markoto 22.06.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 bo rok temu to nie wiedzialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 22.06.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 a to sie wtedy wydawało, ze na p+w bedzie stabilniejsze i wogóle mniej mostków, mniej zabawy i szybciej. A tu guzik. Szczeliny pionowe powinny byc robione na dobrym kleju jak i poziome. Sciana szczelniejsza i stabilniejsza, zwłaszcza ze i tak cegły na p+w nie są nalezycie dociskane do siebie na budowach, a te całe pióra to nie są az takie uczciwe jak sobie je wyobrazałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-nita 22.06.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 ja też mam na p+w i pozostaje ni się z tym pogodzić,bo teraz i tak już po ptokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 22.06.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 no i ja z piórem już zostanę niedawno widziałam reklamę kleju wienerbergera do ceramiki zamiast zaprawy... pewnie cenowo masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 22.06.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 zaprawa jest ok nie ma sie co szarpac na spoiny na klej i tak trzeba docieplic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 22.06.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 może to ma wieksze znaczenie przy ścianie jednowarstwowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matalim 22.06.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 ludzie dzieki ze tu jestescie.... no wlasnie tak to jest ze ponoc "pierwszy dom dla wroga.....itd" no wlasnie mi sie tez wydawalo ze jak pioro i wpust to lepiej, mniej mostkow termicznych itd... tyko wiecie co mnie jeszce martwi , to ze ten koles ktory ma nam to robic buduje caly czas z ceramiki,(wiem ze jest porzadny, uczciwy i naprawde mozna mu zaufac- budowal u meza sistry i tez budowali na odleglosc i naprewde go polecaja) jak mu mowilismy ze my bedziemy chciec prawdopodobnie z innego materialu, to mowi ze bez sensu, ze ceramika jest najlepsza i jak on to powiedzial "przyjazna czlowiekowi", oczywiscie on to moze zrobic jak chcemy z silki ..........ale czy silki nie powienien klasc ktos kto umie to robic, czytalam ze trudno jest znalesc kogos kto kladzie silke na zaprwe klejowa i trzeba to umiec zrobic a jak ma to klasc ktos kto tego nie robil to lepiej zeby w ogole tego nie robil.. Efilko przepraszam ze zasmiecam ci komenty moimi silkami ale wy jestescie tak pomocni...... to dzieki wlasnie tym komentarza czlowiek moze budowac dom z jak najmniejszymi bledami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 22.06.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Cześć Efilo Tarasik bardzo ładny tylko kawkę na nim pić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.06.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 W przypadku silikatów martwienie się o mostki termiczne ma taki sam sens, jak na tonącym "Titanicu", ze zrobiło się chłodniej.Przecież silikaty to jeden wielki mostek cieplny! Ściany jednowarstwowej z tego nie zbudujecie. Silikat trzeba ocieplić. W związku z powyższym nie ma znaczenia, czy ściana jest murowana czy na wpusty, czy na zaprawie ciepłochronnej czy nie. I tak izolacją przy silikatach jest wyłącznie styropian lub wełna. I dopiero układając izolację warto martwić się o to czy jest na wpust, czy jest prosto, czy nie ma szczelin, czy właściwie nałożono klej. Martwienie się o mostki podczas samego murowania ma sens jedynie przy ścianach jednowarstwowych - a takich z silikatów się nie buduje.Co do płyty - na zwartych rzutach budynków i piaszczystej glebie lekka (!) płyta fundamentowa (to coś innego od klasycznej płyty fundamentowej) może wyjść taniej niż klasyczne ławy. A co do mitu o "przyjazności" ceramiki - proszę porównać promieniotwórczość cegły i silikatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 22.06.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Ja nie mowilam o wyzszosci laczenia na zaprawe pionowa w porownaniu na p+w ze wzgledu na izolacje termiczna ale na przenoszenie obciazen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 22.06.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 ale się wyszkoliła ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.06.2010 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 matalimczy na p+w czy na spoinę pionową - myślę że zdecydujesz z majstrem - ja nie widzę różnicy. ale może dziewczyny po szkoleniu napiszą dlaczego spoina jest lepsza - - czym różni się dom ze ścianą na p+w od takiego tradycyjnego co do tego że majster buduje ceramiką - tak jak pisalam wczesniej - silikaty są cieżkie i trzeba się nanosić więc się nie dziwię że wolałby ceramikę. co do jego umiejętności - jak potrafi ceramiką to tym bardziej wyjdzie mu silikatami. no i elfir ma rację. niestety cegła, a w tym ceramika nigdy nie będzie tak zdrowa jak silikaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 22.06.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Efka, rządam zdjęć nabytków tarasowych, a nie jakiejś paplaniny o mostkach termicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.06.2010 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 rusz swoją królewską pupę to ci pokaże jakie kupiłam hortensje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 22.06.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 ja cie pierdziele następna sie na drzewnianym, moim wyśnionym tarasie byczy piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 22.06.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 W niedziele będziesz w domu?? To się ruszę Mam wyjazd do Planetarium, więc bedę miała chwilę wolnego, bo wioze moje dziecię i siorę. Ja mam mieć wtedy luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.06.2010 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 malmuc zapraszam do wspólnego byczenia nadmieniam że w weekend zakupiliśmy leżanki :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 22.06.2010 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Ewka ja cie pukne zaraz, pokazuj czym predzej bo ci sie zwalimy na glowe wiec wiesz lepiej fotki cyknac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 22.06.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Cześć Efi! Chciałabym nieśmiało zapytać kiedy mogłabym odebrać Habę..?! A może będziesz w moich okolicach..?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.06.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 dobry wieczórja to podejrzewam że Ewcia tak celowo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts