ryba154 20.06.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 proszę Was o pokazanie jakie macie drzwi w spiżarni kuchennej....może mnie zainspirujecie! dzięki wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 21.06.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 ja mam składane na pół (nie harmonijka) polecam są wygodne, bo zajmują mało miejsca (mała powierzchnia składaja sie na ścianę) a ładnie wygladają bo jak są zamkniete to jest normalne drewno na całości (ja wybrałam bez przeszklenia zwykłe całe) (harmonijka dla mnie jest okropna ale kwesta gustu) polecam w garderobie też takie wstawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 21.06.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 fajne rozwiązania mają mario31 i efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 21.06.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 U nas drzwi do spiżarni przesuwne na górnej prowadnicy.Prowadnica montowana od strony spiżarni i tam też się chowają drzwi po ich otwarciu.Drzwi z bejcowanej olchy takie same jak meble kuchenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 21.06.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 U mnie podobnie jak u toli, ale drzwi classena, model tetyda nr 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 21.06.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Opisy piękne, ale żadna nie pokazała zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 21.06.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Ja się wyłamię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 21.06.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Dokładnie kropla w kroplę mój układ: spiżarka-lodówka-okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nea 21.06.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 fajne drzwi ma Kasiorek post 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba154 23.06.2010 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 dajcie wiecej zdjec pliiissss..... tola a jak sie otwieraja twoje drzwi?do środka spiżarni? u mnie bedzie podobny uklad spizarnia, lodowka, okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 23.06.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Pisałam wyżej, po stronie spiżarni jest zamocowana górna prowadnica, drzwi przesuwane na prawą stronę. Chwalę sobie to rozwiązanie, jest wygodne, funkcjonalne.Drzwi gdy są otwarte nie przeszkadzają, a spiżarnia jest wtedy częścią kuchni.Mam w niej zamontowany blat roboczy, tam stoi robot kuchenny, krajalnica, toster, kuchenka mikrofalowa.Kuchnia zyskuje na tym, bo jest porządek na blatach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nea 23.06.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 znalazłam jeszcze coś takiego:http://czterykaty.pl/czterykaty/51,57595,5476232.html?i=1http://images50.fotosik.pl/43/cb254b6cbbce42d7med.jpghttp://img21.imageshack.us/i/1004784q.jpg/http://img21.imageshack.us/img21/4368/1004783i.jpghttp://czterykaty.pl/czterykaty/51,57595,6760197.html?i=3część z naszego forum ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rataj75 04.10.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 a jak mają to zrobione mario31 i efilo ? Czy to zwykły front kuchenny? jak mocowany? a futryna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makofska 06.11.2017 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 odświeżając wątek... a co z rożnicą temperatur między kuchnią a spiżarnią? w jakim stopniu drzwi przesuwne będą chronić przed ogrzewaniem spiżarni przeez ciepło z kuchni, albo wychładzaniem kuchni przez zimno panujące w spiżarni? czy jest to dużo mniejsza szczelność niż przy zwykłych drzwiach? prosze o podzielenie się doświadczeniami. zastanawiam się nad drzwiami przesuwnymi, ale mąż mnie straszy, że będziemy mieć zimno w kuchni, albo ciepło w spiżarni. czy faktycznie tak będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.11.2017 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 chyba nikt obecnie nie traktuje spiżarni jako miejsca przechowywania ziemniaków na całą zimę.A