Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik wykańczania Analieny - komentarze

Recommended Posts

Iwek, dziękuję za tak miłe słowa :). Kuchnia jest rzeczywiście baaardzo praktyczna. System bez uchwytów w szufladach bardzo się sprawdza. Otwieram je kolanem jak mam brudne ręce. A prawdziwy skarb to kuchnia indukcyjna. Miałam obawy co do gotowania na niej ale okazało się że gotuje się bajecznie, prostu i niesamowicie szybko :)

Ja chyba też miałabym problem z imieniem męskim ;)

• Odpowiedzi 725
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Analiena !

baaardzo ladny domek! naprawde ekstra :)

widzialam juz Wasza kuchnie w watku "kuchennym" a ze nam sie podoba kuchnia w takim samym stylu postanowilam zawitac tutaj ;)

i tak przgladajac dziennik naszlo mnie pytanko, bardzo nas z mezem zaciekawily te "kratki wentylacyjne" na podlogach, mogla bys napisac co to takiego?

Witaj Analiena !

baaardzo ladny domek! naprawde ekstra :)

widzialam juz Wasza kuchnie w watku "kuchennym" a ze nam sie podoba kuchnia w takim samym stylu postanowilam zawitac tutaj ;)

i tak przgladajac dziennik naszlo mnie pytanko, bardzo nas z mezem zaciekawily te "kratki wentylacyjne" na podlogach, mogla bys napisac co to takiego?

Dziękuję za miłe słowa :)

Nasze kratki w podłodze to wylot systemu ogrzewania nadmuchowego, który jednocześnie jest systemem wentylacji mechanicznej, połączonej z nawilżaniem i filtracją, zabijaniem drobnoustrojów. Może być też systemem klimatyzacji.

System polecam. My robiliśmy w firmie Polski Komfort ale jest takich firm w Polsce sporo.

Analiena przychodze do Ciebie z zachwytami , podziwem, achami i ochami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A skoro taka moja reakcja to i pytania :-) Prosze napisz co to za przecudnej urody drzwi wewnętrzne i co to za bateria przy zlewie równie przecudnej urody....

Ach dziękuję pięknie :)

Bateria to Franke Maxxis Spray.

Drzwi na indywidualne zamówienie, po prostu gładkie (za wyjątkiem drzwi do łazienek które są z szybką). Fornir teakowy ułożony w poziomie.

Kuchnia super! A podłoga boooooska!!!:cool: Tylko drzwi do spiżarni(chyba) trochę gryzą się z pozostałym drewnem w kuchni.

Co będzie między lodówką a szafką?

Ach te drzwi... Może trzeba było wymienić jednak na białe...

A między lodowką a szawką nic nie będzie bo tam jest miejsce na lodówkę side by side ;)

Ach dziękuję pięknie :)

Bateria to Franke Maxxis Spray.

Drzwi na indywidualne zamówienie, po prostu gładkie (za wyjątkiem drzwi do łazienek które są z szybką). Fornir teakowy ułożony w poziomie.

Bardzo dziekuję.Już dodałam baterię do inspiracji.Ta bateria nie ma perlatora...prawda? Nie chlapie za bardzo? A drzwi przy szafce w kuchni faktycznie lepiej by wyglądały białe.Ale i tak jest pięknie :-)

Ach te drzwi... Może trzeba było wymienić jednak na białe...

A między lodowką a szawką nic nie będzie bo tam jest miejsce na lodówkę side by side ;)

Ach! Taką miałam cichutką nadzieję/z tą lodówką/:lol:.

A drzwi prędzej czy później wymienisz jak Cię znam, bo będą Cię denerwować.;) Najlepsze byłyby właśnie białe, bez-przylgowe. A teraz możesz sobie je obkleić jakąś fajną biało-szarą foto-tapetą.:)

Hi hi, już sie nawet dzisiaj zastanawiałam jak herbatę sobie robiłam patrząc na te drzwi ile bedą kosztowaly nowe i czy małż mnie zabije ;)

Ale jak oklejać to też ościeżnicę, nie?

Ościeżnicę też rzecz jasna.:)

Przyszłam się również ponapawać widokiem i złożyć hołd Tobie, jako posiadaczce tej kuchni!!!! :cool: :D

jest cudna!!! powaliły mnie te szafki pod schodami!!! rewelacja!

a drzwiami nie przejmowałabym się zupełnie. są takie jak pozostałe i wcale tragedii nie ma, jeżeli chodzi o ich dopasowanie kolorystyczne.

ale ja pod tym względem jestem "mniej standardowa";), lubię mieszać różne kolory drewna, oczywiście w granicach rozsądku :lol2:

z resztą*te drzwi wyglądają mi odrobinkę znajomo ;)...