mario31 20.06.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 A my wczoraj zrobiliśmy sobie mala wycieczkę do naszych południowych przyjaciół prokupit letni nabytku. Stolika co prawda nadal brak ale przynajmniej mamy już podusie co to na nem se prijemne sedi. I jeszcze lezanki sztuk dwie przybyły. A gdzie foty...!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.06.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Mario... a ja mogłabym poprosić o galerię? I jak możesz to zajrzyj do komentów... bo nieźle namieszałam i proszę o opinię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.06.2010 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Dzień dobry w poniedziałek. Idę szukać roślinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matalim 21.06.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Witam, chcialam sie przywitac , ogladam twoj domek juz hoho, sama jestem dopier na etapie projektu( indywidualny) ale chcielismy z jeszcze w tym roku ruszyc z fundamentami. uwielbiam do ciebie zagladac zawsz jakies superackie pomysly dajesz szkoda mi bardzo ja pewnie wszystkim tych wszystkich stron... no alw coz, tak przy okazji kilka pytan takich narazie z budowy bo o wykanczaniu to nawet jeszce nie marze z czego budowaliscie dom? o ile dobrze kojarze to bylo to cos bialego wiec nie ceramika. silka? gazbeton? i co sklonilo ku tej decyzji, aha a fundamenty macie zwykle czy plyte ? pozdrawiam i tak jak wszyscy plis........... wklej zdjecia domku wew.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.06.2010 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 (edytowane) cześć matalim mnie komentarzy nie żal bo komu by sie chcialo przez nie przebijac raz jeszcze dom wybudowany z silki. współczuje konieczności decyzji bo czytanie o 'wyższości świąt' jest męczące 'za' przemówiło to co zwykle - zdrowe, dobra akustyka, grzyb sie nie ima, duża akumulacja cieplna, brak mostków cieplnych, łatwość montażu rzeczy ciężkich itd ale pewnie znacie juz to na pamięć. fundamenty mamy zwykłe mimo że była rekomendacja płyty ze względu na badania geologiczne. jak później pokazała praktyka to był strzał w dziesiątke. wszelkie przeróbki instalacji przebiegających pod płytą to masakra Edytowane 21 Czerwca 2010 przez efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.06.2010 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 czy gdzieś pokazujesz swoje nowe nabytki oprócz tych komentarzy? y-y wszystko wklejam grzecznie tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 21.06.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 no to gdzie te nabytki bo chyba przeoczylam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.06.2010 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 21.06.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 czyli jednak nie tylko w tych komentach pokazujesz nabytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.06.2010 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 a skad. w garażu ich nie pokazuje. a juz tym bardziej nie wklejam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matalim 21.06.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 hej, no wiem nic mi nie mow, juz swira od tego dostajemy, jedni chwala to, drudzy to i tak w kolko.... ale wlasnie o tej silce tez myslelismy.... czyli mowisz ze jak masz silke to nie musisz miec plyty? bo jak komus cos o ty mowie to kazdy " o to jak z silki to musisz miec plyte bo to ciezki material..."a latwo sie to kladzie- jakie opinie? pytam bo boimy sie tez tego ze niestety bedziemy budowac dom "na odleglosc" , no moze nie caly ale wiekszosc.. i zeby czesem ktos tego nie spitolil.. przyznam ze to forum mnie tak wciagnelo ze wstaje rano robie kawe i czytam.... juz mam chyba jakas obsesje ( tak maz twierdzi ale jak tu nie miec jak tylko czekam az jakies foteczki wkleisz. . zazdroszcze ze juz sobie mieszkacie, my jeszce nie zaczynalismy a ja chce juz sofy kupowac - taka fajna promocja ( tylko nie wiem jak z Irlandii by to sciagnac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.06.2010 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 matalim jak na odległość to tym bardziej polecam silke. poza tym że można ją połozyc krzywo (jak każdy inny materiał) to raczej błędów się nie narobi. w przeciwienstwie do murów ciepłochronnych jak ci golo walnie zamiast 0,5mm zaprawy 0,5 cm to nic sie wielkiego poza zuzyciem zaprawy nie stanie. w przypadku materiałów ciepłych każda taka niedoróbka składa sie na sume mostków cieplnych obniżających 'ekonomiczność' budynku. o płycie jako wymogu nigdy w życiu nie słyszałam a czytałam dwa lata o materiałach na dom zanim podjęliśmy decyzję. fakt to ciężki materiał i nie można go ciąć nożyczkami do paznokci jak suporeksu więc na pewno jest trudniejszy w tym znaczeniu do położenia. ale to Tobie ma sie dobrze mieszkać a nie majstrowi lekko nosic prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.06.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 efilo - odmiana hortensji Vanilie Fraise ma inną nazwę "Renhy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 21.06.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Monia polecam. Jedyny problem to to że dziecko za chinskiego boga nie chce z niego wyjsc. Bardzo ładny!!! Taras cudny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.06.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 dobry wieczórja tez się cieszę że wybrałam silikaty:) Ewcia dobrym doradcą jest;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matalim 22.06.2010 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 wielkie dzieki, chyba tak zrobimy silka i sama lawa a nie plyta( bo to tez koszta wieksze sa), a wentylacje mech macie?jak sie sprawuje? dom w ogole ile metrow ? przepraszam ze tak pytam pewnie byla mowa wzesniej ale skoro "wczesniej" zniknelo to mam usprawiedliwienie:-) dziewczyny zobaczcie na godzine co ja tu jeszcze robie, dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matalim 22.06.2010 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Efilko jeszcze tylko jedno pytanie, wy mieliscie silke pioro- wpust? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 22.06.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Ludzie budujcie na spoiny a nie pioro i wpust sama wybudowalam na pioro i wpust ale jestem po szkoleniu z normy murowej i teraz jestem madrzejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 22.06.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 tez bym teraz budowała na spoine nie na p+w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.06.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 No to nie mogły tak rok temu napisać... Bo... I już argument... A tak to i ja mam na P+W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts