gosia1719499730 13.01.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Osowa, a jaka firma produkuje takie "cuda" i ile taki komfort kosztuje?Dobry materac kosztuje ok 1000 zł...jeden podobno lepeij miec 2, jeden męski drugi damski tak przynajmniej tłumaczyła mi Pani w sklepie.Ja na razie nie mam ale w nowym domu planuje sobie sprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 16.01.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Dobry materac kosztuje ok 1000 zł...jeden A takie łoże z Boconceptu? Bardzo ładne zresztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 16.01.2005 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Dobry materac kosztuje ok 1000 zł...jeden A takie łoże z Boconceptu? Bardzo ładne zresztą.W promocji 1600,a narmalnie ok 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 17.01.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 mnie podobają sie bardzo mebelki olcha z ratanemhttp://www.pinea.prv.pla poniżej model łózka http://mgx85.webpark.pl/images/lozka/z_rattanem_140_200.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwiani 27.01.2005 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 a ja mam łóżko z nogami z litego drewna, a rama jest z blachy perforowanej i nieżle sie trzyma od 4,5 lat; dodam,że często używane jak je zobaczyłam pierwszy raz, to zatkało mnie z wrażenia, kto takie meble kupuje, myślałam, ale mąż mnie przekonał i już wiem, kto kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 27.01.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 z IKEA bardzo podoba mi się to łózko http://www.ikea.com/PIAimages/22026_PE089812_S4.jpg Jestem ciekawa jak się sprawuje. Hmmm mój narzeczony twierdzi, że wygląda jak ławka w parku, ale mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 21.10.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 ja musze mieć łóżko złożone z materaca sprężynowego na ramie drewnianejmateraca właściwiegoinaczej, przy takich ramach mam ciagle poobijane piszczele!Jak Wy to robicie, że nie uderzacie się o wystające ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 27.09.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Szukam producenta ładnych, nowoczesnych, najchętniej w naturalnych okleinach mebli do sypialni i nic nie mogę znaleźć. Możecie polecić jakąś firmę?Gdzie kupowaliście swoje mebelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apia 27.09.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Ten sam problem spedza mi sen z powiek od kilku miesiecy Poszukuje nowoczesnej sypialni w naturalnym fornirze, najchetniej w czeresni lub orzechu (cieplym odcieniu). Niestety, praktycznie wszedzie niepodzielnie panuje wenge. Jesli interesuje Cie takie wybarwienie(wenge), to moge Ci podpowiedziec, ze ladne sypialnie w tym kolorze ma Formanowa, Profap, BoConcept, BFM. Ceny maja dosc wysokie, ale wykonanie ok. U mnie najwiekszym problemem jest szafa. Potrzebuje duzej, pojemnej szafy, bez udziwnien, o cos w tym stylu http://www.mercury.it/home.php?b=2&ofsp=2&ctg_cat_id=18&menu_id=2&page_id=11 Z uwaga bede sledzic Twoj watek, moze ktos cos nowego podpowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 28.09.2006 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Jest jedno miejsce które słynęło kiedyś z produkcji mebli. Teraz się o nim mało mówi. Ale wszystko co tam zobaczyłam przyprawia o zawrót głowy. Myślę, że zanim kto kolwiek zacznie się meblować winien tam zajrzeć. Miejsce nazywa się Kalwaria Zebrzydowska i jest tam kilka pawilonów wystawienniczych. Oczywiście królują meble stylowe ale i nowoczesnych nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 28.09.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Mi sie podoba seria art deco voxa, no ale to taka nowoczesnosc "nawiazujaca" http://www.vox.pl/pl/php_images/meble/artdeco_toaletka.jpg [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 28.09.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Ja również szukam od 2 miesięcy mebli do sypialni. Na razie dałam sobie spokój - wykańczam inny pokój. Do sypialni powrócę zimą, będę miała więcej czasu i będę szukać w Wa-wie,Lublinie-na pewno tam jest większy wybór. Meble które widziałam, albo są złej jakości, albo piękne i mnie nie stać(Klose) , albo te, które mi się podobają - nie są osiągalne tam , gdzie mieszkam. Szukam mebli prostych, ciemny brąz i wanilia, ewentualnie ciemny brąz, ale żeby łóżko było ze skrzynią(nie chcę na nóżkach,bo podobno szybko łóżko zaczyna jeździć po sypialni ) Ja szukam czegoś podobnego.Te akurat mi odradzono. http://images3.fotosik.pl/180/23421ac390a19912.jpg Tutaj są meble niedrogie, może komuś się spodobają: http://images1.fotosik.pl/189/6d7cd73676cc07a2m.jpg http://images1.fotosik.pl/189/104b244f93e5b997m.jpg http://mmlsr25.mmi.pl/web/m_s2.php?id=26 Na meble chę przeznaczyć 3,5 - 4 tys.zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apia 28.09.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Jako ciekawostke moge dodac, ze pani w sklepie wycenila mi sypialnie Profap(lozko, szafeczki nocne, szafa, polka) na 16tys. Szczeka mi opadla, bo az tak luksusowe to te meble nie sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninababy 28.09.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 a jak wam podoba się to łóżko??http://www.beds.pl/go/_info/?id=274 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 28.09.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Jest jedno miejsce które słynęło kiedyś z produkcji mebli. Teraz się o nim mało mówi. Ale wszystko co tam zobaczyłam przyprawia o zawrót głowy. Myślę, że zanim kto kolwiek zacznie się meblować winien tam zajrzeć. Miejsce nazywa się Kalwaria Zebrzydowska i jest tam kilka pawilonów wystawienniczych. Oczywiście królują meble stylowe ale i nowoczesnych nie brakuje. He,he .Stare, "dobre", komunistyczne czasy Tak, masz racje, mozna bylo zemdlec widzac tam wyroby naszego rzemiosla. Kalwaria Zebrzydowska to byl jednak synonim totalnego bezguscia, kiczu i specyficznej klienteli tamtych czasow. Co ciekawe dzisiaj tez jest traktowana z przymruzeniem oka. Wiekszosc malych zakladow poupadala, pozostali najelastyczniejsi na przemiany ale klientela pozostala . Oprocz Kalwarii mamy w Polsce jeszcze inne zaglebia meblowe . Np Dobrodzien w ktorym zadomowil sie P.Kler, Kepno gdzie stolarz pogania stolarza a ludziom zyje sie bez widma bezrobocia . Z niewielkimi wyjatkami wzornictwo jest pod psem a i wykonawstwo nie najlepsze - robi sie duzo ale i tanio. Z tych duzych niezle wzornictwo niestety przecietna jakosc ma Wajnert, Gawin, znakomite na europejskim poziomie i wykonaniu Com40, Kler. Ceny niestety tym wyzsze im lepszy projektant je robi, ale to juz regula taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 28.09.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Szukam producenta ładnych, nowoczesnych, najchętniej w naturalnych okleinach mebli do sypialni i nic nie mogę znaleźć. Możecie polecić jakąś firmę? Gdzie kupowaliście swoje mebelki? Soniko za duzo warunkow brzegowych na raz Najlepiej poszukaj projektu w gazecie, ktory Ci odpowiada i daj zrobic rzemieslnikowi. Tylko nie mow , ze w Krakowie takich nie ma Wlasnie tam jade do Was rozmawiac z takim majstrem, ktory robi niezle i pod projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 28.09.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Wojtek tylko szczerze byłeś i widziałeś dzisiaj czy bazujesz na opinii z przed lat. W Kalwarii byłam przejazdem wracałam z wakacji. Bo to co napisałeś mnie obraża. Ja tylko podpowiadam gdzie można coś zobaczyć w jednym miejscu. Jak będę wymieniała te systemy i tym podobne meble które kupowałam za ciężkie pieniądze to ja wiem gdzie pojadę.Zgadnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 28.09.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Soniko, zobacz do PROFABU na ul . Zawiłej (vis a vis ATTIC-U) to koło mnie, czynne mają do 17.00 ale w soboty chyba do 12.00-13.00 . Widziałem ich wzory. Bardzo ładne, dopracowane. Namiary przeslę na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 28.09.