voytas80 21.06.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Witam czy ma ktos informację kiedy jest dobry okres na podcinanie sosen i nie chodzi mi oczywiście o podcinanie czubków jak to niektórzy "_ _ _ _ _ _" robią a o podcinanie od dołu zalezy mi aby sosny poszybowały w górę. Wczesniej robiłem to w roznym okresie, ale może warto zapytac fachowców:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.06.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Sosen się nie tnie, bo nie odbudowują korony. Można im tylko wyłamywać "świeczki" zanim rozłożą igły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 21.06.2010 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Ech, przecież widzisz jak nazwałęm ludzi obcinających korony drzew iglastych , chodziło mi o podcinanie gałezi dolnych. Dla mnie jak ktos podcina korone sosen llub swierków to powinien miec połamane palce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.06.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Od dołu - nie ma znaczenia. Drzewa są silnie żywiczne, a żywica chroni je przed szkodnikami. Na wszelki wypadek nie robić tego wiosna, kiedy najobficiej krążą soki. Chyba najlepszy termin to sierpień-wrzesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 21.06.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Nic nie przycinaj bo Ci palcy zabraknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 21.06.2010 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Dzieki Elfir własnie tak słyszłąem że sierpień - wrzesien to najlepszy okres Chiałem sie utwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 21.06.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Witajcie,Pozwolę sobie zapytać szanownych forumowiczów - co daje zabieg wcześniej wspomniany - wyłamywać "świeczki" zanim rozłożą igły.Mam na myśli jakie to przynosi efekty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.06.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 zagęszcza drzewka i nie pozwala rosnąc do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 22.06.2010 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Bardzo fajny sposób, poznałem w tym roku sprawdza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts