Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

OO widzę nowe Pani się pojawiły, miło mi niezmiernie:) Myślałam nad wyburzeniem tej ściany, ale po głębszym zastanowieniu jednak zrezygnowałam. Wszystkiego są plusy i minusy. Myślałam, ale wiele osób mi to odradza, faktycznie nie jest zniszczony tak mocno by go zrywać, a wiadomo że parkiet lepszy od paneli. Jednak może bo bym przemalowała na ciemniejszy żeby nie gryzł się z tymi meblami co chciałbym mieć.

Jestem otwarta na pomysły. Jednak nie che totalnie wszystkiego zmieniać tak żeby w końcu już mi się w ogóle nie podobało i nic nie było to co ja chce żeby było.

I nie chce narożnika.

Tez się obawiam że może nie pasować tapeta za tv. Ale chciałabym żeby było ten salon taki inny od innych. Fakt pieniądze też się liczą, ale jeśli coś by mi wpadło w oko to na pewno by zostało.

Dziękuje dziewczyny za wpis, proszę o kolejne pomysły:)

• Odpowiedzi 882
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W 2 pokoju są jasne meble, szafa komandora i tam nie będę nic zmieniać. Zostaje tylko dobór koloru i dodatki. Chciałabym żeby tam był kolor zielony.

Jolu, pewnie ty się na tym bardziej znasz, no ale mi się po prostu nie podobają. mogę się zgodzić na podobna kolorystykę ścian, dodatki, podłoga wszędzie jest ta sama(parkiet), ale nie mebli:)

Patrycjo,

a czy meble, które chcesz mieć, widziałaś na żywo? Ja też miałam upatrzone meble, poszłam je zamawiać z kawałkiem podłogi w ręce, żeby się upewnić, że pięknie będą razem wyglądać i ... szok - mało, że każde z innej parafii, to jeszcze różnych wyznań ;) uciekłam w te pędy ze sklepu i zaczęłam żmudną wędrówkę po innych, żeby znaleźć takie meble, które pokochają się z podłogą i które mnie zadowolą. Efekt ostateczny przerósł moje oczekiwania :) Urządzanie mieszkania to praca wymagająca wysiłku i pełnego zaangażowania, ale to się opłaca.

W 2 pokoju są jasne meble, szafa komandora i tam nie będę nic zmieniać. Zostaje tylko dobór koloru i dodatki. Chciałabym żeby tam był kolor zielony.

Zaczynam drżeć w obawie o całość :( Przy takiej podłodze zielony kolor może być samobójstwem ... Jaka to dokładnie zieleń?

Ten kolor wydaje się wporzątku, ale według mnie powinien być trochę jaśniejszy do tej podłogi. Jeśli nie chcesz jasnych mebli, to powinnaś wybrać jasne zasłony, możne nawet białe?:) Ja bałam się białych zasłon w sypialni, ale wyszło bardzo fajnie. I do tego biały dywan.

Jaki kolor sofy Cię interesuje?

Przepraszam, źle Cię zrozumiałam. Poprostu tapeta którą wybrałaś nie pasowała mi do zieleni, ale skoro chcesz ściany szare... to może być interesujące:) A chcesz wprowadzić jakiś kolor który ożywi wnętrze? Czy skupić się na bieli, szarości i graficie? Nie wspominałaś czasem o fiolecie?:)

Aha, już rozumiem. A wracając do wyburzenia ściany w kuchni, myślałam jeszcze o zamontowaniu w miejscu wybitej ściany paneli przesuwnych montowanych przy suficie. Z jednej strony mogłabyś nakleić na nie tapetę, którą wybrałaś, a od strony kuchni pomalować na kolor, który będzie w kuchni dominował. Wydaje mi się że byłoby to ciekawe rozwiązanie.:)

Ale to są tylko moje pomysły, nie wszystkim muszą się podobać:)