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Wojtek tylko szczerze byłeś i widziałeś dzisiaj czy bazujesz na opinii z przed lat. W Kalwarii byłam przejazdem wracałam z wakacji. Bo to co napisałeś mnie obraża. Ja tylko podpowiadam gdzie można coś zobaczyć w jednym miejscu. Jak będę wymieniała te systemy i tym podobne meble które kupowałam za ciężkie pieniądze to ja wiem gdzie pojadę.Zgadnij. Oj nie obrazaj sie prosze .Bylem i widzialem. Ostatnio w ubieglym roku ale i w tym roku zerkalem na nich na targach poznanskich.Wspolpracuje tez z kilkoma sredniej i duzej wielkosci producentami mebli /wcale nie najlepszymi, niewiele bym u nich kupil :P/ i troche znam ten rynek. Jest tradycja to widac i to sie chwali, natomiast wzornictwo jest wciaz nastawione na stala okreslona grupe klientow -producentow takich mebli znajdziesz setki w kraju. Racja, nie jest to wylacznie ten naftalinowy styl drobnomieszczanski co "przed wojna" zrozumiale, bo inaczej nie utrzymaja sie na rynku za duzo Polak widzial i za duze ma mozliwosci, musieli ewoluowac ale porownujac ich do Kler, Klose, Swarzedza /kiedys tez synonim pewnego stylu/ sa jednak z boku i oferuja generalnie sztampe a zdarza sie nierzadko , ze i kiepski gust. Nie mam nic do tego , ze podpowiadsz -dobrze, jesli kogos interesuja mebla Wajnerta srednio dobre wzorniczo i bardzo przecietne wykonawczo , zainteresuja tez kalwaryjskie, dobrodzienskie. Ot w obu przypadkach polski standard - ale dla takich Slowakow, Czechow, Wegrow juz chyba niezly poziom. . Nie mowie , zeby tu znowu komus dokuczac ale rynek meblarstwa w Polsce oparty jest glownie o eksport i on determinuje zasadniczo wzornictwo. Niewiele firm polskich pracuje naprawde indywidualnie i moze poszczycic sie swoim stylem, w kazdym razie kalwaria z pewnoscia nic nie zrobila w tej dziedzinie. Pomijam tez lobuzerskie metody jakie panuja w tej branzy i charakterystyczna polityke produkcji wiekszosci firm meblarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.09.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Mój problem z meblami do sypialni polega na tym, że chcę mieć meble fornirowane, dobrej jakości i nowoczesne, a takich mebli polskich producentów po prostu nie ma. Meble z Kalwarii odpadają, bo widziałam ich wzory, co prawda ostatnio tylko w necie, ale parę lat do tyłu także na żywo i niestety to nie jest mój styl i nie takie mam wyobrażenie o nowoczesnej linii mebli. Mnie się po prostu nie podobają. Podoba mi się za to szafa, którą wkleiła Apia http://www.mercury.it/adm/ctg/img/multiplo0013.jpg ale niestety nigdzie takiej szafy nie spotkałam . Szukam i szukam i strasznie się zniechęciłam. Moja planowana szafa ma być długa na trzy metry, a takich nie ma. Poza tym chciałabym aby łóżko i szafki nocne stanowiły z tą moją szafą całość i niestety okazuje się, że ten warunek jest nie do przejścia. Jak już znalazłam kogoś kto zrobi mi taką szafę w przystępnej cenie, to na odmianę nie zrobi mi łóżka, bo łóżek w ogóle nie robi. Inny zrobi mi i łóżko i szafę, ale za samą szafę chce 9 tys. - bez montażu . W związku z tym (na dzień dzisiejszy ) podjęłam taką decyzję - jak moja szafa ma być inna od łóżka z w/ w powodów, to będzie inna, ale zupełnie inna. Zrobię szafę z lacobelu w słonecznym kolorze - podobnym do koloru ścian, a łóżko i szafki zamówię z Klose, bo jak do tej pory to są jedyne meble, jakie mi się podobają. Suma sumarum wyniesie mnie to mniej, niż zamawianie wszystkiego w firmie, która za tę nieszczęsną szafę liczy sobie takie chorendalne pieniądze. Mam nadzieję, że z takiej kombinacji będę zadowolona i że wszystko razem będzie dobrze wyglądać. Nie przypuszczałam, że z kupnem ładnych mebli mogą być aż takie problemy. Normalnie szok. Wojtuś, a nie podałbyś mi namiaru na tego stolarza, tak na wszelki wypadek, please? Bo wiesz przede mną jeszcze jadalnia i salon . P. S. Dlaczego jak wejdę na stronę Kler, to widzę same kanapy, a innych mebli nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts