Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mini łazienka - nowe oblicze, czy co można zmieścić na 1m²

antb

Recommended Posts

Dzięki za głosy uznania oraz krytyki.

Aga-Białystok : pomysł własny, wykonanie poza glazurą też. Łatwo być nie mogło.

Zgadzam się że mała kabina gotowa byłaby pomyłką, murowanie kabiny było opcją ale wanna miała parę zalet w tym przypadku (wspomniana opcja dla dziecka albo pranie :)). Dodatkowo obmurować trzeba by rury kanalizacyjne, bo pion znajduję się na przeciwnej ścianie niż drzwi po środku, a to zmniejszyłoby powierzchnie brodzika (no bo opcji wywyższania całości nie brałem pod uwagę).

Umywalka trochę improwizacja i eksperyment, ale sprawdza się przy goleniu i myciu zębów ...a to mi wystarczy.

Docelowo i na dłuższą metę bym takiej łazienki mieć nie chciał, ale na dzień dzisiejszy musi wystarczyć. Spełnia swoją funkcję, a o to chyba chodzi. A że łazienkę 1m² można urządzić na wiele sposobów i według własnych potrzeb to prawda. Ja zrobiłem ją pod siebie i zamieściłem jako przykład że się da.

• 1 month później...
Ja też uważam, że lepsza byłaby mała kabina prysznicowa i normalna umywalka - bo ta, pomijając je usytuowanie, jest absolutnie miniaturowa.

Tylko weź pod uwagę to, że kabina prysznicowa jest szersza od wanny wiec albo by nie weszła albo dotykałaby niemal miski WC. Pomimo iż kabina jest krótsza od wanny o te 20 cm, to poza wąską szafką w tej wnęce nie widzę możliwości usadowienia żadnej umywalki by korzystać z niej znacznie wygodniej niż przy obecnym rozwiązaniu.

Wanna w tym przypadku jest najbardziej optymalnym rozwiązaniem, nawet tak mała.

Gratuluję pomysłu z umywalką skoro musiała być to... jest :)

Osobiście zrezygnowałbym z umywalki na rzecz jakiejś szafeczki nad WC a poranna toaletę, golenie, mycie zębów załatwiałbym nad wanną.

To się nadaję do jakiegoś konkursu najmniejszych istniejących fizycznie a nie na papierze łazienek :)

Jeszcze raz gratuluję.

Edytowane przez wingerman

Ja też jestem na tak - dobrze znam realia blokowe, małych mieszkań i radzenia sobie. Moje uznanie, jest ładnie i funkcjonalnie. Kabina tutaj byłaby moim zdaniem złym pomysłem - weź umyj ręce w kabinie prysznicowej (miałam kabinę 80x90cm i nie miałam umywalki w łazience przez 3 lata, wiem co piszę)...

Ja bym też z umywalki zrezygnowała, bo tych 3 latach tak przywykłam, ze jej braku nie odczuwałam, ale jeśli jest Wam potrzeba - to rzeczywiście pomysł niezły!

Powodzenia!

Mając do dyspozycji tak małe pomieszczenie zdecydowałabym się na kabinę prysznicową (murowaną np.), zamiast wanny.

I bardzo nie podoba mi się pomysł z umywalką. Ale skoro Wam wygodnie...

Zdecydowanie popieram :)

No ale to nie moje, więc jeśli komuś się z tego dobrze korzysta, to barwo za kreatywność!

Potrzeba matką wynalazku!