zaprawy, puszki i zapas mąki mogą stać w temperaturze pokojowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.11.2017 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 (edytowane) U mnie podobnie, tylko drzwi wjeżdżają za lodówkę, są takie jak zabudowa. Nie wyobrażam sobie abym tam miał trzymać ziemniaki przez zimę - oczywiście są ale na ok 1 tydzień, tzn warzywa takie jak cebula, kapusta, kalafior i brokuły i co tam jeszcze z działki pomidory czy ogórki są czy mogą tam być. Temperatura zimą jest ok 5 * C niższa, ale z faktu że brak tam ogrzewania, ściany są izolowane i wyłożone ceramiką a drzwi choć nieszczelne działają jak parawan. Trzeba je po prostu zamykać. Latem też jest dobrze na pewno lepiej niż obok w kuchni. Edytowane 7 Listopada 2017 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makofska 07.11.2017 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 (edytowane) Elfir - no właśnie ja planuję przechowywać tam warzywa i owoce, więc myślę, że niższa temperatura jednak lepiej by się sprawdziła. CitiMatic - bardzo dziękuję za informacje możesz napisać jakie masz ogrzewanie? i jak dużą spiżarnię? Polecasz to rozwiązanie, czy jednak byś się drugim razem zastanowił nam zwykłymi drzwiami? Edytowane 7 Listopada 2017 przez makofska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.11.2017 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 CitiMatic - bardzo dziękuję za informacje możesz napisać jakie masz ogrzewanie? i jak dużą spiżarnię? Polecasz to rozwiązanie, czy jednak byś się drugim razem zastanowił nam zwykłymi drzwiami? Ogrzewanie 100% podłogowe - spiżarnia nieogrzewana Spiżarnia 2,9 m2 nie wyobrażam sobie jej nie mieć Rozwiązanie się sprawdza nawet przy wentylacji mechanicznej(spiżarnia posiada wentylacje higroskopową podłączoną do grawitacyjnej) kuchnia i okap mechaniczną podłączoną do rekuperatora. Ogólnie współpraca przebiega bez zakłóceń. Gdy nie masz wentylacji mechanicznej w spiżarni wskazana wentylacja grawitacyjna lub mechaniczna z wymuszonym obiegiem silnikiem elektrycznym lub nasadą kominową. Wzrost temperatury w przypadku nawet drzwi przesuwnych w kuchni dobrze wentylowanej niezauważalny w spiżarni nawet przy największym gotowaniu - jestem gotującym facetem i wiem o czym piszę. Oczywiście należy pamiętać aby zamykać spiżarnię - ja mam tak ustawione drzwi że same się zamykają - lekki spadek w kierunku zamknięcia polecam to rozwiązanie stąd u mnie listwa maskująca rolki - ukrycie pochyłości jest jednym z celów. Widać to na foto Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.11.2017 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 do przechowywania warzyw potrzebna jest temperatura 5-10 stopni.We współczesnym domu raczej bez sensu. Zainwestuj w ziemiankę w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makofska 07.11.2017 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Ogrzewanie 100% podłogowe - spiżarnia nieogrzewana Spiżarnia 2,9 m2 nie wyobrażam sobie jej nie mieć Rozwiązanie się sprawdza nawet przy wentylacji mechanicznej(spiżarnia posiada wentylacje higroskopową podłączoną do grawitacyjnej) kuchnia i okap mechaniczną podłączoną do rekuperatora. Ogólnie współpraca przebiega bez zakłóceń. Gdy nie masz wentylacji mechanicznej w spiżarni wskazana wentylacja grawitacyjna lub mechaniczna z wymuszonym obiegiem silnikiem elektrycznym lub nasadą kominową. Wzrost temperatury w przypadku nawet drzwi przesuwnych w kuchni dobrze wentylowanej niezauważalny w spiżarni nawet przy największym gotowaniu - jestem gotującym facetem i wiem o czym piszę. Oczywiście należy pamiętać aby zamykać spiżarnię - ja mam tak ustawione drzwi że same się zamykają - lekki spadek w kierunku zamknięcia polecam to rozwiązanie stąd u mnie listwa maskująca rolki - ukrycie pochyłości jest jednym z celów. Widać to na foto Pozdrawiam u mnie też podłogówka w kuchni, nieogrzewana spiżarnia ok 3m2 i wentylacja mechaniczna też jest! ciekawy pomysł z tym spadkiem w kierunku zamknięcia. a jakiej firmy masz kasetę? dziękuję jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.