialni u dziecka np.), obraz też, dobrze jakby był w ramie jasniejszej od koloru ścian.

A w przyszłości może jaśniejsze ściany?

Pozdrawiam i powodzenia.