monikaa13 24.08.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Ok. ale co zrobić jak nie ma innego wyjścia.U mnie na ściania jest kominek, potem 2m ściany, na drugiej ścianie 2m i okno, potem ściania, trzecia ściana jest pusta, na czwartej jest wyjście na taras i jadalnia.Wejście do pokoju jets obok kominka.Gdzie mam ustawić TV by było dobrze.Jedyne rozsądne miejsce to obok kominka, trzeba tylko teraz tak zrobić by jakoś to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 24.08.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 no niestety u mnie nie ma gdzie tego tv umieścić to jest jedyna ściana i muszę to jakoś rozwiązać bo pokoju telewizyjnego nie przewiduje bo nie jestem aż takim tv-oglądaczem. i nie śmiejscie się z symetrii bo ja też się nie śmieje z wieśniackich kolumn przy wejściu zamykamy wątek bo się niektórzy denerwują, może admin przeniesie we wspomniane miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Han 03.09.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 A ja jeszcze nawiążę do wątku : Mój znajomy ma telewizor we wnęce, a kominek narożny w odległosci ok. 50 cm od krawędzi telewizora. I jemu super się ogląda z powodu wysunięcia kominka do przodu - telewizor jest w miejscu zacienionym. Między wnęką, w której znajduje się telewizor, a kominkiem jest ścianka z bloczków betonowych. Swoją drogą był to projekt z Muratora D24 typ II z wykuszami. Poniżej w linku masz podany rzut funkcjonalny domu. Z tym że małe okno naprzeciw kominka zostało zlikwidowane. http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misia1225 21.10.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 czy ktoś mógłby mi doradzic co mam zrobic w takim rozmieszczeniu salonu? byłabym wdzęczna za radę ja nie widzę tu innego rozwiązania niż to że tv musi byc nad kominkiem z góru dzięki KURCZE ALE JAK MAM TU DODAC ZDIĘCIE SEGO SALONU???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 21.10.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Osoboscie uwazam, ze kominek nie pasuje do telewizora. Oba nie powinny ze soba konkurowac i jednak najlepiej umiescic je w jak najwiekszej odleglosci od siebie. Jak patrze na te zdjecia, to widze tylko telewizory...dopiero potem kominki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sviola 17.10.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Jak w temacie, obciach, czy rozwiązanie do zaakceptowania? Poniżej kilka zdjęc. Jeżeli ktoś jeszcze takowymi dysponuje to chętnie pooglądam sobie;) http://img39.imageshack.us/img39/6352/b4e15185e96d.jpghttp://img266.imageshack.us/img266/8986/828e823ff9d7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 17.10.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 ja mam też tv nad kominkiem... i w sumie u mnie się sprawdza... mam taki układ salonu, że jedyne sensowne , miejsce na tv to była ta sama ściana gdzie kominek jest, więc nie miałem wyboru... natomiast trzeba tu dołożyć wszelkiej staranności przy zabudowie kominka, coby się tv set nie rozpuścił... , kable trza jakoś mądrze pochować... i takie tam... półkę na dekodery zrobić , dvd... podsumowując trzeba się troszkę nagłowić... i to już na etapie wylewek... wrzucę foto jak je zrobię i się uporam z kablami wszędzie się walającymi... pozdr p.s. a jeśli chodzi o te fotki , to mi się zestaw bardzo podoba i nie razi. nawet halogeny i zabudowa k-g się jakoś obroniły , ale to tylko moja opinia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 17.10.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 niby fajnie ale jakoś to do mnie nie przemawia za to u mnie jest kącik telewizyjny, jadalnia a kominek stoi gdzieś międy tymi strefami i jakoś też mi to nie pasuje ale jeszcze nie wiem jak to naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 17.10.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Jeśli to jedyne możliwe rozwiązanie to rób..jeśli jest inna możliwość to radzę z niej skorzystać. Wg mnie kominek i tv nie idą w parze. Kominek to kominek, a nie kominko-telewizor Poza tym już przy samej aranżacji swojego pomysłu możesz natrafić na spore trudności jak to zgrać, żeby nie było lipy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 17.10.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 jesli już to dałabym tv zakrywany obrazem, oglądam - jest, nie oglądam nie ma ( to zakrywanie tv to takie moje małe hopla na tym punkcie ) http://img97.imageshack.us/img97/3550/galleryinvisotrakv2sm.jpg http://img245.imageshack.us/img245/4845/everyonemid.jpg http://img63.imageshack.us/img63/4892/mediadecor.jpg http://img408.imageshack.us/img408/1922/picturehousecabinet.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trafyc 23.11.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Mozecie podrzucic jakies inne foty jak uporaliscie sie z kominkiem i TV na jednaj malej scienie?? ja mam do dyspozzycji 220cm i zastanaiwam sie czy obie rzeczy wejda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 23.11.