Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

Taras jeszcze w powijakach ale już cieszy oko

http://img204.imageshack.us/img204/1808/taras4a.jpg

Pięknie się zapowiada..! :yes::cool:

A tak swoją drogą: niech mi ktoś wyjaśni dlaczego czasami widać mocowanie desek (gwiździe) a czasami cała deseczka jest gładka..?!

Rozumiem, że to zależy od tego do czego się mocuje i jakim sposobem, tak!?

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Maryś

zależy od sposobu mocowania - albo przykręcasz deski do legarów spaxami (nazwijmy to gwoździe ;) ) albo stosujesz system nazywający się bodajże iclip - do legarów są przymocowane specjalne talerzyki w które wklikuje się specjalnie wyfrezowane deski - coś jak przy montażu paneli tylko oczywiście z zachowaniem szpar między deskami.

ja mogłam wybrać oba systemy. z tym że wolałam nie ryzykować bo iclipy potrafią przy ładnej pogodzie wyskakiwać.

Maryś

zależy od sposobu mocowania - albo przykręcasz deski do legarów spaxami (nazwijmy to gwoździe ;) ) albo stosujesz system nazywający się bodajże iclip - do legarów są przymocowane specjalne talerzyki w które wklikuje się specjalnie wyfrezowane deski - coś jak przy montażu paneli tylko oczywiście z zachowaniem szpar między deskami.

ja mogłam wybrać oba systemy. z tym że wolałam nie ryzykować bo iclipy potrafią przy ładnej pogodzie wyskakiwać.

Bardzo dziękuję za wyjaśnienie..! ;)

dużooo trawy, pnączy i dużo cienia ;)

Lubię paprocie, rośliny o dużych liściach, mamy piękne gigantyczne brzozy, orzecha, dąb.

Planuję część ogrodu przeznaczyć na szklarnię, porzeczki, maliny, jeżyny, borówkę i poziomki i truskawki – ta część będzie niewidoczna z ulicy.

Blisko tarasu znajdzie się wiata z grillem, wędzarnią i wiejską kuchnią (najchętniej z piecem chlebowym) – to wszystko z cegły ręcznie formowanej z która jest na elewacji.

Do tego chcę ładnie wkomponować plac zabaw dla dzieci.

A póki co czeka nas malowanie ścian ;)

Przyszłam się przywitać :D i po prośbie ;)

W sprawie blatu kuchennego mam pytanie: wiem, że klejony z 3 warstw i że kupowałaś chyba te blaty przez internet a stolarz Ci sklejał, tak???

Podawałaś też stronę internetową, przypomnisz? pliiiisss....

Miłego dnia :)