Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DGP z aparatem nawiewnym - prawidłowe podłączenie.

wacens

Recommended Posts

• 3 years później...
  • Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sam sobie odpowiedziales - musi byc bypass aby nie bylo za gorace powietrze. Chyba, ze wlaczysz mocno obroty, to nie powinno zdazyc sie nagrzewac za mocno

Fantom

Witam , przeczytałem cały wątek , mam pytanie czy dobrze sprawdzają się regulatory obrotów do turbin? Czytałem że tam powyżej 80 stopni włączą wentylator na pełne obroty.

To wystarczy by nie montować beypassu?

Jakie regulatory polecacie?

Są takie by podłączyć np dwie turbiny?

Zastanawiam się nad zamontowaniem osobnych turbin na parter i piętro, z kilku powodów. Chce zamontować turbine na piętrze lub poddaszu, i nie bardzo pasuje mi prowadzić znów rurę do dwóch pomieszczeń na parterze.

Wolał bym jakąś małą turbinke na parterze (mam do tego miejsce) i dwa wyjścia z kominka.

Myślę tagrze o szybrach zamykajacych wyloty ciepłego powietrza ponieważ część dnia spędzam na parterze , lub w jednym pokoju.

Chciał bym kierować tam ciepło gdzie tego będę najbardziej potrzebował.

Z góry dziękuję za opinie

W sumie kominek mam w miarę na środku domu , pionem do góry i gdybym porozciagal pod sufitem nie na strychu, to może nie było by źle . Ale da się turbinke i będzie aż ogień z tych kratek szedł haa .

Nie mam jeszcze kanałów , dopiero zaczynam zabawę. Obudowę chce od wewnątrz płytami szamotowymi zrobić , na to płyty izolujace (nie KG) .

Jaki masz wkład?