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Mozecie podrzucic jakies inne foty jak uporaliscie sie z kominkiem i TV na jednaj malej scienie?? ja mam do dyspozzycji 220cm i zastanaiwam sie czy obie rzeczy wejda... Moim zdaniem to nie bedzie wyglądało dobrze a nie chcecie z czegoś zrezygnowac ? A może na TV znalazłoby się miejsce w innym pokoju, nie każdy musi też miec kominek, nic na siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 23.11.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Ja rozwiązałam problem telewizora nie będzie w salonie, wylądowal w planach w małym saloniku na piętrze, zwanym teraz szumnie telewizyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 23.11.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 U mnie będzie na ścianie coś takiego,ale na pewno nie blisko kominka. http://img163.imageshack.us/img163/8462/p1030355.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 23.11.2009 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 U mnie docelowo tv będzie w pokoju telewizyjnym na górze, a dokąd góra nie będzie wykończona telewizor będzie stał w dużym pokoju, walcząc o prym z kominkiem i wielkim akwarium i wielkimi oknami.Nie wiem jak ja to zniosę.W pokoju chciałabym mieć tylko sprzęt grający.Kasiorku teoretycznie ściana kominkowa jest izolowana wełną, ale ja osobiście na swojej ścianie kominkowej nie odważyłabym się powiesić tv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 24.11.2009 01:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 ...Moim zdaniem to nie bedzie wyglądało dobrze a nie chcecie z czegoś zrezygnowac ? A może na TV znalazłoby się miejsce w innym pokoju, nie każdy musi też miec kominek, nic na siłę. Jak na mój skromny gust to oba te urządzenia są niekompatybilne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trafyc 24.11.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Dzięki za podpowiedzi.Ja mam taki uklad jak na focie w linku (patrz wnetrza), ale chcialem przesunac kominek blizej TV. TV jest po lewej dolnej stronie foty, za ta ucięta kanapa, (tam sciana ma tylko 220cm) kominek zas jest aktualnie obok schodow (za taka mleczna szyba), chcaialem go dac blizej stolika, coby milej bylo. Druga opcja to zostawic kominek tak jak jest, tylko narozny dac i moze skrocic wtedy ta sciane z TV do 180cm?? A w ogole chcialem ten korytarzyk z tylu za wc zlikwidowac (patrz rzuty) moze macie jakis pomysl, trzeba drziw z kotlowni przeniesc??.http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-avenach/m4a0abdf578b25,2209 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 20.06.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 (edytowane) Czy Wy też tak macie? Nie pasuje mi kominek i bardzo blisko telewizor. Przesadzam? I jeszcze - drażnią mnie "ołtarze" telewizyjne ( przepraszam, ale tylko z tym kojarzą mi się ściany z centralnie wiszącym telewizorem a wokół podświetlane półki itp), przepraszam tych, komu jednak taki wystrój się podoba... ale do rzeczy, Nie wiem gdzie w moim salonie upchnąć telewizor. Niby go nie cierpię, mogłabym się bez niego obyć, ale... reszta rodziny, w tym mój mąż wieczorem musi obejrzeć wiadomości, zjeść przy tym kolację, wypić małe piwo....od czasu do czasu siadamy z dziećmi i oglądamy film, później go "obgadujemy". Wprawdzie dzieci będą miały swoje małe odbiorniki w pokojach ( moje dzieci to już prawie młodzież ), ale jednak przyjemniej jest razem. Osobnego pokoju na telewizor nie mamy, gdyby był, to myślę,że większośc wieczorów spędzalibyśmy właśnie w nim, a nie w salonie przy kominku. Został więc salon, a w nim właśnie ten kominek i chcę,żeby to on grał "pierwsze skrzypce" a nie telewizor. Jak to pogodzić, jak umieścić telewizor plazmowy,żeby pierwszy nie rzucał się w oczy . Myslę i myslę .. Może uda mi się wkleić rzut salonu ( przepraszam za jakość )Początkowo myślałam , żeby powiesić go na ścianie po lewej od kominka, bo w tej części pokoju przewidujemy kanapy i stolik kawowy, i tam byłoby chyba najwygodniej oglądać telewizję,ale czy taki układ będzie dobry? Poradzicie coś mądrego? Edytowane 20 Czerwca 2010 przez gahan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 20.06.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 tak, też tak mam Ja bym chyba postawiła przy kanapach na lewo od kominka w zamykanej komodzie. Pomijam względy estetyczne tej, chodzi mi o ideę gahan, dorysuj jak zaplanowałaś rozmieścić meble i w jakim to wszystko jest sosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 20.06.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Gahan, właśnie ściana po lewej od kominka będzie najlepsza na TV. A jeśli już tak bardzo nie lubisz telewizora w salonie, to zawsze możesz go ukryć w jakiejś szafce. Tu masz kilka inspiracji http://forum.muratordom.pl/showthread.php?126396-tv-chowany-za-obraz&highlight=telewizor+szafce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts