Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szukam pomocy w opracowaniu koncepcji ogrodu

Recommended Posts

Kto dobierał rośliny na tym planie?

Mamutowiec olbrzymi na piaskach? :)

Działka jest bardzo duża. Jej zagospodarowanie będzie zależało od posiadanych środków finansowych. Można na całości zrobić ogród ale będzie to kosztowne. Można ogród zrobić tylko przy domu a dalej część swobodną, leśną z łąką zamiast trawnika.

Edytowane przez Elfir

Ja nawet nie chcę aby ktoś to robił za mnie ale na forum jest kilka osób które znają się na rzeczy i może powiedzą "weź nie sadz tego tylko to w takim układzie będziesz zadowolony" sam osobiście sporo wiem na temat roślin lecz chodzi też tu o wyczucie "smaku" przestrzeni itp. Dziękuję.

A mnie nie chodzi o koszty wykonawstwa przez firmę, tylko o sam koszt roślin, ziemi, trawnika.

Po prostu spotykam się z forumowiczami, dla których byłaby to ogromna przestrzeń do założenia i dalszej pielęgnacji, stąd moja uwaga :)

Skoro masz pomysł na działkę, wrzuć swoją propozycję to postaramy się podpowiedzieć czy jest ok czy coś poprawić.

Ja nawet nie chcę aby ktoś to robił za mnie ale na forum jest kilka osób które znają się na rzeczy i może powiedzą "weź nie sadz tego tylko to w takim układzie będziesz zadowolony" sam osobiście sporo wiem na temat roślin lecz chodzi też tu o wyczucie "smaku" przestrzeni itp. Dziękuję.

Może ta pani pomoże ?

http://forum.muratordom.pl/blog.php?43775

[Witam

podstawowe pytanie skąd jesteś ? fajnie byłoby się spotkać ,to ważne aby poznać osobę która będzie przebywała w tym co zaprojektuję ::::::)))))) ale istnieje również możliwość na odległość ,,,, mogę przesłać fotki z moich pomysłów i realizacji na email właśnie pracuję nad dyplomem z architektury krajobrazu

pozdrawiam Basia