Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Efilo

mam pytanie co do kuchni: masz pochłaniacz a nie wyciąg czy on daje radę zapachom i parze tzn w ogóle jest ok? nie wiem czy masz moze wenrtylację mechaniczną? Kurczę mam zagwochę czy dawać wyciąg czy pochłaniacz.. mam wentylację mechaniczną i w kuchni kratka wypada tuż obok planowanego wyciągu wiec nie wiem czy takowy potrzebny. Kanał do wyciągu miałby iść w górę w ściance kolankowej tuz obok planowanego łóżka jednego z synków i zastanawiam się czy nie byłoby tam zbyt głośno.. Doradź proszę i Was wszystkich na pogaduchach również porszę o opinie bo jutro mi instalator wchodzi...

NO a ja bym sobie dała ręke z zegarkiem odciąć, że widziałam na pudle znak skóry.

Dobrze jednak, że jestem blond. To wiele tłumaczy :)

65% akryl 35% poliuretan. Dość dziwny skład jak na skórę. Może mówimy o innym fotelu? :)

Alutka. Ja jestem z pochlaniacza zadowolona.

dziewczyny, wiem, że temat był swego czasu dyskutowany, ale nie zakodowałam najważniejszych informacji, więc proszę o streszczenie:)

system nawadniający jakiej firmy polecacie? może ktoś ma namiary na sprawdzoną firmę z woj. śląskiego, która w zamian za zakup materiałów wykonałaby projekt takiego systemu - samo wykonawstwo raczej nie wchodzi w grę.. za orientacyjne koszty też będę wdzięczna, choćwiem, że to od wielu czynników zależy..

Efilo

mam pytanie co do kuchni: masz pochłaniacz a nie wyciąg czy on daje radę zapachom i parze tzn w ogóle jest ok?

Pracujący wyciąg zakłóca pracę wentylacji mechanicznej. Dlatego przy tym systemie zaleca się wyłącznie pochłaniacze. Owszem, można kombinować z osobnym kominem, ale chyba nie po to robi się szczelny dom pod wentylację mechaniczną, by potem dziurawić ściany.

Pracujący wyciąg zakłóca pracę wentylacji mechanicznej. Dlatego przy tym systemie zaleca się wyłącznie pochłaniacze. Owszem, można kombinować z osobnym kominem, ale chyba nie po to robi się szczelny dom pod wentylację mechaniczną, by potem dziurawić ściany.

No proszę :D U mnie tak wyszło przez przypadek i będę mieć pochłaniacz właśnie. Panowie zapomnieli wybudować mi kanał wentylacyjny do okapu, a mam rekuperację, więc jednak będzie git, hihihi

My po przeanalizowaniu za i przeciw stwierdziliśmy ze podpinanie okapu pod wentylacje nie byłoby zbyt dobrym pomysłem. Cieszę się ze się nie zdecydowaliśmy.

Nelli muszę być przed kompem żeby wrzucić link dlatego nie pisze. Ale spróbuj wrzucic w Google leather master

A ja będę mieć wylot z okapu na zewnątrz... W podbitce....

Tylko tyle, że u mnie z kuchni wychodzi na strych i ze strychu w podbitkę.... Wiec nie potrzebuję dodatkowego komina.

własnie tak miało isc u nas tyle, że na strychu w tym miejscu wypada pokój chłopców.

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi i chyba faktycznie pochłaniacz da radę tym bardziej, ze jak pisałam zasys wentylacji wypada tuz obok płyty.

czytałam wczoraj o Hunterze.. wiele osób go poleca.. o Gradenie zreszta też czytałam ;) nastawiam się na samodzielne wykonanie tego systemu, ale niekoniecznie musi być aż tak amatorski :) Huntera też wiele osób robiło samodzielnie na podstawie projektu przygotowanego przez firmę sprzedającą system.. tą drogą chciałabym iść. Dziękuję za odpowiedzi :)

alutka obecnie produkowane pochłaniacze maja bardzo dobre parametry, więc na pewno sobie poradzą :)

a na marginesie.. spotykałam sie dzisiaj z panią od ogrodów.. przegadałyśmy prawie 4 godziny.. a na koniec pani opowiedziała o swoim marzeniu - dom z antresolą nad salonem i biblioteka na tej antresoli.. wspomniałam, że znam jeden taki cudny dom z cudnymi lampami - potocznie "gluty".. a pani na to wyciągnęła z kieszeni komórkę ze zdjęciem.. glutów.. jak widać - znalazłyśmy wspólny język :)

wreszcie dotarłam do domku wiec moge wkleić linka dla zainteresowanych pielegnacja skóry bynajmniej nie własnej ;)

http://www.tkm.com.pl/

skabuniu dziękuję za komplement :) rozumiem że gluty nie były moimi glutami. co do hunter polska - mają super kompetentną ekipę i projektują nawet zdalnie. mogą też polecić wykonawców. zresztą z tego co pamietam nasz forumowy yurec też ma huntera w swojej ofercie