Larix1 10.06.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Szukam kogos kto by mi stworzył koncepcję ogrodu. Osobiscie nie mam umięjetności artystycznych a to podstawa mam już działkę na któraj rośnie kilka drzew owocowych i kilka innych potrzebuję pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.06.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Za darmo czy za opłatą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturPoniatowski 10.06.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 (edytowane) wrzuć zdjęcia wtedy pomyślimy ile to będzie kosztowało Edytowane 10 Czerwca 2010 przez ArturPoniatowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ady 10.06.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 rozumiem że Artur żartuje ale BTW to ciekwa koncepcja że cenę podaje nie projektant tylko jego klient.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Larix1 11.06.2010 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Nie ma nic za darmo:) Za opłata ale z rabatem. A i jakie zdjęcia mam wrzucić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.06.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Myślę, ze po prostu napisz do wykonawców z prośbą o złożenie oferty.Bo na forum pomagamy, ale nie robimy za darmo wszystkiego od zera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewalm 14.06.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 albo daj chociaż plan działki i parę informacji o warunkach, glebie - bo nawet nie wiadomo o czym mowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Larix1 15.06.2010 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 (edytowane) Działka lekko pochylona z północy na południe gleba słaba. W załączeniu drobny pomysł ale każdą podpowiedz biorę pod uwagę. Edytowane 16 Czerwca 2010 przez Larix1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 15.06.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 No i napisz skąd jesteś. Wg. mnie odległóść klienta od projektanta ma spore znaczenie w kwestii jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.06.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 (edytowane) Kto dobierał rośliny na tym planie? Mamutowiec olbrzymi na piaskach? Działka jest bardzo duża. Jej zagospodarowanie będzie zależało od posiadanych środków finansowych. Można na całości zrobić ogród ale będzie to kosztowne. Można ogród zrobić tylko przy domu a dalej część swobodną, leśną z łąką zamiast trawnika. Edytowane 15 Czerwca 2010 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Larix1 16.06.2010 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Zmiana koncepcji. Piachy to za dużo powiedziane nie mam jeszcze badania gleby ale do zrobienia. A co do wielości działki to przepraszam jaka duża 2100 m2 ?? Przecież to mała działeczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.06.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Ok. Skoro tak twierdzisz.Przciętnie ludzie mają ok 600-800, max 1000 m2.Możesz popytać się ile kosztowało ich założenie ogrodu i pomnóż razy dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Larix1 16.06.2010 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Ja nawet nie chcę aby ktoś to robił za mnie ale na forum jest kilka osób które znają się na rzeczy i może powiedzą "weź nie sadz tego tylko to w takim układzie będziesz zadowolony" sam osobiście sporo wiem na temat roślin lecz chodzi też tu o wyczucie "smaku" przestrzeni itp. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.06.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 A mnie nie chodzi o koszty wykonawstwa przez firmę, tylko o sam koszt roślin, ziemi, trawnika. Po prostu spotykam się z forumowiczami, dla których byłaby to ogromna przestrzeń do założenia i dalszej pielęgnacji, stąd moja uwaga Skoro masz pomysł na działkę, wrzuć swoją propozycję to postaramy się podpowiedzieć czy jest ok czy coś poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ady 17.06.2010 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Przez jeden z narożników boiska przechodzi warstwica 154,5 a przez inny 153,5 - drtużyna grająca na "dolnej" połowie będzie miał pod górke a piłka i tak zawsze będzie sie toczyc do ich bramkiJesli boisko musi byc to czekają Cię spore roboty ziemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 17.06.2010 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Ja nawet nie chcę aby ktoś to robił za mnie ale na forum jest kilka osób które znają się na rzeczy i może powiedzą "weź nie sadz tego tylko to w takim układzie będziesz zadowolony" sam osobiście sporo wiem na temat roślin lecz chodzi też tu o wyczucie "smaku" przestrzeni itp. Dziękuję. Może ta pani pomoże ? http://forum.muratordom.pl/blog.php?43775 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Larix1 17.06.2010 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Powierzchnia już wyprofilowana i równa druga sprawa sadzonki mam za darmoszkę wiec o to się nie martwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spojrzenie71 17.06.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 [Witam podstawowe pytanie skąd jesteś ? fajnie byłoby się spotkać ,to ważne aby poznać osobę która będzie przebywała w tym co zaprojektuję :::::))))) ale istnieje również możliwość na odległość ,,,, mogę przesłać fotki z moich pomysłów i realizacji na email właśnie pracuję nad dyplomem z architektury krajobrazu pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts