Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ładnie mąż umie rysować.

Dlaczego więc nie zaprojektujesz jak on chce? :)

Troszkę narysowałam niezgrabnie, bo myszka w paincie, ale tak to mniej więcej powinnaś zaaranżować, by przypodobać się mężowi.

http://img838.imageshack.us/img838/9022/ddcsc.jpg

Na pierwszym planie rysunku męża masz lekką kompozycję pod tarasem - idealna do zbudowania z rozplenicy, trzcinnika i kostrzew (nawet tych większych, np. kostrzewy Mariera). Pod trawami można dać rozchodniki, smagliczkę, goździki pierzaste i inne niskie i niezbyt wymagające byliny.

Na drugim planie oprzyj rabatę o basen i zrób ją w formie języczka. Na rysunku masz coś wyższego i smukłego po lewej - może buk "Purple Fountain" lub wiąz "Wredei" albo wiśnia "Amanogawa". Dla zrównoważenia bardziej w prawo znów wysmukła forma, ale już raczej kępa, np. wysokiego miskanta "Morning Light" . Do tego piwonie, hortensja "limelight", liliowce, irysy syberyjskie (świetnie wyglądają przy basenach), żurawki i ciemierniki.

A teraz zajmiemy się tłem. Jest ciemne, co sugeruje albo bluszcz na siatce albo rząd kolumnowego cisa. Na tym tle ciekawe, ale nie za wysokie drzewka (klon cynamonowy, klon tatarski, brzoza himalajska, dereń Kousa) prowadzone w formach wielopniowych (da się takie kupić lub wyprowadzić samodzielnie). Drzewka podsadzone są łanami funki, paproci, bergenii, ciemiernika, liriope, a na przy kwaśnej ziemi można w poszyciu dac niskie różaneczniki "Scarlett Wonder" (z tym, że kwaśnej ziemi nie dawać pod cisy)

Po prawej stronie rysunku, zupełnie na brzegu rabata się lekko wybrzusza - widzę tam świerka serbskiego podsadzonego innymi iglakami.

z domówieniami pewnie Cię gdzieś wciśnie, tylo zamówienie główne złóż. To świeże info - z dziś rana byłam w MSM. Pozdrów pana Karola ode mnie.

Jak coś, to zostało mi kilka gąsiorów i dachówek, możesz je wziąć, jeśli masz ochotę. Ale czerń stara angobowana, nie Salikowy kolor.

Madeleine - ja rozumiem że to jest problem fabryki, bo ten sam problem mieliśmy z Creatonem w ubiegłym roku przy okazji naszego dachu.

Ale TopDachSystem jest też największym importerem Nelskampa w Polsce i podobno czasami mogą złożyć zamówienie którego nie przyjmie nikt inny.

ATSD to nieźle im musiało sypnąć zamówienia w tym roku...

My rok temu składaliśmy zamówienie w listopadzie i nie było problemów.