maciryba 20.11.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Ja właśnie kupiłem ten projekt. Została mi do załatwienia zgoda na budowę. Od kwietnia zaczynam.Bardzo chętnie skorzystał bym z informacji dotyczącej ilości zużytych materiałów.Szczególnie interesują mnie fundamenty i mury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek19 27.11.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Witam wszystkich forumowiczów Dzisiaj dołączam do tego zacnego grona.Wraz z żoną postanowiliśmy wybudować Jesienną Zadumkę.Jesteśmy na etapie pozwolenia na budowę ale mam nadzieję,że na wiosnę ruszymy.Na razie czytamy wasze posty. Pozdrawiamy wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luiza77 27.12.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 My tez chcemy wybudowac jesienna zadume. Zmienimy jednak co nieco. Tam gdzie okno w salonie beda duze dwuskrzydlowe drzwi, tam gdzie drzwi na taras bedą okna i taras bedzie powiekszony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shooter10 09.01.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Witam. Również z żoną przymierzamy się do tego projektu. Czy ktoś z budujących adoptował poddasze na strych? Nam konkretnie chodzi o zrobienie tam graciarni. Gdzie przy ewentualnej adaptacji robiliście schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luiza77 09.01.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 shooter my na strychu tez chcemy miec graciarnie a wejscie bedzie w garazu przez właz dachowy po drabince wysuwanej.My jeszcze czekamy na uchwalenie projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadumana 10.01.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Witam , nasza Jesienna też już stoi zamknięta mam pytanie ...ile mniej więcej metrów kwadratowych liczyliście do tynkowania ścian i sufitów ...no i co polecacie, tynk cementowo wapienny z kwarcem czy gips? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shooter10 10.01.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Mam pierwszy problem. W decyzji o warunkach zabudowy widnieje wpis: "wysokość górnej krawędzi elewacji frontowej w kalenicy w m. - 6,6 - 9,6." Zadumka ma w kalenicy 6,22m. Czy te 28cm mniej może stanowić problem nie do przeskoczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacento 12.01.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Witam, moja zaduma też już stoi i czeka na wiosne. Do zadumanej jestem w trakcie przeliczania ilości tynków. Jak będę już cos wiedział dam znać. Tylko, że ja obniżyłem część mieszkalną o jeden pustak w stosunku do projektu, żeby mieć mniejszą wysokośc pomieszczeń, a dołożyłem nad stropem, żeby mieć miększą wysokość na strychu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shooter10 12.01.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Większość z was widzę, że buduje z betonu komórkowego. Dlaczego BK a nie ceramika? Jakie zauważyliście ciekawe spostrzeżenia na temat BK? Jak ma się sprawa wieszania cięższych rzeczy na ścianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacento 13.01.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Ja budowałem z ceramiki i jestem zadowolony. A przekonał mnie mój Kierownik budowy i wielu innych Kierowników z którymi rozmawiałem (pracuje w firmie budowlanej). Ekipa, która stawiała dom też mnie do tego namawiała pomimo, że woleliby budować z betonu komórkowego. Z ich doświadczeń beton komórkowy jest mniej wytrzymałym materiałem, często widywali poprzeczne pęknięcia ścian również pod oknami (pomimo wykonania poprzednich etapów zgodnie ze sztuką budowlaną). BK jest materiałem bardzo nasiąkliwym (chłonie wodę jak gąbka) co sam zaobserwowałem u kolegi na budowie, bardzo długo wychodzi z niego wilgoć. A i cenowo wychodziło bardzo podpbnie więc wybrałem tradycyjne ceramiczne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacento 13.01.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Jeżeli chodzi o wieszanie cięższych rzeczy to podpobno są specjalne kołki do ceramiki, ale w porównaniu do BK jest to minus ceramiki. Na wiosne będę wieszał urządzenia więc napisze jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shooter10 14.01.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 (edytowane) Mam bardzo wielką prośbę. Czy mógłby ktoś przesłać mi rysunki projektowe? [email protected] I pytanie - czy z ojcem damy radę pociągnąć mury z BK jeśli murarz wyciągnie nam narożniki? Ojciec jakieś tam pojęcie ma. Edytowane 15 Stycznia 2012 przez Shooter10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadumana 16.01.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam, moja zaduma też już stoi i czeka na wiosne. Do zadumanej jestem w trakcie przeliczania ilości tynków. Jak będę już cos wiedział dam znać. Tylko, że ja obniżyłem część mieszkalną o jeden pustak w stosunku do projektu, żeby mieć mniejszą wysokośc pomieszczeń, a dołożyłem nad stropem, żeby mieć miększą wysokość na strychu. Pozdrawiam jacento ja też obniżałam o jednego pustaka i mam mniej więcej 2,70 wys ścian na dole...jak obliczysz daj znać ...może będę miała mniej roboty o ile nie zmieniałeś za bardzo bo ja tylko troszke...widzę, że też budowałeś w Radomiu...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadumana 17.01.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 policzyłam metry do tynków...wyszło mi prawie 550.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shooter10 20.01.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 (edytowane) Jest możliwość zrobić na poddaszu jeden w miarę konkretny pokój? Czy ktoś brał pod uwagę podniesienie budynku o dwa bloczki w celu zwiększenia owego poddasza? My na pewno będziemy chcieli opuścić strop bo projektowe 2,86 to jak dla nas dużo za dużo. Edytowane 21 Stycznia 2012 przez Shooter10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziuta2 22.01.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Czy Każdy z Państwa widział już PROPOZYCJE ARANŻACJI WNĘTRZ Jesiennej Zadumy, jakie zamieszczone zostały przy projekcie na stronie Muratora? Miło popatrzeć i pomarzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sdudent 25.01.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Zadumana wysłałem wiadomosc Pw bardzo proszę odp serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadumana 25.01.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 do sdudenta... nie wiem czemu nie dostałeś mojej odpowiedzi...ech...odpisałam prawie od razu...napisałam po raz kolejny dziś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadumana 26.01.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 na poddaszu spokojnie jest miejsce na spory pokój, ja osobiście zrobię tam graciarnię a aranżacje wnętrz Jesiennej widziałam i rzeczywiście można się rozmarzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shooter10 28.01.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 (edytowane) Czy ktoś już wybudował i aranżował wnętrza? Interesuje mnie czy salon jest ustawny i czy po zlikwidowaniu spiżarni celem powiększenia kuchni komin w rogu nie robi się problemem przy umeblowaniu? Edytowane 10 Lutego 2012 przez Shooter10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts