MRS.CONSTR. 08.09.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 (edytowane) No wrzuce,tylko nie wzielam dzisiaj aparatu ,zdjecia beda w sobote .....do tego czasu mnie nie bedzie na budowie......cierpliwosci;) Brame juz tez zamowilam (tysz bedzie biala:D) Ciekawa jestem czy nie przeplacilam???? Edytowane 8 Września 2011 przez MRS.CONSTR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.09.2011 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 trzymamy za słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.09.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 a jaka brama? rozmiar, model, napęd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 08.09.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Ja chcę zobaczyć witryny i dom z tymi witrynami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 11.09.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Słupy możesz później zamocować wwiercając się z stopy i wklejając tam kotwy.W zależności od budowy i rodzaju słupa, można też na etapie lania stopy wypuścić startery pod słup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.09.2011 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Słupy mają być kwadratowe 10 x 10 cm, nie pamiętam grubości ścianke z projektu, ale puste w środku. Te startery to jakie by miały być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.09.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Ładnie mąż umie rysować. Dlaczego więc nie zaprojektujesz jak on chce? Troszkę narysowałam niezgrabnie, bo myszka w paincie, ale tak to mniej więcej powinnaś zaaranżować, by przypodobać się mężowi. http://img838.imageshack.us/img838/9022/ddcsc.jpg Na pierwszym planie rysunku męża masz lekką kompozycję pod tarasem - idealna do zbudowania z rozplenicy, trzcinnika i kostrzew (nawet tych większych, np. kostrzewy Mariera). Pod trawami można dać rozchodniki, smagliczkę, goździki pierzaste i inne niskie i niezbyt wymagające byliny. Na drugim planie oprzyj rabatę o basen i zrób ją w formie języczka. Na rysunku masz coś wyższego i smukłego po lewej - może buk "Purple Fountain" lub wiąz "Wredei" albo wiśnia "Amanogawa". Dla zrównoważenia bardziej w prawo znów wysmukła forma, ale już raczej kępa, np. wysokiego miskanta "Morning Light" . Do tego piwonie, hortensja "limelight", liliowce, irysy syberyjskie (świetnie wyglądają przy basenach), żurawki i ciemierniki. A teraz zajmiemy się tłem. Jest ciemne, co sugeruje albo bluszcz na siatce albo rząd kolumnowego cisa. Na tym tle ciekawe, ale nie za wysokie drzewka (klon cynamonowy, klon tatarski, brzoza himalajska, dereń Kousa) prowadzone w formach wielopniowych (da się takie kupić lub wyprowadzić samodzielnie). Drzewka podsadzone są łanami funki, paproci, bergenii, ciemiernika, liriope, a na przy kwaśnej ziemi można w poszyciu dac niskie różaneczniki "Scarlett Wonder" (z tym, że kwaśnej ziemi nie dawać pod cisy) Po prawej stronie rysunku, zupełnie na brzegu rabata się lekko wybrzusza - widzę tam świerka serbskiego podsadzonego innymi iglakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.09.2011 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Dziękuję, Elfir Muszę to sobie wszystko na spokojnie przestudiować i poukładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.09.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Tatarak, zamawiaj dachówkę w te pędy, Nelskamp zakończył przyjmowanie zamówień na ten rok. Żeby Cię jeszcze jakoś wcisnęli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.09.2011 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 nie załamuj mnie Karol mi powiedział, że na podstawie tego co mam od Magika nie da się zamówić, i że jak zamówię na początku października to będzie w listopadzie. lecę do niego dzwonić. i dzięki za cynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.09.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 z domówieniami pewnie Cię gdzieś wciśnie, tylo zamówienie główne złóż. To świeże info - z dziś rana byłam w MSM. Pozdrów pana Karola ode mnie.Jak coś, to zostało mi kilka gąsiorów i dachówek, możesz je wziąć, jeśli masz ochotę. Ale czerń stara angobowana, nie Salikowy kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.09.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 ale piękny ogród Ci się szykuje. Może go skopiuję, tylko bez basenu Te wszystkie rośliny są dla mnie jak czarna magia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.09.2011 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 no... to po nelskampie. w tej chwili już nie przyjmują zamówień. "na razie" jeszcze można zamówić turmalin, aktuę i może domino oraz piano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.09.2011 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Spirea, kopiuj, co zechcesz. idę oglądać turmalin w sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.09.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 szybko się zwinęli z dachówką, a jakie masz różnice w cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.09.2011 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 nie mogę zrobić wyceny, bo nie mam rysunku dachu przy poprzedniej wielkości różnica między Nibrą a Piano była ok. 5k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.09.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Buuu Domino nie ma, problemy z dystrybucją jak zwykle. A Euronit Kapstadt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.09.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Tatarak - zadzwoń do TopDachSystem (http://www.topdachsystem.pl/) i zapytaj czy Ci ściągną jeszcze i za ile z dostawą do Wrocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.09.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Ale to jest problem ogólnie Nelskampa fabryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.09.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Madeleine - ja rozumiem że to jest problem fabryki, bo ten sam problem mieliśmy z Creatonem w ubiegłym roku przy okazji naszego dachu.Ale TopDachSystem jest też największym importerem Nelskampa w Polsce i podobno czasami mogą złożyć zamówienie którego nie przyjmie nikt inny.ATSD to nieźle im musiało sypnąć zamówienia w tym roku...My rok temu składaliśmy zamówienie w listopadzie i nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts