Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mata na lodówkę

alfa36

Recommended Posts

Rok temu postanowilam, ze bedziemy mieli białą kuchnię. W międzyczasie kupiliśmy równiez białą lodówkę. Jakoś nie przyszlo mi do glowy, ze może coś nie grac... Okazuje się, ze biel bieli nie jest rowna i fronty wpadają w beż, a lodówka jest biala z podświatą niebieską. Wygląda to okropnie. W necie znalazłam takie maty na lodówkę: http://oklejgo.pl/na-lodowki.html Ale czy to się sprawdzi? Ma sens? Zastanawiamy się, czy może daloby się tę lodowkę ewentualnie przem,alowac na kolor frontow kuchennych. Co myślicie?

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chyba tak zrobimy. Pomalowac zawsze można (swoją drogę kiedys mielsmy pomalowaną na zielona (do kolorystyki lazienki) pralkę. Fronty mam białe i kilka szafek z jasno szarymi obramowaniami i mleczną szybą; grafitowy blat, garfitowa płyta i zlew; na scianie zamiast płytek będzie mleczna szyba, na podalodze woodentic brown, jasnoszara roleta, niewiele sciany widac, a to co widac pomalowane egispką bawelną duluxa (taki jasniutki szaro brązowy kolor). Zastanawiam się nad tym motywem z kawą, choc generalnie chcialam do tej kuchni zielone dodatki. A może powinnam ożywic kuchnię..... Poki co jest taka jakas nijaka.

Może dodatki limonkowe?

I dać lodówkę okleić w zakładzie, który okleja samochody foliami z nadrukiem reklam?

Wtedy wzór mógłby być w formie fototapety z plasterkami limonek - trzeba by było poszukać odpowiedniego zdjęcia w necie.

http://todayfashion.com.vn/eshop/images/stories/green-lemon-wallpapers_7346_1152x864.jpg

Edytowane przez Elfir

Dzięki za podpowiedź. Muszę zorientowac się, jaki jest koszt takiej folii. Ale folia moze pewniejsza od tej maty. Skoro nie odłazi od samochodwo to tym bardziej nie odejdzie (szybko) od lodowki.... tak sobie myslę. Co do koloru to rzeczywiscie myslalam o zielonych dodatkach, choc pewnie limonka bedzie bardziej wyrazista

Z tego co wiem to te maty nie są naklejkami a magnesami. Czemu miałyby odłazić? Możesz też kazać wydrukować coś na folii monomerycznej i nalepić sama. Na pixersie jest tego tyle że ja już miesiąc szukam stosownej tapety do łazienki:)

Tu masz link i życzę dużo cierpliwości:)

http://pixers.pl/fototapety/szukaj/?q=wydma&p=71

Jeśli się jednak zdecydujesz na oklejanie "samochodowe" to daj znac jak wyszło.

• 5 weeks później...
Niestety jeszcze nie mam i na pewno jeszcze trchę potrwa zanim będę miala. Czasu jakby coraz mniej... wkrotce ,mam nadzieję, sie przeprowadzimy i wtedy, tez mam nadzieję, znajdę czas na tę lodowkę. Poki co walczę z bateriami i szukam odpowiedniego materaca, czyli rzeczy, bez ktorych mieszkac się nie da;)

Super!

Też tam zajrzałam,. te maty to na jakiej zasadzie? Folii samoprzylepnej?

Ja nie mam problemu z lodówką a ze zmywarką. Kupiiłam białą a kuchnię mam brązową i stalową i jest to jedyna biała rzecz :)

Na rzaie została oklejona okleiną meblopodobną ale nie znalazłam takiej, jak fronty szafek i wygląda średnio. Tyle ze mniej ją widać. Zębów nie szczerzy ;)

Aaa folię nalepie się łatwo. Smarujesz front wodą z dużą ilością płynu do naczyń, przylepiasz a potem wyciskasz płyn ścierkĄ i tyle