Kominki Piotr Batura 01.06.2020 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Ja będę miał kominy systemowe: - spalinowy z podwójną wentylacją (kocioł gazowy kondensacyjny) - dymny + 6 wentylacji (kominek na drewno) - wentylacyjny (6 kanałów) Moim zamiarem jest ocieplenie, otynkowanie i pomalowanie. Rozumiem, że ocieplić należy wełną, chociaż ten wentylacyjny może być styropianem? Czy płyty z wełny przyklejamy tak samo jak styropian i potem zaciągamy tak samo siatką na kleju? Czy tynk może być akrylowy? Najlepiej cienkowarstwowy z gotowych worków? Czy ocieplenie i otynkowanie należy wykonać przed obróbką blacharską?Generalnie, z mojego doświadczenia, powiem na wszystkie pytania: tak. Ja zrobiłem obróbkę blacharską i na to wjechałem siatkami (2) i tynkiem. Moim zdaniem konstrukcja nie do zajechania. Pytałeś w innym miejscu...zaczynasz od kleju, potem siatka, znów klej, siatka i znów klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 01.06.2020 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Dzięki. Po prostu zdziwiły mnie te 2 siatki, ale pewnie tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts